زیلو؛ هنر غنی ایرانی اسلامی/لزوم تلاش برای احیای این صنعت
کد خبر: 3791366
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۱

زیلو؛ هنر غنی ایرانی اسلامی/لزوم تلاش برای احیای این صنعت

گروه اجتماعی- رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تجهیز کارگاه‌ها، آموزش، پرداخت تسهیلات به زیلوبافان و در اختیار گذاشتن رایگان دار زیلوبافی به بافندگان برای احیای این صنعت تاریخی خبر داد.

به گزارش ایکنا از یزد، علی اصغر مونسان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شامگاه امروز، 29 بهمن در مراسم جشن ثبت جهانی زیلو اظهار کرد: ایران سومین کشور تولید کننده صنایع دستی و نخستین کشور در کسب عنوان‌های جهانی این صنعت است و این یک افتخار بزرگ برای ایران به حساب می‌آید.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بالغ بر 2 میلیون نفر فعال در حوزه صنایع دستی مشغول هستند افزود: 75 درصد بار تولید این هنر صنعت نیز بر دوش بانوان است.
مونسان ادامه داد: همچنین با توجه به میزان تولیدات صنایع دستی موجود و تنوع و تعدد رشته‌های صنایع دستی (295 رشته) و سایر شاخص‌های مطروحه در حوزه صنایع دستی بعد از کشورهای چین و هند، به عنوان سومین کشور برتر جهان در حوزه صنایع دستی محسوب می‌شویم.
این مقام مسئول بیان کرد: هم اکنون در شهرستان میبد بیش از 300 دار زیلو برپاست و صدها نفر در تولید آن در قالب فرش، مبل، تابلو، سجاده و غیره فعالیت می‌کنند، در واقع عواملی هم چون قدمت، زنده بودن و تنوع محصولات، و میزان استفاده مردم از زیلو موجب شد تا پنجم آذرماه 97 بر اساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی، شهر میبد به عنوان شهر جهانی زیلو معرفی شد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور یادآور شد: قدیمی‌ترین زیلویی که درحال حاضر در ایران موجود است، قطعه‌ای مربوط به سال 808 هجری قمری است که در موزه‌ زیلوی میبد نگهداری می‌شود و نفیس‌ترین زیلوی میبد نیز متعلق به قرن 12 هجری قمری است که بر روی آن 24 سجاده طراحی‌ شده و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و 118 هجری قمری نقش بسته است.
وی گفت: ما با این باور که صنایع دستی اقتصاد بومی و ملی را متحول می‌کند اقدام به تجهیز کارگاه‌ها، آموزش، پرداخت تسهیلات به زیلوبافان و در اختیار گذاشتن رایگان دار زیلوبافی به بافندگان برای احیای این صنعت تاریخی نمودیم و از هیچ کمک و حمایتی برای برند شدن زیلو در سطح جهانی نیز دریغ نخواهیم کرد.
مونسان افزود: خوشبختانه استان یزد از مهم ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی در کشور است و یکی از قطب‌های مهم صادرات صنایع دستی کشور در آینده خواهد شد. علاوه بر زیلو و گلیم، هم چنین سرامیک و سفال، کاشی سازی، زرگری، زیلوبافی، شعربافی، ترمه بافی، فرش بافی، شمد، دستمال، مخمل، دارایی، چادرشب بافی، گیوه بافی، حصیر بافی، خورجین بافی، روفرشی، احرامی، قلم‌زنی، شیشه‌گری، چرم‌سازی، موتابی و نمدمالی از جمله صنایع دستی این استان است.

انتهای پیام

captcha