تبیین شخصیت حضرت خدیجه کبری/خدیجه (س)؛ مروج ازدواج ساده
کد خبر: 3855384
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۷

تبیین شخصیت حضرت خدیجه کبری/خدیجه (س)؛ مروج ازدواج ساده

گروه اجتماعی ــ استاد حوزه علمیه در اولین جشنواره بزرگداشت حضرت خدیجه (س) به شبهات مربوط به زندگی این بانوی بزرگ اسلام که باهدف کمرنگ کردن نقش ایشان در پیشبرد اسلام در طول تاریخ بیان ‌شده، پرداخت.

تبیین شخصیت حضرت خدیجه کبری/خدیجه (س)؛ مروج ازدواج سادهبه گزارش ایکنا از یزد، محمدحسین جلال زاده، مولف کتاب ام المومنین و استاد سطح یک حوزه علمیه 16 آبان ماه در اولین همایش بانوی هزاره اسلام در یزد ضمن تبریک سالروز ازدواج حضرت محمد (ص) و حضرت خدیجه(س)، با اشاره به جایگاه اجتماعی حضرت خدیجه (س) اظهار کرد: وجود نازنین پیامبر(ص) که در قرآن الگوی تمام بشریت معرفی شده و اگر کسی به دنبال الگوی تمام عیار برای زندگی است، پیامبر بهترین الگو هستند و یک ویژگی دارد که سراسر عالم بی نظیر است.

وی ادامه داد: پیامبر کسی است که توفیق 120 بار معراج را به خاطر خلق عظیم پیدا کرد و باید شریکی انتخاب کند که در اخلاق نمی‌تواند با پیامبر بیگانه باشد چرا که پیامبر که مظهر همه خوبی‌هاست می‌فرماید: سپاس خدایی که خدیجه رابه ازدواج من در آورد و من را دلباخته او قرارداد.

سن بالای خدیجه و ازدواج ایشان جز افسانه‌ای بیش نیست

جلال زاده افزود: پیامبر کسی است که خود به خواستگاری خدیجه رفت برخلاف آنچه شنیدیم امام صادق(ع) درباره ایشان می‌فرمایند: پیش از ازدواج با پیامبر دوشیزه بود و دروغی که به تعبیر آیت الله مکارم شیرازی بنی امیه آن را ساختند که حضرت خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر دوبار ازدواج کردند اما امام صادق(ع) در برابر این گفتار ایستادند و در کتاب‌های آسمانی ویژگی‌هایی که برای همسر پیامبر ذکر شده، در حضرت خدیجه دیده می‌شد چرا که ایشان در تورات به نام صدیقه و در انجیل به مبارکه تعبیر شده است.

این استاد حوزه علمیه بیان کرد: سن بالای حضرت خدیجه و ازدواج قبل ایشان جز افسانه ای بیش نیست. این امر در کتب روایی و تاریخی اثبات شده که سن خدیجه به مراتب کمتر از آنچه که بیان می‌شود، بوده است.

خدیجه (س)؛ مروج ازدواج ساده

وی با اشاره به اینکه حضرت خدیجه ثروتمندترین فرد در قریش بود افزود: این بانوی بزرگوار به تنهایی بر تمام عرب پیشی گرفته بود و هنگامی که همسر پیامبر شد، مهریه ایشان مهر السنه قرار گرفت زنی که با ثروتش می‌توانست تمام جزیره العرب را بخرد و این اقدام در راستای ترویج ازدواج ساده صورت گرفت.

جلال زاده با اشاره به اینکه خدیجه شایسته مادری 11 امام شد و به تعبیر رهبر انقلاب، مادر 12 امام است بیان کرد: ثروت حضرت خدیجه پس از فوت ایشان برای فرزندان پیامبر و علی(ع) برای تبلیغ اسلام خرج شد.

ویژگی‌های خدیجه (س) در همسرداری

وی با اشاره به ویژگی‌های این بانوی بزرگ در همسرداری نیز به گونه‌ای بود که پیامبر فرمودند: کنت لها عاشقا گفت: خدیجه(س) ویژگی‌هایی داشتند که از جمله می‌توان به اشعار نقض خدیجه اشاره کرد، اشعاری که نشان می‌دهد خدیجه طبع لطیفی داشته و در مدح پیامبر سروده و از زیباترین سروده‌های بشری است و عشق به پیامبر از همه واژگان آن نمود دارد.

این استاد حوزه علمیه گفت: گام‌های پیامبر را در رسالت استوارتر می‌کرد و به نحوی بود که پیامبر در تمام امور با خدیجه مشورت می‌کرد و پیامبر با آن عظمت از مشورت با خدیجه خود را بی نیاز نمی‌دید لذا کسی که پیامبر از خرد او کمک بگرد و نیمه دیگر خود بداند زنی معمولی نیست.

جلال زاده با اشاره به برگزاری جشنواره بانوی هزاره اسلام یادآور شد: این همایش، همایشی بسیار ارزشمند است اما گلایه‌ای که مطرح است اینکه چهل سال از انقلاب می‌گذرد و این انقلاب را مرهون امام خمینی(ره) هستیم به نحوی که بعد از انقلاب جایگاه واقعی زن را نشان داد و در استان دارالعباده برای اولین بار همایش برای دومین بانوی بزرگ اسلام برگزار می‌شود.

گرامیداشت حضرت خدیجه؛ اقدامی شایسته اما دیرهنگام

وی ادامه داد: متاسفانه برای حضرت خدیجه کم کار شده آیا در شهر یزد بوستان، مسجد، بزرگراه، آموزشگاه، مهد کودک به نام حضرت خدیجه داریم؟ آیا این موضوع شایسته است که بعد از چهل سال همایشی برای گرامیداشت ایشان برگزار می‌شود؟

مولف کتاب ام المومنین یادآور شد: از اردیبهشت ماه سال‌های 93 الی 97 در کشوراسامی 4594 نفر به نام خدیجه ثبت شده یعنی هر سال 919 نفر که این زیبنده ایران اسلامی نیست.

جلال زاده اظهار امیدواری کرد: این همایش آخرین همایش نخواهد بود و سال‌های بعد باشکوه‌تر و بهتر برگزار شود .

انتهای پیام
captcha