مناسب‌سازی شهر یزد برای معلولان رضایت‌بخش نیست
کد خبر: 3969144
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۲

مناسب‌سازی شهر یزد برای معلولان رضایت‌بخش نیست

نماینده جامعه معلولان استان یزد با اشاره به اینکه گفته می‌شود 60 درصد ادارات استان مناسب‌سازی شده گفت: این موضوع صحت ندارد چرا که این مناسب سازی مورد قبول یک معلول نیست.

مناسب‌سازی شهر یزد برای معلولان رضایت‌بخش نیستبه گزارش ایکنا از یزد، مینا شایق، رئیس کانون ناشنوایان استان یزد، امروز، 13 اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اشاره به عضویت 700 نفر در این کانون اظهار کرد: از این تعداد 300 نفر کارت عضویت دارند.

وی با اشاره به اینکه قانون حمایت از معلولان به خوبی اجرایی نمی‌شود از نحوه خدمات رسانی به ناشنوایان در استان انتقاد کرد و گفت: کانون ناشنوایان در استان به دلیل کمبودهای مالی با مشکلاتی مواجه است که باید مورد حمایت مسئولان ذیربط قرار گیرد.

وی مشکل ارتباطی را مهمترین مشکل ناشنوایان دانست و گفت: استان یزد تنها پنج مترجم زبان اشاره ناشنوایان دارد که با توجه به نیازهای جامعه ناشنوایان در عرصه‌های مختلف این تعداد مترجم بسیار کم است و هر سال باید همکاری‌ها و حمایت‌های لازم در زمینه تربیت مترجم ناشنوایان در استان صورت گیرد تا هم بتوان در امور جاری ناشنوایان هم در دادگاه‌ها، صداوسیما و ... از آن استفاده کرد.

شایق بیان کرد: از 28 هزار و 300 معلول تحت پوشش تعداد 4 هزار و 319 نفر معلول شنوایی ثبت شده است که درجات مختلف دارد که یک سوم آنها معلول شنوایی شدید هستند.

محمدرضا پارساییان، نماینده جامعه نابینایان استان یزد نیز در این نشست گفت: جامعه نابینایان استان از سال 76 تشکیل شده که در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی از قبیل اشتغال، مسکن، برگزاری اردوهای تفریحی و ... برای نابینایان و کم بینایان فعالیت دارد و حتی در تدوین قانون حمایت از معلولان نیز از تشکل‌های اثرگذار بوده است.

وی از عضویت 350 نفر در این کانون خبر داد و گفت: جامعه هدف این تشکل همه افراد دارای آسیب بینایی هستند و در استان بنا به آمار اعلام شده از سوی بهزیستی، تقریباً پنج هزار و ۷۰۰ نفر دارای عارضه بینایی وجود دارند که در حد توان به آنها خدمات رسانی انجام می‌شود.

محمدحسین رادمنش، نماینده جامعه معلولان استان یزد نیز در این نشست اظهار کرد: تشکل جامعه معلولان استان به طور رسمی از سال 77 شروع به فعالیت کرد و همه معلولیت‌ها از جمله معلولیت جسمی حرکتی، نابینایی، ناشنوایی، ذهنی و ضایعه نخاعی را پوشش داده و حدود هزار معلول را تحت پوشش دارد.

وی ادامه داد: در چند سال گذشته اقداماتی در زمینه مناسب سازی محیط در استان انجام شده اما رضایت کامل از طرح مناسب‌سازی در شهر یزد وجود ندارد. متأسفانه طرح هفت‌خوان مناسب‌سازی شهر یزد هم اکنون شاید به دلیل انتخابات پیش روی شورای شهر به حال خود رها شده و روی زمین مانده است و اشکالاتی که با بازدیدهای انجام شده، برای اجرای این طرح، مطرح شده بود و باید برطرف می‌شد هیچ کدام از این اشکالات برطرف نشده است البته اتوبوس‌های مناسب سازی خوبی در نظر گرفته شده است اما باید همت بیشتری صورت گیرد.

رادمنش ادامه داد: اینکه گفته می‌شود 60 درصد ادارات استان مناسب‌سازی شده است صحت ندارد چرا که این مناسب سازی مورد قبول یک معلول نیست، شاید کارشناس ناظر این مناسب سازی را تائید کند ولی در واقع مناسب یک معلول نیست و از طرفی مناسب‌سازی یک اداره، فقط در مناسب سازی ورودی آن خلاصه نمی‌شود و باید داخل اداره نیز مناسب سازی شود.

مجتبی کریمی، نماینده انجمن ضایعه نخاعی استان یزد نیز گفت: بنا به اعلام سازمان بهزیستی هم اکنون 620 معلول ضایعه نخاعی در استان تحت پوشش این سازمان قرار دارند که خدماتی مستمر طبق مصوبه مجلس دریافت می‌کنند و خدمات دیگری از جمله لوازم بهداشتی را به مبلغ ماهیانه 610 هزار تومان برای این منظور دریافت می‌کنند.

وی با حجم نیازها و مشکلات معلولان ضایعه نخاعی گفت: زخم بستر یکی از مشکلات شایع این معلولان است که انجمن ضایعه نخاعی در استان این مورد را مدیریت می‌کند و جلسات آموزش متعددی جهت توانمندی این معلولان نیز به شکل منظم در انجمن برگزار می‌شود که این پویا بودن انجمن ضایعه نخاعی در استان باعث شده که معلولان از خدمات لازم بهره‌مند شوند.

مسعود نشان، معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد نیز در این نشست با بیان اینکه تشکل‌ها بازوی اجرایی سازمان‌ها و پل ارتباطی با جامعه هدف هستند، بیان کرد: درصدد هستیم تا در اردیبهشت ماه سال جاری، دبیرخانه پیگیری پیاده سازی قانون حمایت از جامعه معلولان را راه‌اندازی کنیم و حقوق معلولین را در دستگاه‌های مختلف پیگیری کنیم.

انتهای پیام
captcha