یاد و خاطره شهید رمضانخانی در یزد گرامی داشته شد
کد خبر: 4068578
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۶

یاد و خاطره شهید رمضانخانی در یزد گرامی داشته شد

مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالگرد شهادت محمدحسین رمضانخانی از نخبه‌های علمی و جهادی استان و کشور در امامزاده سید فتح الدین رضا (ع) برگزار شد.

برگزاری چهل و دومین سالگرد شهادت نخبه یزدی محمدحسین رمضانخانیبه گزارش ایکنا از یزد، مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالگرد شهادت محمدحسین رمضانخانی از نخبه‌های علمی و جهادی استان و کشور با حضور فرزند شهید که از لبنان به یزد سفر کرده، کارکنان و هنرمندان حوزه هنری یزد و جمعی از مردم در کنار تربت پاک شهید در امامزاده سید فتح الدین رضا (ع) برگزار شد.

در این مراسم یکی از روحانیون یزد درباره جایگاه والای شهید و شهادت در قرآن کریم به سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه شهدا هدایت‌گر بشریت به سمت سعادت هستند، گفت: اگر ایثار، مجاهدت و جانفشانی شهدا نبود، امروز نامی از قرآن و اسلام ناب محمدی (ص) وجود نداشت.

در ادامه با قرائت فاتحه و نثار گل به مزار شهید رمضانخانی یاد و خاطره این شهید مبارز گرامی داشته شد. 

یادآور می‌شود کتاب زندگی‌نامه و خاطرات این شهید با عنوان «محمد ایرانی» به قلم وحید حسنی به زودی توسط  حوزه هنری یزد منتشر می‌شود. این اثر به جایگاه علمی و مبارزاتی شهید رمضانخانی در دوران پیش از انقلاب اسلامی و اوایل انقلاب به ویژه خدمات و مجاهدت‌های وی در ایجاد اتحاد و انسجام جبهه مقاومت در لبنان می‌پردازد.

همچنین فیلم مستند «محمد ایرانی» روایت زندگی حماسی و فعالیت‌های سیاسی، انقلابی و مبارزاتی این شهید نیز به تهیه کنندگی و کارگردانی مصطفی ملاحسینی به همت حوزه هنری یزد و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی در دست تولید است.

این شهید نخبه علمی و جهادی در زمان رژِیم ستمشاهی به توصیه شهید آیت‌الله صدوقی(ره) با همراهی شهید پاک‌‎نژاد به اتریش سفر کرد و در دانشگاه اینسبروک در رشته فیزیک اتمی مشغول تحصیل شد و سپس برای ادامه مبارزه علیه رژیم طاغوت و ادامه تحصیل به لبنان رفت.

شهید رمضانخانی اولین فردی بود كه اوایل بهمن 1357 در زمان نخست‌وزيری بختيار با کمک دوستان و همفكران خود، سفارت رژیم پهلوی در لبنان را تسخير کرد و پس از پایين كشيدن عكس شاه و محو آثار و علائم طاغوتی از اتاق‌های سفارت، عكس امام خمينی و علائم جمهوری اسلامی را جايگزين آن‌ها كرد.

وی در روز 12 تيرماه 1359 کمتر از سه ماه مانده تا آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه کشورمان، هنگام بازگشت از شركت در آخرين امتحانات رشته دكترای فيزيک اتمی در مقابل دانشگاه بیروت توسط مزدوران حزب بعث صدام ترور شد و به فيض شهادت نائل آمد.

انتهای پیام
captcha