رونمایی از کتاب پژوهشی «خیر و احسان»/ همکاری کمیته امداد با دانشگاه‌‌ شریف و آزاد اسلامی
کد خبر: 3864169
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۶
در همایش فعالیت‌های علمی کمیته امداد انجام شد؛

رونمایی از کتاب پژوهشی «خیر و احسان»/ همکاری کمیته امداد با دانشگاه‌‌ شریف و آزاد اسلامی

گروه جامعه ــ سامانه مدیریت دانش و کتاب پژوهشی قرآن محور «خیر و احسان» در همایش فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی کمیته امداد رونمایی شد.

رونمایی از کتاب پژوهشی «خیر و احسان»/ همکاری کمیته امداد با دانشگاه‌‌ شریف و آزاد اسلامیبه گزارش ایکنا؛ همایش فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی کمیته امداد، امروز یک‌شنبه 24 آذرماه، با حضور مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، محمود فتوحی، رئیس دانشگاه شریف، سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و سیدمرتضی حسینی، مدیرکل دفتر مطالعات و پژوهش‌های کمیته امداد برگزار شد.

سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد، در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: طبق اساسنامه کمیته امداد، شناسایی نیازمندان برای ارائه خدمات، یکی از مأموریت‌های کمیته امداد است که این مسئله جز با روش‌های علمی و پژوهش‌های کاربردی میسر نیست.

وی با بیان اینکه مطالعاتی در حوزه خط فقر و جغرافیای فقر در کمیته امداد در حال انجام است، اضافه کرد: این مطالعات در ۳۱ استان کشور انجام شده شده است. در ادامه باید جغرافیای فقر با آمایش سرزمینی تطبیق داده شود تا با توجه به اقلیم و شرایط خاص هر استان، راه حل‌های مبتنی بر پژوهش دیده شود.

رئیس کمیته امداد با اشاره به تحصیل ۳۷۵ هزار دانش‌آموز و بیش از ۷۰ هزار دانشجوی تحت حمایت کمیته امداد در مقاطع مختلف تحصیلی، اظهار کرد: این دانش‌آموزان و دانشجویان، امانت‌هایی هستند که با حمایت کمیته امداد در آینده جامعه فرهیختگان کشور را تشکیل می‌دهند و در هر سنگری که قرار گیرند، خدمت‌گذار خواهند بود.

توانمندسازی فقط ایجاد اشتغال و تأمین مسکن نیست

بختیاری بر ضرورت توانمندسازی مددجویان تأکید کرد و گفت: در مقوله توانمندسازی نیاز به مدل‌های جدید داریم و باید کار مطالعاتی بیشتری انجام شود که به همین منظور کمیته امداد همکاری با هیات‌های اندیشه‌ورز را آغاز کرده است. توانمندسازی تنها ایجاد اشتغال و تأمین مسکن نیست بلکه باید به مددجو این اعتماد به نفس و توان فکری را بدهیم که می‌تواند روی پای خود بایستد.

رئیس کمیته امداد استفاده از پتانسیل اساتید و دانشگاه‌ها را در تعریف روش‌های نوین توانمندسازی ضروری دانست و بیان کرد: دانشگاه شریف و دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه می‌توانند کمک بسیاری داشته باشند و کمیته امداد قصد دارد تا حلقه اتصال مراکز علمی و دانشگاهی در انجام پژوهش‌های مساله‌محورباشد.

بختیاری با بیان اینکه کمیته امداد بدون مشارکت و همراهی مردم نیکوکار در انجام مسئولیت‌های خود موفق نخواهد شد، گفت: از کل بودجه کمیته امداد حدود ۴۶ درصد از منابع دولتی تأمین می‌شود و مابقی از محل مشارکت مردم و خیران است و باید تدبیری اندیشیده شود تا مردم در مدیریت این نهاد نیز مشارکت کنند.

محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه امام(ره) با تأسیس کمیته امداد نگاهی نو را در یاری‌رسانی به نیازمندان پایه‌گذاری کرد، گفت: در این رویکرد، مخاطبان کمیته امداد نه فقط محرومان، بلکه کل جامعه به عنوان خیر و نیکوکار هستند.

وی با اشاره به اینکه سازمان‌های اجتماعی حمایتی باید در محوریت جامعه قرار گیرند، افزود: مسئله کمک به نیازمندان و توانمندسازی محرومان ابعاد مختلفی دارد که باید مورد نظر باشد. دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه در حوزه مشاغل دانش‌بنیان با تمام توان در کنار کمیته امداد و مددجویان این نهاد است و با راه‌اندازی نظام موضوعات در پایان‌نامه‌های دانشجویان، بتوانیم زمینه‌های پژوهشی مورد تأکید کمیته امداد را در قالب پایان‌نامه‌های دانشجویی با ظرفیت ۶۰ هزار پایان‌نامه دوره‌های ارشد و دکترا به صورت علمی پیگیری کنیم.

ضرورت تعامل دستگاه‌های دولتی با نهادهای علمی

در ادامه این همایش، محمود فتوحی فیروزآباد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، کمک به محرومان و عبور از شرایط اقتصادی فعلی کشور را مستلزم تعامل دستگاه‌های دولتی با نهادهای علمی دانست و گفت: امروز به دانشگاهی نیاز داریم که جامعه محور و اثربخش در اجتماع باشد.

وی تأکید کرد: دانشگاه صنعتی شریف با ۱۲ هزار دانشجو باید بتواند از طریق تدوین پایان‌نامه‌های مسئله‌محور مشکلی را از جامعه حل کند و دین خود را ایفا کند. کمیته امداد حلقه اتصالی را میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی ایجاد کرده و باید از این ظرفیت به ویژه در حوزه اشتغال دانش‌بنیان نیازمندان و سرمایه‌گذاری در ایده‌های دانشجویان استفاده کنیم.

رونمایی از کتاب پژوهشی «خیر و احسان»/ همکاری کمیته امداد با دانشگاه‌‌ شریف و آزاد اسلامی

در پایان این همایش تفاهم‌نامه‌های کمیته امداد با دانشگاه‌های آزاد اسلامی و صنعتی شریف در زمینه توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد زمینه کارآفرینی برای مددجویان این نهاد به امضا رسید و سامانه مدیریت دانش در کمیته امداد با هدف کسب مزایای رقابتی، جلوگیری از افت دانش و پیشگیری از خروج دانش کارکنان پس از بازنشستگی رونمایی شد.

همچنین در این مراسم از کتاب «خیر و احسان» به عنوان یک پژوهش قرآن‌محور که به سفارش کمیته امداد از سوی مرکز مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور تدوین شده بود با حضور سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس این سازمان رونمایی به عمل آمد.

رونمایی از کتاب پژوهشی «خیر و احسان»/ همکاری کمیته امداد با دانشگاه‌‌ شریف و آزاد اسلامی

گزارش تصویری همایش را اینجا ببینید!

انتهای پیام
captcha