کد خبر: 3955137
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۱

روایت زندگی شهید «حاج مهدی‌ئی» در یزد منتشر می‌شود

رئیس حوزه هنری استان یزد از انتشار کتاب «به من نگو فرمانده» روایت زندگی شهید محمود حاج مهدی‌ئی در این استان خبر داد.

روایت زندگی شهید «حاج مهدی‌ئی» در یزد منتشر می‌شودبه گزارش ایکنا از یزد، به نقل از حوزه هنری؛ محمدصادق کوچک‌زاده، رئیس حوزه هنری استان یزد اظهار کرد: «به من نگو فرمانده»؛ روایت زندگی و مجاهدت‌های شهید محمود حاج مهدی‌ئی به قلم نجمه‌السادات موسوی‌بیوکی نویسنده یزدی آماده انتشار است.

وی با بیان این‌که این کتاب اولین اثر مکتوب درباره این فرمانده یزدی دوران دفاع مقدس است، ادامه داد: با توجه به این که ایشان از طرف سپاه استان اصفهان به جبهه اعزام شده، کمتر اطلاعاتی از وی در دسترس بود و کمتر همرزمانش در استان یزد حضور داشتند ولی با توجه به روحیه همکاری بالا و لطف خانواده شهید، خاطرات و ناگفته‌های مرتبط با این شهید گرانقدر تدوین شد.

رئیس حوزه هنری استان یزد؛ نثر داستانی ساده، روان، خودمانی و قابل فهم برای طیف‌های مختلف را از ویژگی‌های کتاب دانست و افزود: در این زندگی‌نامه داستانی سعی شده تا خدمات و فعالیت‌های واحد مهندسی و تلاش‌های فرماندهان آن در دوران دفاع مقدس برجسته و نمایان شود.

کوچک‌زاده بیان کرد: در این اثر بخشی از سبک زندگی، منش، شخصیت و رویه شغلی این شهید جهادگر از زبان همسر، خواهر، برادرها و همرزمانش روایت شده و حاوی اطلاعاتی است که شنیدن آن برای بسیاری تازگی دارد و در عین حال جذاب و شیرین است.

وی افزود: این کتاب با همکاری حوزه هنری و اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان تولید شده است و در بیش از 200 صفحه با قطع رقعی توسط انتشارات سوره مهر منتشر خواهد شد.

یادآور می‌شود محمود حاج مهدی‌ئی، مرداد 1338 در خانواده‌ای مذهبی و متدین در یزد به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات متوسطه با شرکت در کنکور سراسری در دانشگاه صنعتی اصفهان پذیرفته شد. همزمان با شروع جنگ تحمیلی به پاوه رفت و سپس از آنجا عازم خوزستان شد. در همان ایام خبر شهادت برادرش را شنید. از دی 61 دوباره برای ادامه تحصیل راهی اصفهان شد و تحصیلاتش را تا مقطع لیسانس در رشته عمران ادامه داد. اواخر تحصیلاتش همراه با خانواده به اهواز رفت و همکاری با قرارگاه «صراط المستقیم» را شروع کرد.

سردار شهید مهندس محمود حاج مهدی‌ئی در عملیات والفجر 8 و فتح «فاو»، عملیات کربلای چهار و پنج، مهندسی پل رودخانه بهمن‌شیر، ساخت بیمارستان صحرایی و پروژه‌های متعدد در مقر حضرت صدیقه(س) حضوری فعال داشت و پس از آن با توجه به توانایی، لیاقت و کاردانی به فرماندهی لشکر بقیه‌الله الاعظم(عج) منصوب شد. وی از اسفند 1364 تا لحظه شهادت، معاونت اجرایی قرارگاه مهندسی صراط‌المستقیم را برعهده داشت و در زمان شهادت به روایت همرزمانش فرمانده لشکر حضرت بقیه‌الله(عج) بود. لبخند دائمی، صبر، افتادگی، اخلاص و بی‌توقعی از جمله ویژگی‌های او بود و همین خصوصیات سبب جذب بسیاری از جوانان یزد به جبهه شده بود.

سرانجام این سردار شجاع و جهادگر به همراه برادر همسرش، سردار محمود مقدم، فرمانده تیپ رزمی الهادی در 28 مهر 1366 در منطقه ماووت عراق به خیل شهدا پیوست.

انتهای پیام
captcha