تغییر سبک غذایی سلامت جامعه را نشانه گرفته است
کد خبر: 3961686
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۵

تغییر سبک غذایی سلامت جامعه را نشانه گرفته است

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری یزد گفت: سبک تغذیه مردم استان به سمتی رفته است که سلامت آنها را نشانه گرفته در حالی که اگر به سنت‌های دیرینه بازگردیم، زندگی سالم‌تر و غذاهای خوشمزه‌تری را تجربه خواهیم کرد.‌

تغییر سبک غذایی سلامت جامعه را نشانه گرفته استبه گزارش ایکنا از یزد، اعظم کاظمی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد، امروز، نهم فروردین در جمع خبرنگاران با اشاره به ‌برگزاری جشنواره خش‌خورانه که به همت سازمان فرهنگی، ‌اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد با حضور زوج‌های یزدی به صورت مجازی از شبکه استانی در حال برگزاری است اظهار کرد: اصلی‌ترین دستاورد برگزاری جشنواره‌های مختلف از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی ‌شهرداری از جمله جشنواره خش‌خورانه، جلب مشارکت مردم و تحکیم روابط به ویژه در شرایطی که زوج‌ها با همکاری یکدیگر در این برنامه شرکت می‌کنند، است.

کاظمی ‌ادامه داد: محال است حرف از آشپزی به میان بیاید و حرفی از کدبانوهای یزدی نباشد، بانوانی که در مطبخ یا به اصطلاح یزدی‌ها مدبخ‌های تاریک، با دیوارهای سیاه ناشی از سوختن هیزم برای پختن غذا و نان، مزه‌های دلنشینی خلق می‌کرد‌ه و می‌کنند.

وی افزود: آشپزی در حالی که یک هنر محسوب می‌شود، شور و نشاط خاصی با خود به همراه دارد ‌و زنان خانه با ایستادن پای اجاق گاز و ترکیب انواع مواد غذایی، چاشنی عشق را به غذا اضافه کرده و بنیان خانواده را با نشستن سر سفره‌های گل‌دار با بشقاب‌های سفالی فیروزه‌ای، گرم‌تر می‌کنند.‌

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد بیان کرد: اکنون سازمان فرهنگی، اجتماعی ورزشی شهرداری یزد وارد عمل شده تا هنر کدبانوهای یزدی البته در کنار همسرانشان را در قالب جشنواره خش خورانه به نمایش بگذارد.

‌کاظمی ادامه داد: این نوع برنامه‌ها شور و نشاط خاصی را در خانواده‌ها ایجاد می‌کند و افزایش شور و نشاط اجتماعی را نیز می‌توان از جمله اهداف و البته مزایای برگزاری این جشنواره‌ها برشمرد، همچنین این برنامه در کنار ایجاد رقابت در بین شرکت کنندگان، در بین بینندگان نیز شور و نشاط ایجاد می‌کند.‌

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری به نقش این گونه جشنواره‌ها در احیای غذاهای سنتی یزدی‌ها اشاره کرد و افزود: ابتدا باید گفت که این جشنواره‌ها به سمت غذاهای سنتی و بومی هدایت شوند، سبک تغذیه مردم استان به سمتی رفته است که سلامت آنها را نشانه گرفته در حالی‌که اگر به سنت‌های دیرینه بازگردیم، زندگی سالم‌تر و غذاهای خوشمزه‌تری را تجربه خواهیم کرد.‌

کاظمی تصریح کرد: بانوان یزدی از گذشته به دستپخت خوشمزه و غذاهای جا افتاده‌شان در دیگ‌های سنگی مشهور هستند و در گذشته با بالا آمدن آفتاب دیگ خود را به اصطلاح معروف بار می‌گذاشتند و غذای اهل خانه را سر ظهر آماده می‌کردند که البته با شاغل شدن بخشی از بانوان در جامعه فعلی، این فرهنگ کمرنگ‌تر شده اما در بین نسل‌های قبل، همچنان زنده است.

انتهای پیام
captcha