کد خبر: 3980491
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۴

از خدمت ۲۰ ساله در دستگاه قضا تا دغدغه قرآنی روشندل یزدی

ایکنا یزد به مناسبت هفتم تیر، روز قوه قضائیه با دو تن از کارمندان قرآنی دستگاه قضا در استان یزد که به ارائه خدمت به اقشار مختلف می‌پردازند، به گفت‌وگو نشست.

از خدمت 20 ساله در دستگاه قضا تا دغدغه قرآنی روشندل یزدییکی از مهم‌ترین شئون حکومت اسلامی، برپاداشتن حق و احقاق حقوقِ صاحبان حق است که مستلزم وجود دستگاه قضایی مستقل، مقتدر و عدالت محور است. بر همین اساس، امام خمینی(ره) قوه قضائیه را حساس‌ترین مکان نظام و پناهگاه ستمدیدگان می‌دانند و تضعیف آن را برخلاف موازین اسلامی برشمرده‌اند. 

ایکنا یزد به مناسبت هفتم تیر، روز قوه قضائیه با دو تن از فعالان قرآنی دستگاه قضا در استان یزد که از دید قرآنی به ارائه خدمت می‌پردازند، به گفت‌وگو نشست که در ادامه می‌خوانید:

عباس فلاح، کارمند دادگستری یزد و روشندل حافظ قرآن کریم، که توانسته است شاگردانی نیز تربیت کند، به ایکنا گفت: در کودکی مادرم اصرار بر حضورم در جلسات قرآن داشتند و با توجه به نابینایی و اینکه باید از خط بریل استفاده می‌کردم و هنوز این خط را فرانگرفته بودم، مادرم قرآن را تلاوت می‌کردند و به این شکل توانستم جزء 30 و بخشی از جزء 29 را حفظ کنم و جرقه حفظ قرآن از همین جا آغاز شد و بعدها به مرور و پس از یادگیری خط بریل توانستم حفظ را ادامه دهم و حافظ قرآن کریم شوم.

وی با اشاره به اینکه هر فردی که دیگری را به فعالیتی تشویق کند، از نظر من استاد محسوب می‌شود افزود: از اساتید برجسته‌ای که در این راه بنده را همراهی کردند می‌توانم به سیدماشالله موسوی، علی‌اکبر کاظمی، حسن مختاری و امیر میرجلیلی اشاره داشته باشم.

فلاح در پاسخ به ارزیابی وضعیت قرآن در سطح استان بیان کرد: دو سال به دلیل کرونا متأسفانه بسیاری از کارها تعطیل شد اما به نظرم تأثیر چندانی بر فعالیت‌های قرآنی نداشته است زیرا که ارتباط حضوری شاید قطع شد اما ارتباط به صورت مجازی و تلفنی تداوم آموزش قرآن را به همراه داشت هر چند والدین به دلیل مشغله‌ها همانند قدیم عمل نمی‌کنند و تلاشی در این قضیه ندارند و باید بیش از پیش نسبت به هدایت فرزندان در زمینه آموزش قرآن تلاش کنند.

وی ادامه داد: البته استان یزد در برخی رشته‌ها در سطح ملی سرآمد است از جمله قرائت و اساتیدی از این استان در مسابقات ملی به داوری می‌پردازند ولی پیشرفت بیشتری از سوی فعالان قرآنی استان برای درخشش در تمام رشته‌ها را می‌طلبد.

ارزیابی مسابقات قرآن

این روشندل حافظ قرآن در خصوص برگزاری مسابقات قرآن قوه قضائیه نیز گفت: با توجه به اینکه چند سالی است در مسابقات شرکت می کنم، در سطح استان از کیفیت آنچنانی برخوردار نیست و در سطح ملی هم باید به بحث کیفیت بیشتر پرداخته شود و به ارائه آماری در زمینه مسابقات بسنده و محدود نشود. اکنون می‌بینیم کمیت‌ها نیز تکراری است و در مسابقات کشوری همان حافظان و برترین‌های سال‌های قبل مجدد صاحب رتبه شده‌اند لذا قوه قضائیه باید این مشکل را زیربنایی رفع و حل کند و می‌توان از خردسالی نسبت به آموزش‌ در خانواده‌ها اقدام کرد تا بازدهی کامل حاصل شود.

این مدرس قرآن کریم لازمه حفظ موفق را داشتن انگیزه و پیش زمینه دانست و گفت: آموزش در کودکی نباید قبل از رفتن به مدرسه باشد و اگر هم انس با قرآن مدنظر والدین قرار دارد، می‌توان محدود به حفظ سوره‌های کوچک قرآن باشد و زمینه حفظ را از 9 یا 10 سالگی فراهم کنند تا در کنار انگیزه‌ای که در کودک وجود دارد، بتواند در این زمینه موفق باشد، البته نقش مربی را نباید نادیده گرفت و باید از مربیان با تجربه و آموزش دیده بهره‌مند شد.

این کارمند دادگستری استان یزد که 20 سال است در حال ارائه خدمت به مردم است، بیان کرد: خدمت در دستگاه قضا و مردمی که با هر هدفی به این نهاد مراجعه می‌کنند و موجب رضایت و خشنودی شخص باشد بهترین خاطره‌ای است که برای یک مسئول یا کارمند رقم می‌خورد هرچند نسبت به مسئولیتی که بر دوش ما گذاشته شده، انجام وظیفه می‌کنیم ولی خشنودی و رضایت مراجعه‌کنندگان بهترین خاطره‌ای است که در دوران خدمت ثبت می‌شود. 

صاحب رتبه برتر مسابقات ملی قرآن کریم قوه قضائیه در پایان اظهار کرد: در بحث روز و تهاجم فرهنگی کنونی که در جامعه وجود دارد، باید از فضای قرآنی استفاده شود و آموزش قرآن در دوران کودکی مدنظر خانواده‌ها قرار گیرد زیرا همین که فرزند در جلسات قرآنی شرکت کند و خود را از قرآن جدا نداند، بهترین راه مواجهه و مقابله با تهاجم فرهنگی است پس خانواده‌ها باید کودکان خود را از همان دوران در مسیر قرآن سوق دهند البته حمایت‌های دولت نیز مورد انتظار است تا قرآن کریم از مهجوریت و مظلومیت خارج شود.

معجزه قرآن

فرشته کاوه، دیگر کارمند دادگستری استان یزد، در گفت‌وگو با ایکنا از یزد اظهار کرد: قبل از ورود به دادگستری، در کلاس‌های حفظ قرآن شرکت کرده و بنا به علاقه‌ای که داشتم و در فراخوانی در مسابقات قوه قضائیه حضور یافتم که توانستم در رشته حفظ صاحب رتبه شوم و از سال 1391 الی 1399 توانستم رتبه‌های برتر استانی و همچنین منطقه‌ای در رشته حفظ را کسب کنم و در رشته تجوید سال گذشته نیز رتبه چهارم را بدست آوردم. 

کاوه با اشاره به اینکه قرائت قرآن بر روی تک تک سلول‌های بدن انسان تأثیر می‌گذارد گفت: تلات و انس با قرآن در زندگی شخصی و پیشرفت کاری بنده بسیار اثرگذار بوده و هست و در مشکلاتی که برای هر شخصی ممکن است رخ دهد، من معجزه قرآن را مشاهده کرده‌ام، حتی خداوند در قرآن می‌فرماید: «مَا هُوَ شِفَاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ، قرآن شفای دل و رحمت الهی برای اهل ایمان است.» البته در فضای کاری قرآن کریم بسیار تأثیرگذار بوده که توانستم از پیشرفت خوبی برخوردار شوم. 

این حافظ قرآن کریم با اشاره به برگزاری مسابقات قرآن در دستگاه قضا گفت: یکی از فرصت‌های بسیار مناسب در دستگاه قضا همین برگزاری مسابقات بود که توانستم  حفظ را تثبیت و مرور کنم، از طرفی امکان حضور خانواده‌ها در این مسابقات فراهم می‌شود و در واقع زمینه فعالیت‌های قرآنی و ارزیابی برای آنان نیز مهیا خواهد شد، فرزند بنده در رشته حفظ و نقاشی و همسرم نیز در تفسیر در این مسابقات شرکت کردند و با برگزاری مسابقات خانواده‌ام نیز درگیر مسابقات بودند و همچنین برگزاری طرح «قرآن در خانه» که از سوی دادگستری استان اجرایی شد، زمینه ای برای فعالیت های قرآنی در کنار خانواده فراهم کرد.

کاوه با اشاره به اینکه رشته حفظ رشته فوق‌العاده جامعی است که تفسیر، تجوید، صوت و لحن را نیز در بر می‌گیرد گفت:  اولین موضوعی که انسان را به سمت حفظ سوق می‌دهد، عشق و علاقه و انگیزه است زیرا که فراگیری زبان عربی تقریباً زمان بر و به آسانی امکانپذیر نیست، ولی وقتی با انگیزه و علاقه به این سمت حرکت کنیم مسیر حفظ هموار خواهد شد.

وی ادامه داد: انسان وقتی در مسیری حرکت کند شاید در ادامه تکراری و همین تکراری بودن برای او مشکل‌ساز می‌شود اما در مسیر حفظ قرآن، با توجه به وسعت و گستردگی و تنوع و جاذبه‌های آیات قرآن هر حفظ و مروری باعث فراگیری نکته جدیدی می‌شود که انسان را به ادامه مسیر تشویق و ترغیب می‌کند و خوشبختانه موفقیت بنده در گرو همین پشتکار و علاقه‌ای ناشی می‌شود که به حفظ قرآن دارم.

این بانوی حافظ قرآن بیان کرد: از مسئولان تقاضا دارم اهمیت قرآن را برای همگان مشخص و جذابیت آن را روشن کنند تا نیاز واقعی و اساسی فرزندان ما شود زیرا متأسفانه اکنون شاهد هستیم فرهنگ غرب جایگزین فرهنگ اسلامی می‌شود و کم کم  قرآن به دست فراموشی سپرده خواهد شد و به یک تزیینی منازل تبدیل می‌شود و فقط قشر خاصی هستند که در مهد قرآن‌ها حضور می‌یابند این در حالی است که وقتی نگاه کنیم می‌بینیم برای کلاس زبان و ورزش از هر قشری حضور دارند، لذا باید اهمیت قرآن به گونه ای روشن شود که از هر قشری دغدغه حضور در کلاس‌های قرآن و فراگیری آن برای فرزندان را در اولویت بداند و به نظر من بهتر است آموزش ها از دبستان شروع شود و به صورت کاربردی آیات قرآن را نشان دهند.

انتهای پیام
captcha