نگاه فرهنگی و اجتماعی در پروژه‌های شهرداری مورد توجه باشد
کد خبر: 3984709
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۴

نگاه فرهنگی و اجتماعی در پروژه‌های شهرداری مورد توجه باشد

معاون دادگستری استان یزد با تأکید بر نگاه فرهنگی و اجتماعی در پروژه‌های شهرداری گفت: چینش هنرمندانه مبلمان شهری مطابق با اصول روانشناختی با توجه روحیات اجتماعی در میزان جرم و بزه در شهر مؤثر است.

نگاه فرهنگی و اجتماعی در پروژه‌های شهرداری مورد توجه باشدبه گزارش ایکنا از یزد، محمدرضا حداد، رئیس اداره توسعه حل اختلاف استان یزد، امروز، 26 تیر در جلسه مدیران ارشد دستگاه قضایی استان با اعضای منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر یزد اظهار کرد: شهر یزد از گذشته‌های دور مهد از خودگذشتگی، عفو و بخشایش بوده، به ‌گونه‌ای که هنوز کوچه‌های آشتی‌کنان این شهر یادگار ماندگار از آن دوران به جا مانده است.

حداد افزود: کمک به ترویج صلح و سازش و نهادینه کردن فرهنگ عفو و گذشت تنها با شناسایی و استفاده از افراد شاخص، توانمند و دارای نفوذ کلام خلاصه نمی‌شود بلکه باید از دیگر ظرفیت‌های جامعه نیز به نحو شایسته کمک گرفت.

این مقام قضایی استفاده از واژه‌ها و نام‌های با مضامین صلح، آشتی، عفو، بخشایش و ...‌ در نامگذاری معابر شهری را به عنوان پیشنهاد مطرح کرد و گفت: بدون تردید با ترویج این اقدام اجتماعی ذهن و روح شهروندان با این واژه‌ها بیشتر آشنا خواهد شد و در روابط اجتماعی آن‌ها نیز تأثیرگذار است.

وی؛ زیباسازی شهر، طراحی و ساخت المان‌های شهری با رویکرد ترویج صلح و آشتی و توسعه فرهنگ مدارا و گذشت را هنر شهرداری دانست و بیان کرد: این نهاد عمومی می‌تواند با استفاده از هنرمندان تجسمی، المان‌هایی را برای میادین و جای جای شهر طراحی و اجرا کند که انگاره‌ای از فرهنگ عطوفت و مهرورزی و بخشش ایرانیان را به ذهن متبادر سازد.

حداد از اعضا منتخب شورای اسلامی شهر یزد خواست تا با توجه به ظرفیت‌های موجود در شهرستان یزد که متولی مدیریت آن شورای اسلامی شهر و شهرداری هستند دستگاه قضایی استان را کمک کنند تا با توسعه و ترویج فرهنگ گذشت و مدارا از میزان آسیب‌های اجتماعی کاسته شود.

محمدحسین رحیمی‌زاده، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد نیز در این نشست گفت: در ماده 17 قانون شهرداری‌ها و ماده یک قانون شوراها، وظایف این نهادها تبیین و به اهتمام به مسائل فرهنگی و اجتماعی تأکید شده است.

رحیمی‌زاده افزود: در برنامه ششم انجام اموری به شهرداری‌ها واگذار شده که باید شورا نظارت کند مواردی که انجام نشده محقق و اجرایی شود که انتظار است تا شورای جدید برای این بخش از تکالیف قانونی نیز برنامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه باید در پروژه‌های شهرداری، نگاه فرهنگی و اجتماعی غالب باشد اظهار کرد: امروزه ثابت شده است حتی رنگ جدول‌ها و یا نرده‌های خیابان و یا چینش هنرمندانه مبلمان شهری مطابق با اصول روانشناختی با توجه روحیات اجتماعی در میزان جرم و بزه در شهر مؤثر است.

این مقام قضایی، توجه ویژه اعضای شورای ششم شهر یزد به مناطق کمتر برخوردار را خواستار شد و گفت: یکی از رویکردهای کاهش آسیب‌های حاشیه‌نشینی، ایجاد توسعه و ارائه خدمات مضاعف به این مناطق، مثل ساخت یک پارک مناسب، ایجاد فرهنگ سرا و یا تجهیز مجموعه‌های ورزشی است که می‌تواند از بسیاری از جرائم در این مناطق پیشگیری کند.

وی شکل‌گیری جرائم و آسیب‌های اجتماعی در شهر را نیازمند تحلیل علمی دانست و گفت: اگر بیماری کرونا با تعطیلی مراکز ورزشی و تفریحی، افسردگی را تشدید می‌کند و یا شرایط بد اقتصادی روحیه مردم را دچار مشکل می‌کند، باید یک تیم علمی برنامه‌هایی عالمانه و اثرگذار را برای شرایط پیش رو تدوین کنند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد بر حدنگاری کامل املاک شهرداری تأکید کرد و گفت: یکی از مطالبات شورای شهر از شهرداری باید تثبیت مالکیت املاک این سازمان باشد تا از تعدی و تجاوز به حدود این این اراضی پیشگیری شود.

انتهای پیام
captcha