الزاماتی که فعالان دانشجویی باید بدانند
کد خبر: 4018992
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۹

الزاماتی که فعالان دانشجویی باید بدانند

مسئول تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفان با اشاره به نقش بی‌بدیل دانشجویان در جنگ نرم به الزاماتی که یک فعال دانشجویی باید مدنظر داشته باشد اشاره کرد.

احسان رضایی، مسئول تعلیم و تربیت سازمان بسیج به گزارش ایکنا از یزد، حجت‌الاسلام احسان رضایی، مسئول تعلیم و تربیت سازمان بسیج مستضعفان، شب گذشته، 15 آذرماه در وبینار «دانشجو و رسانه» که به همت بسیج دانشجویی استان یزد برگزار شد اظهار کرد: فرصت دانشجویی فرصت بی‌بدیلی است. فراغت در این ایام از جمله فراغت‌هایی است که در دوره‌های بعدی به راحتی به دست نمی‌آید. همچنین انگیزه‌های راسخ این دوره در دوره‌های بعدی دچار فراموشی می‌شود. از سوی دیگر شور جوانی فرصتی است که دیگر تکرار نمی‌شود لذا دانشجویان باید به بهترین شکل از موقعیت و فرصت خود بهره‌برداری کنند.

رضایی افزود: این فرصت وظیفه شما را در عرصه جهاد سخت و نرم دو چندان می‌کند. به تعبیر رهبر انقلاب افسران جوان جنگ نرم اگرچه فرمانده نیستند اما اهل تشخیص هستند و با نگاه و جهت‌گیری از فرماندهان متناسب با صحنه تصمیم‌گیری می‌کنند.

رصد دائمی دشمن

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب گفت: انتظارات متعددی از افسران جنگ نرم وجود دارد، از جمله اینکه این عزیزان باید بیدار بوده و دچار غفلت از دشمن نشوند و صحنه و دشمن را دائماً رصد کنند. باید طراحی‌ها عاقلانه و توأم با حکمت باشد. یکی از آفات جدی در سال‌های پس از انقلاب بعضی از مجموعه‌های کنشگر عمل احساسی و خارج از عقلانیت بوده است.

رضایی تأکید کرد: جنگ نرم، جنگ چند بُعدی است که نمی‌توان ساده‌انگارانه با آن مواجهه کرد و به جای عمل احساسی که ناشی از اقدامات سطحی است باید به اقدامات زیربنایی و ریشه‌ای پرداخت. در این صحنه پاسخ اقدام نرم را باید با اقدامی نظیر آن داد اما می‌بینیم گاهی اوقات تقابلات از این حالت خارج شده که زیبنده جامعه دانشجویی نیست. تقابل سخت تنها با دشمنان ما جایز است و با مابقی باید با مذاکره و استدلال رفتار کرد لذا عقلانیت باید برای افراد فعال در عرصه جنگ نرم الزام باشد که البته وظایف سنگینی را نیز برای آنان به همراه دارد.

مسئول تعلیم و تربیت سازمان بسیج بیان کرد: کلان نگری نیز از مباحث حائز اهمیت است. نباید در جزئیات بمانیم باید مسئله محور باشیم و همچنین باید مخاطب خود را بشناسیم. در دانشگاه هم مخاطب‌های بسیاری داریم که شناخت مخاطب، دغدغه‌ها و گره‌های ذهنی او ازجمله مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد.

تجهیز به ابزار روز 

وی ادامه داد: افسران جوان جنگ نرم در قبال خود نیز مسئولیت‌هایی دارند که اگر در انجام آن موفق بودند در جامعه نیز می‌توانند اثربخش باشند. برای تأثیرگذاری بر دیگران ابتدا باید خودمان را آماده کنیم. برای کسب آمادگی نیز ابتدا باید انس با خدا و رابطه خود با خدا را تنظیم کنیم لذا توجه به مسائل معنوی یک اصل مهم است. کسی که وارد این عرصه می‌شود باید دین را بشناسد و شناخت کافی از اسلام، انقلاب و نظام سیاسی انقلاب داشته باشد تا در گرداب و حوادث دچار تزلزل نشود و اگر فردی اشتباهی کرد و ایرادی وارد بود از مسیر حق منحرف نشود و با یک شبهه از پا در نیاید.

رضایی ادامه داد: فردی که در فضای دانشجویی کار می‌کند اگر می‌خواهد مشکلی از مشکلات کشور را حل و فصل کند، باید در تحصیل و کار پژوهشی سرآمد باشد.

وی با تأکید بر لزوم تجهیز به ابزار روز برای فعالیت در عرصه جنگ نرم گفت: گاهی برخی می‌خواهند در دانشگاه فعالیت کنند اما ابزار را نمی‌شناسند. همان‌گونه که در جنگ سخت باید مجهز وارد شد در عرصه جنگ نرم نیز باید به مبانی و ابزار آن مسلط بود. گاهی می‌بینیم یک کلیپ، انیمیشن و یا موشن‌گرافی کوتاه معادل یک سخنرانی گره‌گشایی کرده و گره‌های ذهنی را باز می‌کند لذا مسلط شدن به این ابزار جزء ضروریات است.

رضایی در پایان بیان کرد: در کنار رسیدگی به خود رسیدگی به حلقه پیرامونی چه در فضای دانشگاه و چه در محیط خانواده و کار از دیگر الزامات برای یک فعال دانشجویی است. در هر نقطه که فعالیت می‌کنید مسئولیت کادرسازی در زیرمجموعه برعهده شما است. نمی‌شود از این مسئله غفلت کرد، اما متأسفانه می‌بینیم اکنون دشمن ذهن و فکر نزدیکانمان را به اختیار خود در آورده است در حالی که آنها در دسترس ما هستند و باید کمک به آنها را از اولویت‌های خود در جنگ نرم بدانیم.

انتهای پیام
captcha