توسعه فضای فیزیکی رغبت شهروندان به مطالعه را افزایش می‌دهد
کد خبر: 4089781
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۹

توسعه فضای فیزیکی رغبت شهروندان به مطالعه را افزایش می‌دهد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد گفت: برای ترغیب مخاطب به کتابخانه و انس با کتاب، باید به زیرساخت‌ها و فضای فیزیکی توجه شود.

انجمن کتابخانه های عمومی تفتبه گزارش ایکنا از یزد، محمد محسن رفیعی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان یزد، 12 مهرماه در نشست مشترک انجمن‌های کتابخانه‌های عمومی شهرستان تفت با بیان این‌که برای ترغیب مخاطب به کتابخانه و انس با کتاب، باید به زیرساخت‌ها و فضای فیزیکی توجه شود، گفت: اگر فضا دلپذیر نباشد، نمی‌توان انتظار داشت رغبتی به حضور در کتابخانه‌ها ایجاد شود و به تبع آن ارتباط با کتاب و انس با آن کاهش خواهد یافت. 

وی با قدردانی از شهرداران سراسر استان به دلیل همراهی با کتابخانه‌ها در موضوع پرداخت سهم نیم‌درصد، بیان کرد: یکی از منابع بودجه‌ای اصلی کتابخانه‌ها، سهم نیم‌درصد پرداختی شهرداری‌ها است که امیدواریم با استمرار پرداخت کامل و منظم این مبالغ، اقدامات مؤثر و مثبتی را در راستای بهسازی کتابخانه‌ها، تأمین منابع مفید و اداره شایسته کتابخانه‌ها شاهد باشیم.

رفیعی، راه‌اندازی کتابخانه سیار را یکی از راهکارهای حل مشکل نبود کتابخانه در برخی مناطق روستایی و کمتر برخوردار استان دانست و گفت: توسعه کتابخانه‌های سیار علاوه بر این‌که هزینه‌های نهاد را در نگهداری و تأمین منابع کتابخانه‌ها به شدت کاهش می‌دهد، سبب می‌شود نقاط فاقد کتابخانه از نعمت کتاب و مطالعه برخوردار شوند.

هادی قاسمی، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی تفت نیز در این نشست گزارشی از وضعیت کتابخانه‌های شهرستان و مشکلات و کمبودهای هر کتابخانه بیان کرد و خواستار افزایش بودجه تملک دارایی‌های کتابخانه‌ها برای رفع این مشکلات شد.

محمد دهشیری، فرماندار تفت نیز در این نشست گفت: برای برنامه‌ریزی دقیق و عملیاتی در حوزه فرهنگی و به خصوص کتابخانه‌ها نیاز داریم گزارشی تحلیلی و مقایسه‌ای از سرانه‌های مطالعاتی و کتابخانه‌ای شهرستان در مقایسه با سرانه ملی و استانی داشته باشیم.

وی افزود: از طریق این‌گونه گزارش‌ها می‌توانیم وضعیت شهرستان را از بُعد کمی و کیفی رصد کنیم و تلاش کنیم نقاط ضعف را پوشش داده و نقاط قوت را حفظ و تقویت کنیم.

دهشیری با اشاره به محدود بودن اعتبارات دولتی، تصریح کرد: تنها با تکیه بر اعتبارات دولتی نمی‌توان همه مشکلات کتابخانه‌ها را رفع کرد. به همین خاطر در حوزه‌های فرهنگی باید از ظرفیت خیران استفاده کنیم تا بتوان زیرساخت‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای را توسعه داد.

وی همچنین بازدید مستمر اعضای انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان از کتابخانه‌ها و رصد مشکلات احتمالی آن‌ها را یکی از مقدمات حل این مشکلات و مسائل ارزیابی کرد. 

یادآور می‌شود هم اکنون 10 باب کتابخانه در شهرستان تفت فعالیت دارد که از این تعداد، 5 باب شهری و 5 باب نیز روستایی است.

انتهای پیام
captcha