حمایت آستان قدس رضوی از دولت برای تحول‌آفرینی در کشاورزی
کد خبر: 4098677
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۹
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد

حمایت آستان قدس رضوی از دولت برای تحول‌آفرینی در کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با تقدیر از نگاه و رویکرد آستان قدس رضوی در حوزه امنیت غذایی، گفت: با توجه به اهمیت توسعه کشاورزی قراردادی برای تامین امنیت غذایی، آماده‌ایم همکاری‌ها با آستان قدس رضوی در این حوزه را تقویت کنیم.

سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزیبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از آستان‌نیوز، سیدجواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، در دیدار با قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، اظهار کرد: امنیت غذایی، موضوع مهمی برای کشور و دارای تاثیر مستقیم در زندگی همه مردم است، به همین دلیل تمامی کسانی که برای تامین این امنیت تلاش می‌کنند، کار بزرگ و قابل تقدیری انجام می‌دهند.

ساداتی‌نژاد کشاورزی قراردادی را طرحی در راستای صیانت از کشاورزی در ایران و تقویت امنیت غذایی برشمرد و افزود: از آستان قدس رضوی درخواست داریم با توجه به تجربه خود در حوزه کشاورزی قراردادی، برای توسعه آن به ما کمک کند، چرا که امروز به‌روزترین و کارآمدترین ابزار حمایتی در این عرصه، کشاورزی قراردادی است و می‌تواند ضمن افزایش تولید، از معیشت مردم و کشاورزان نیز حمایت کند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در دولت سیزدهم توسعه کشاورزی را به عنوان یک ماموریت برای خود تعیین کرده‌ایم و انتظار داریم آستان قدس رضوی نیز این مهم را به عنوان یک ماموریت در دستور کار خود قرار دهد.

ساداتی‌نژاد تصریح کرد: در این مسیر ما نیز به عنوان بازوی حمایتی، آمادگی خود را اعلام می‌کنیم تا بتوان در قالب توافق‌نامه‌ منعقد شده با آستان قدس رضوی، تسهیل‌گر توسعه کشاورزی قراردادی در شرق کشور باشیم.

وی افزود: با توجه به فراوانی کشاورزی خرده مالکی در کشور ما، کشاورزی قراردادی راهکار حل مشکلات کشاورزی و تقویت امنیت غذایی است که در مسیر اجرای آن نیاز به حمایت و کمک آستان قدس رضوی داریم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید نام آستان قدس رضوی در حوزه کشاورزی در شرق کشور بدرخشد، ادامه داد: با توجه به وضعیت منابع آبی در کشور، اجرای الگوی کشت نیز موضوع مهمی است که در این زمینه نیز از آستان قدس رضوی درخواست داریم پیشتاز باشد.

ساداتی‌نژاد همچنین با اشاره به اهمیت تقویت رویکرد دانش‌بنیان در کشاورزی اظهار کرد: دولت سیزدهم از هر گونه حمایتی که در حوزه دانش‌بنیان  مورد نیاز باشد، دریغ نمی‌کند و  در همین راستا در حال توسعه مراکز و دهکده‌های نوآوری کشاورزی هستیم.

ایران قوی، اقتصاد کارآمد می‌خواهد

در ادامه مالک رحمتی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، اظهار کرد: ایران قوی، اقتصاد و کشاورزی قوی و کارآمد می‌خواهد و آستان قدس رضوی آمادگی دارد با توجه به تجربه موفق خود در کشاورزی و صنایع وابسته آن، برای تحول‌آفرینی در این عرصه حامی دولت باشد.

رحمتی افزود: مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت داشتن ایران قوی تاکید ویژه دارند و تحقق آن را نسخه نجات‌بخش کشور می‌دانند، بر این اساس، کلیه دستگاه‌های دولتی، نهادهای عمومی و غیر دولتی و فعالان اقتصادی، هر کدام به نسبت خود، برای عملیاتی کردن و عینیت‌بخشی به این مطالبه وظیفه‌ و مسئولیتی بر عهده دارند.

وی گفت: تحقق ایران قوی، مستلزم توجه جدی به تولید است و زمانی که بتوانیم در حوزه تولید و عرصه گسترده و مهمی همچون کشاورزی، شاهد پیشرفت‌های چشمگیر باشیم، بدون شک ایران قوی محقق می‌شود و بر همه  مشکلات  اقتصادی نیز فائق خواهیم آمد.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: حمایت و پشتیبانی جدی از تولید و به تبع آن، حمایت از کشاورزی باعث خودکفایی، تقویت و ارتقاء امنیت غذایی کشور، اشتغال‌زایی برای جوانان و افزایش رشد اقتصادی در جامعه می‌شود و باید در این مسیر  تلاش شبانه‌روزی انجام داد و موانع را نیز تدبیر و مدیریت کرد تا سرعت این رشد و پیشرفت کم نشود.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، کشاورزی قوی را یکی از الزامات برای داشتن اقتصاد قوی برشمرد و اظهار کرد: در این مسیر، توجه به ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی ضروری است چرا که اقتصاد مقاومتی بر شناخت و بهره مندی از ظرفیت‌های داخلی کشور در حوزه تولید تاکید دارد و به دلیل اینکه کشور ما سرزمینی وسیع و گسترده، خاکی حاصل‌خیز، اقلیمی متنوع و نیروی انسانی قابل توجهی دارد، کشاورزی به عنوان یک پیشران و صنعت پیشرو در عرصه رشد تولید داخلی شناخته می‌شود، که این مسئله مسئولیت و وظیفه  ما و وزارت جهاد کشاورزی را دوچندان می‌کند.

توجه آستان قدس رضوی به کشاورزی دانش‌بنیان

رحمتی در ادامه گفت: با توجه به اهمیت این حوزه، طبق تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی، پرداختن به اقتصاد کشاورزی دانش‌پایه و دانش‌بنیان را به عنوان یکی از وظایف و ماموریت های اصلی در حوزه اقتصادی تعریف کرده ایم و دستاوردهای متعددی نیز در این حوزه داشته‌ایم که می‌تواند الگویی برای دولت و دیگر فعالان اقتصادی باشد.

رحمتی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از موقوفات حضرت رضا(ع)، اراضی کشاورزی است که به عنوان امانت به ما سپرده شده و باید با الگوی کشت علمی و با بهره‌وری مناسب، آنها را حفظ کنیم تا این اراضی و باغات کشاورزی درآمد‌زا بوده و عواید حاصل از آن صرف اجرای نیت واقف شود، بنابراین تلاش کرده‌ایم شیوه‌های نوین و دانش‌محور را در کشاورزی دنبال کنیم و بهره‌وری موقوفات رادر حد توان افزایش دهیم.

وی افزود: نسخه نجات کشاورزی، بهره‌گیری از دانش روز است که البته کاری بسیار سخت، اما انجام شدنی است و آستان قدس رضوی با توجه به تجربیاتش طی سال‌های اخیر، در این زمینه پیشرو بوده و قطعا حامی و کمک کننده دولت در توسعه و ترویج این رویکرد نیز خواهد بود.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه، آستان قدس رضوی با الگوگیری از سیاست اقتصاد مقاومتی، همراه با همت جهادی و بهره‌گیری از دانش و امکانات روز دنیا  و متخصصان داخلی، در حال ایجاد رشد و پیشرفت متوازن در شهرستان سرخس است و طرح‌های ویژه و متعدد اقتصادی، صنعتی و کشاورزی را در این شهرستان اجرایی کرده است.

رحمتی افزود: این رویکرد تحولی، در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی است و وزارت جهاد کشاورزی نیز با بهره‌گیری از این الگو می‌تواند یک تحول اساسی در حوزه ارتقا و تقویت بهره وری کشاورزی کشور ایجاد کند.

وی گفت: آستان قدس رضوی طی دو سال گذشته با ریسک‌پذیری در حوزه کشاورزی، کاشت محصولاتی که ارزآوری بالا و مصرف آب کمتری دارند را در اولویت قرار داده، کشت‌هایی که نیازمند مصرف آب بالایی است را متوقف کرده یا به حداقل رسانده، و اصلاح الگوی کشت و استفاده از بذرهای مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی را در دستور کار قرار داده است که اتفاق بزرگ و اثربخشی بوده است.

رحمتی در پایان تاکید کرد: آستان قدس رضوی آمادگی دارد تجربیات چند ساله اخیر خود در حوزه ارتقای بهره‌وری کشاورزی بر پایه دانش‌بنیانی را که مطالبه رهبر معظم انقلاب است و به‌ویژه طرح ترویج کشاورزی قراردادی و مشارکتی را در اختیار دولت قرار دهد و در این زمینه تا رسیدن به نقطه مطلوب، تعامل، همکاری و هم‌افزایی بیشتری با وزارت جهاد کشاورزی داشته باشد.

انتهای پیام
captcha