کد خبر: 4112657
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۳

نبود کتب تفسیر قرآن بریل، روشندلان را با مشکل مواجه کرده است

فرشته فیضی، روشندل حافظ قرآن با اشاره به دغدغه‌های این قشر در زمینه فعالیت‌های قرآنی گفت: متأسفانه کتب تفسیری بریل در دسترس نیست و علاقه‌مندان به این حوزه را با مشکلاتی مواجه کرده است.

فرشته فیضیجایگاه حافظان قرآن علاوه بر نزد خدا در میان اجتماع نیز حائز اهمیت است زیرا کسی که با قرآن مأنوس است، چنانکه قرآن را با تأنی و توجه به معانی آن حفظ کند، به مرور زمان معانی در جان و جسم او نفوذ کرده و تمامی اعمال و رفتار او را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ایکنای یزد در ادامه معرفی فعالان حوزه حفظ، با فرشته فیضی، روشندل حافظ کل قرآن کریم که در چهاردهمین دوره آزمون سراسری حفظ کل «ترنم وحی» در سال جاری موفق به کسب رتبه برتر شد، به گفت‌وگو نشسته است که در ادامه می‌خوانید:

ایکنا ـ لطفاً خودتان را معرفی کنید؟

فرشته فیضی، از استان یزد و متولد سال 1360 هستم و اکنون مدرک لیسانس را دارم، از جامعه روشندلان و به صورت دوره‌ای فعالیت‌های قرآنی را دنبال می‌کنم و توانسته‌ام حافظ قرآن کریم باشم.

ایکنا ـ چگونه به قرآن و رشته حفظ علاقه‌مند شدید؟

از دوران کودکی علاقه بسیاری به حفظ قرآن کریم داشتم و خوشبختانه در این مسیر تشویق‌های خانواده و دوستانم تأثیرگذار شد و در مهد قرآن جوادالائمه از حضور اساتید مجرب بهره‌مند شده و توانستم قرآن را حفظ کنم. در این مسیر از آموزش‌های بتول حیدری، مریم دهقان، مرضیه دهقان و زهراسادات موسوی اساتید و دوستان بزرگوارم بهره‌مند بودم که به صورت کاربردی بنده را همراهی می‌کردند. البته به صورت ویژه حمایت و تشویق‌های خانواده، این مسیر را برایم رقم زد.

ایکنا ـ با توجه به مشکل بینایی آیا حفظ قرآن برای شما سخت نبود؟

مشکل بینایی بنده مادرزادی است اما در مسیر فعالیت‌های قرآن تأثیری نداشت چرا که این مسیر به اراده قوی نیاز دارد و بنده با تشویق خانواده و دوستانم و مربیان مهد قرآن هر سال نسبت به سال قبل با رشد خوبی همراه می‌شدم و در مدت زمانی مشخص توانستم قرآن را حفظ کنم.

ذکر این نکته لازم است که حفظ قرآن کریم سخت نیست و هر کسی توانایی حفظ و تدبر در آن را دارد، بنده با قرآن‌های بریل توانستم در این مسیر گام برداشته و موفق باشم، هر چند در حوزه تفسیر کتاب‌های بریل در دسترس نداریم و فعالیت در این حوزه برای ما که از قشر روشندل جامعه هستم، بسی دشوار است اما امیدواریم در این زمینه نیز مسئولان قرآنی توجه ویژه را داشته باشند.

ایکنا ـ روش شما در حفظ چگونه بود؟ 

در مسیر حفظ قرآن با کتاب‌های بریل مطالعه و در زمینه حفظ پیش می‌رفتم و در کنار آن از نوارهای سه بار تکرار استاد پرهیزگار و منشاوی استفاده می‌کردم. از سال 1386 حفظ قرآن را آغاز و سال 90 توانستم حافظ قرآن شوم و البته بعد از این زمان تثبیت و مرور را به طور مداوم در مهد قرآن با حضور مربیان بزرگوار گذراندم و به صورت کاربردی دنبال می‌کنم.

در کنار حفظ قرآن در دوره‌های مترجمی زبان قرآن نیز شرکت کردم و این دوره را در 12 ترم گذرانده و موفق به اخذ مدرک شدم. در سال 92 و 93 به عنوان مربی قرآن جامعه نابینایان مشغول فعالیت شدم و دوره قرآنی برای نابینایان استان برگزار و به عنوان مربی این کلاس‌ها فعالیت داشتم.

ایکنا ـ پس از حفظ چه تغییری در زندگی خود احساس کردید؟

قطعاً تأثیراتی در زندگی افرادی که با قرآن کریم انس دارند، خواهد داشت و به خدا نزدیکتر می‌شوند، روند حفظ باعث شد انس بیشتری با قرآن داشته باشم و البته در مواقعی مورد لطف و عنایت خداوند متعال قرار گرفتم، به نحوی که توانستم در این زمینه به رتبه‌های برتر دست یابم.

ایکنا ـ آزمون ترنم وحی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شرکت در آزمون ترنم وحی تجربه خوبی بود البته قبلاً در این مسابقات شرکت کرده‌ام اما به نظرم آنچه باید مورد پیگیری مسئولان برگزاری باشد، اینکه سؤالات کتبی این مسابقات زیاد بود و برای نابینایان بریل نبود و این امر روشندلان را با سختی مواجه کرد.

ایکنا ـ چه پیامی برای روشندلان جامعه دارید؟

علاقه‌مندان و روشندلان جامعه به سمت فعالیت‌های قرآنی حرکت کنند به ویژه حفظ قرآن که در کنار آن به تفسیر و تجوید و صوت و لحن نیز اهمیت داده می‌شود و در زندگی و آرامش روحی نیز تأثیرگذار است و البته باید در کنار انس با قرآن عمل به این کتاب الهی مورد توجه باشد.

ایکنا ـ از مسئولان قرآنی کشور چه درخواستی دارید؟

متأسفانه برخی کتب قرآنی برای نابینایان بریل نشده و این اقدام این قشر را با سختی زیادی مواجه می‌کند بویژه کتب تفسیر قرآن کریم. این قشر نیاز به حمایت معنوی دارند و مسئولان در این زمینه‌ها باید اهتمام بیشتری داشته باشند تا روشندلان در این راه متوقف نشوند و برای ادامه مسیر انگیزه داشته باشند. همچنین برای کتاب‌های درسی و آموزشی نیز بریل مدنظر باشد تا این قشر بتوانند در کنار سایر افراد در دانشگاه به تحصیل مشغول شده و مدارج عالی را طی کنند.

ایکنا ـ برای آینده چه برنامه‌ای دارید؟ 

قصد دارم تحصیل در مقطع ارشد را ادامه دهم و برای این مسیر تلاش می‌کنم البته به تحصیل در حوزه علمیه نیز علاقه‌مند هستم و امیدوارم بتوانم به آرزوی دیرینه‌ام برای رسیدن به شغل معلمی که شغل انبیای الهی است، برسم.

خبرنگار: اعظم السادات میرجلیلی

انتهای پیام
captcha