رابطه ناتوی فرهنگی و جهاد تبیین چیست
کد خبر: 4115842
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۰۰:۱۳

رابطه ناتوی فرهنگی و جهاد تبیین چیست

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با طرح این سؤال که رابطه ناتوی فرهنگی، جنگ نرم و جهاد تبیین چیست، به تبیین رابطه این دو و همچنین اعتراف‌های دشمنان در باب جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، تولیت حرم شاهچراغ(ع)به گزارش ایکنا از فارس به نقل از روابط عمومی آستان مقدس شاهچراغ(ع)، حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، تولیت حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ(ع) عصر پنج‌شنبه، 29 دی‌ماه در جلسه بیست و هفتم از سلسله مباحث با موضوع «ولایت فقیه»، به ادامه مبحث جهاد تبیین و بررسی رابطه بین جنگ نرم و ناتوی فرهنگی، اعتراف‌های دشمنان در باب جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی و گام‌های اساسی در جهاد تبیین پرداخت. 

وی پیرامون رابطه بین جنگ نرم و ناتوی فرهنگی افزود: پرسشی که مطرح می‌شود، این است که رابطه ناتوی فرهنگی، جنگ نرم و جهاد تبیین چیست؟ پیش از پاسخ به این سؤال، به اختصار پیرامون ناتو می‌توان گفت که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو پیمان نظامی بین کشورهای بلوک غرب که در مقابل بلوک شرق و شوروی سابق است. سازمان ناتو در ۴ آوریل ۱۹۴۹ میلادی، در واشینگتن، پایه‌گذاری شد. شوروی در پاسخ به ناتو، ۶ سال بعد، پیمان ورشو را تشکیل داد و در جنگ سرد، رقیب اصلی ناتو محسوب می‌شد. ناتو شامل ۳۰ کشور از جمله آمریکا و اروپا و برخی از کشورهای دیگر است. این‌ها دو ائتلاف نظامی هستند که در حقیقت به‌صورت سازمان نظامی و شبکه دفاعی بین چندین کشور ایجاد شده‌اند که وقت لزوم همه این‌ها در جنگ سخت فعال می‌شوند.

کلانتری با بیان اینکه بعدها ناتوی غرب، شامل ائتلاف نظامی کشورهای غربی، برای مقابله با بلوک شرق به‌صورت محرمانه ائتلاف بزرگ فرهنگی ایجاد کرد، گفت: به علت اینکه جهان‌بینی و ایدئولوژی حاکم بر جهان شرق، در آن زمان مارکسیستی بوده است و کشور شوروی و اقمار شوروی با ایده مارکسیستی پیش می‌رفتند و حرکت می‌کردند. یعنی اول یک جهان‌بینی مادی را ترویج می‌کردند و در ادامه براساس آن جهان‎‌بینی کشورها را فتح می‌کردند. تأثیرات این موضوع در ایران عصر پهلوی بسیار جدی بود. حزب توده که در سال ۱۳۲۷ ایجاد شد و در سال ۱۳۳۲ رسماً توسط محمدرضاشاه منحل شد، مروج اصلی جهان بینی مارکسیستی در ایران بوده است.

وی تصریح کرد: ظرف این پنج تا شش سال، حزب توده دارای قدرت فرهنگی منحصر به فرد و قوی‌ترین حزب در ایران، بوده است که تشکیلات پیچیده و ایدئولوژی بسیار جدی داشته است. کتاب «ایران بین دو انقلاب» اثر یرواند آبراهامیان راجع‌به قدرت و نفوذ حزب توده در ایران مفصل بحث می‌کند و کتاب مهمی در مورد شناخت این حزب است. در آن زمان، بسیاری از سازمان‌ها و تشکل‌های مذهبی در ایران در واکنش به حزب توده ایجاد شده‌اند یعنی ده‌ها سازمان، گروه، هیئت مذهبی و مجله دینی در ایران قبل از سال ۱۳۴۲ شکل گرفته است.

کلانتری ادامه داد: به عبارتی  از سال ۱۳۲۰ به بعد که رضاخان از ایران تبعید شد، این‌ها غالباً در مقابله با حزب توده ایجاد شدند و جهت‌گیری اصلی آن‌ها، جنگ ایدئولوژیک با حزب توده بوده است که بسیار تلاش کردند و زحمت کشیدند. جهان‌بینی حاکم بر بلوک شرق یعنی مارکسیسم و ماتریالیسم بلوک غرب را به این جمع‌بندی رساند که باید در مقابله با این جریان، کار فکری و فرهنگی کنند لذا به صورت محرمانه در کنار ناتوی نظامی، ناتوی فرهنگی ایجاد کردند.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی گفت: در سال ۱۹۹۹میلادی، یکی از متخصصان جنگ جهانی دوم به نام فرانسیس استیونر ساندرز کتابی با عنوان «جنگ سرد فرهنگی» منتشر کرد که زلزله‌ای در محافل فرهنگی و روشنفکری غرب برپا کرد. چاپ‌های بعدی این کتاب با عنوان«جنگ سردفرهنگی؛ سیا و جهان هنر و ادب» در ۵۰۹ صفحه منتشر شد. به اعتقاد بسیاری از صاحب‌نظران، کتاب خانم ساندرز یکی از حیرت‌آورترین و افشاگرانه‌ترین کتاب‌هایی است که تاکنون درباره سرویس اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا منتشر شده است. ساندرز نشان می‌دهد که کورد مه یر، رئیس بخش عملیات بین‌المللی سیا و همکار وی، آرتور شلزینگر طبق طرحی که ملوین لاسکی ارائه داد، حرکتی را آغاز کردند که به ایجاد شبکه فرهنگی غول‌آسایی در سراسر جهان انجامید. ساندرز این شبکه را «ناتوی فرهنگی» می‌نامد.

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) اظهار کرد: می‎توانیم بگوییم ناتوی فرهنگی فرزند و مولود دقیق ناتوی نظامی است یعنی سازمان سیا با دقت تمام طرحی را پیاده می‌کند، در اینجا هواپیمای نظامی، توپ، تانک و مسلسل در کار نیست و به‌جای آن‌ها، ابزراهای فرهنگی به‌کار گرفته می‌شود.

کلانتری یادآور شد: براساس آنچه ساندرز در کتاب خود آورده است، می‌توان گفت ناتوی فرهنگی عبارت است از ائتلاف و به‌هم پیوستگی شبکه عظیمی از خبرگزاری‌ها، مجلات و روزنامه‌های بین‌المللی، تأسیسات ماهواره‌ای، رادیوها و تلویزیون‌ها و صدها شبکه ماهواره‌ای صوتی و تصویری، شبکه‌های اجتماعی، پایگاه‌های خبری و تحلیلی اینترنتی با زبان‌ها و گویش‌های زنده جهان، تحلیل‌گران به ظاهر موجه، بنگاه‌های انتشاراتی، مراکز فرهنگی، هنری، تبلیغی، آثار مکتوب به زبان‌های مختلف، N.G.Oهای متنوع و جذاب برای اقشار مختلف با مدیریت پنهان سازمان سیا به‌منظور ترویج ارزش‌ها و فرهنگ غربی و مقابله با اصول و ارزش‌ها و فرهنگ سایر ملت‌ها به ویژه اسلام راستین و ارزش‌های اسلامی.

ضرورت شبکه‌سازی در فعالیت‌های فرهنگی

 وی با بیان اینکه تعبیر غول‌آسا تعبیر دقیقی است، افزود: کسانی که کار فرهنگی می‌کنند، عموماً به شبکه بی‌اعتنایی می‌کنند. در حالی که شبکه بسیار مهم است. وقتی به لحاظ فرهنگی با یک نفر مواجه شویم، با یک نفر هم می‌‌توان اقدام متقابل کرد. در مقابل یک مجله، یک مجله می‌زنیم و این مقابله می‌شود اما زمانی که با یک شبکه جهانی مواجه هستیم، برای اینکه فرهنگ یک ملت را استحاله و هویت یک ملت را نابود کنند، هزاران رقم کار اتفاق می‌افتد. در مواجهه با یک ائتلاف نظامی باید به سمت شبکه‌ها رفت.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: ائتلاف‌سازی‌های آمریکا را در عصر خودمان هم دیده‌ایم. در حمله نظامی به کشور عراق و کشور افغانستان ائتلاف نظامی شکل گرفت. زمانی دولت آمریکا اعلام کرد برای حفاظت از امنیت خلیج فارس می‌خواهیم یک ائتلاف ایجاد کنیم و هیچ کشوری به جز اسرائیل جلو نیامد. در مقابله آن ائتلاف چه اتفاقی افتاد؟ در اینجا جبهه مقاومت روبه‌روی آن ائتلاف شکل گرفت یعنی ده‌ها گروهِ معتقدِ رزمندهِ جهادگر در منطقه به وجود آمد و دشمن دید در محاصره همین گروه‌ها هست و هر جا بخواهد حرکتی کند با واکنش جریان مقاومت روبه‌رو می‌شود.

وی ادامه داد: در جنگ فرهنگی هم قصه به همین شکل است. وقتی قضیه ناتوی فرهنگی در سال ۱۹۹۹ میلادی توسط خانم فرانسیس استیونر ساندرز علنی شد و کتاب ایشان یعنی جنگ سرد فرهنگی، افشاگری کرد، یک هیاهوی عظیم در میان متفکران، اندیشمندان و فرهنگیان غرب ایجاد کرد. وقتی با جریانی به این شکل روبه‌رو می‌شویم باید به شبکه‌ها توجه کنیم. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در مقابل ناتوی فرهنگی یا جبهه فرهنگی غرب، عبارت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی را به کار بردند.

تولیت حرم مطهر یادآور شد: واقعیت‌های عینی به روشنی نشانگر آن است که با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران که به بیداری ملت‌های مسلمان و تحت ستم استکبار در سراسر جهان انجامید، این شبکه عظیم فرهنگی با اتخاذ رویکردی جدید به مقابله همه جانبه با تفکر، اندیشه، اصول و ارزش‌های زیر ساختی انقلاب اسلامی به‌ویژه اسلام ناب محمدی(ص) پرداخته است. به‌نظر می‌رسد قرارگاه اصلی جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی در حال حاضر، همین شبکه عظیم فرهنگی با مدیریت سازمان سیا و تحت سلطه آمریکا و بازیگری فعال صهیونیزم بین‌الملل  و سرمایه ارتجاع عرب است.

وی تصریح کرد: برای اینکه مطمئن شویم چنین چیزی علیه نظام و انقلاب اسلامی در جریان است چند جمله را بیان می کنم که برخی اعتراف­های دشمنان در باب جنگ نرم علیه انقلاب اسلامی است و البته این‌ها همه حرف نیست. دیویدکیو، مأمور سازمان سیا می‌گوید: «مهم‌ترین حرکت در براندازی جمهوری اسلامی، تغییر فرهنگ فعلی ایران است و ما مصمم به آن هستیم».

کلانتری اضافه کرد: یوسف یورشلیمی، مدیر مرکز مطالعات اسرائیل و یهود اذعان دارد: «تمام مشکلات ما ریشه در هویت ایرانیان دارد که بخش قابل‌توجهی از آن وابسته به باورهای مذهبی آن‌هاست پس بنابراین تلاش برای از بین بردن و حتی کمرنگ کردن مظاهر اعتقادی اسلامی مانند رعایت حجاب و غیره اولویت نخست عملیاتی ماست که در این مسیر به استفاده از تمامی ابزارهایی که در اختیار داریم به‌ویژه رسانه‌ها به شدت پای بندیم.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ(ع) گفت: راس برن، محقق مرکز مطالعات پیشرفته یهودی دانشگاه پنسیلوانیا تأکید دارد: «با استفاده از هر ابزار یا بهتر بگویم تمام ابزارها باید فضای دین‌گرایی و اخلاق در جامعه جوانان ایران که اساسی‌ترین راهبرد برون‌رفت جمهوری اسلامی از چالش‌های متعددی نظیر جنگ، تحریم و غیره است را پاک کرد و اخلاق دینی را از این جامعه دور کرد که در غیر این حالت هر برنامه‌ای با شکست روبه‌رو خواهد شد».

وی تصریح کرد: مارک پالمر، از استراتژیست‌های معروف آمریكایی و چهره برجسته دستگاه سیاست خارجی ایالات متحده كه رسانه‌ها از وی به‌عنوان چهره خبرساز یاد می‌كنند، در گفت‌وگو با دبو راه سولومود، خبرنگار روزنامه آمریكایی نیویورك تایمز به صراحت با ایده تهاجم نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران مخالفت كرده و اعلام کرده است «ایران به لحاظ وسعت سرزمینی، كمّیت جمعیت، كیفیت نیروی انسانی، امكانات نظامی، منابع طبیعی سرشار و موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه ی خاورمیانه و هارتلند نظام بین الملل، به قدرتی كم بدیل تبدیل گردیده كه دیگر نمی توان با یورش نظامی آن را سرنگون كرد». به زعم مارک پالمر و همچنین اعضای كمیته صلح جاری، تنها راه سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران، پیگیری جنگ نرم با استفاده از سه تاكتیك دكترین مهار، نبرد رسانه‌ای و ساماندهی نافرمانی مدنی ممكن است.

کلانتری بیان کرد: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر چندین ساله رژیم صهیونیستی در مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید: «من یک بار به رئیس سازمان سیا گفتم، بهترین راه ایجاد دگرگونی در ایران، استفاده از تاکتیک‌های استاندارد و معمول سیا نیست. بلکه بهترین راه، استفاده از ماهواره‌های بسیار قدرتمندی است که برنامه‌های تلویزیونی هالیوود را به ایران پخش کنند. این‌گونه برنامه‌ها واژگون‌کننده هستند». همچنین جوزف بایدن، (رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده)، سناتور و رئیس وقت کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا (در دوره ریاست جمهوری بوش دوم) و معاون اوباما رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، در یکی از سخنرانی‌های خود (در زمان دولت بوش دوم) می‌گوید: «دولت بوش باید به تمامی سازمان‌های غیردولتی آمریکایی اجازه بدهد که به گروه‌های ایرانی مرتبط با جامعه مدنی، حقوق بشر، فرهنگی و خواهان دموکراسی کمک مالی کنند». متعاقب این اظهارات، در بیست و پنجم دی‌ماه ۱۳۸۱ (۱۵ ژانویه ۲۰۰۳) کمیسیون بودجه سنای آمریکا مبلغ ۱۰ میلیون دلار را به این امر اختصاص می‌دهد.

رئیس انجمن انقلاب اسلامی یادآور شد: در سخنان میچ مک کانال، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا نیز، دکترین «جنگ نرم و مبارزه بدون خشونت»، یکی از دلایل اختصاص این بودجه ذکر می‌شود. وی در یکی از سخنان خود خطاب به رئیس مجلس سنا می‌گوید: «آقای رئیس، هم‌اکنون زمینه‌های تغییر سیاسی و اقتصادی در ایران وجود دارد. وظیفه ما این است که بفهمیم چگونه از این موقعیت استفاده کنیم. به نظر من حمایت مالی از فعالیت‌های مفید زیر به‌جاست. حمایت مالی از برنامه‌های رادیو تلویزیونی ایرانی، حمایت مالی از چاپ نشریات سیاسی ایرانی، حمایت مالی از ایجاد سایت‌های اینترنتی، حمایت مالی از اشاعه اطلاعاتی درباره دموکراسی، روش‌های مبارزه بدون خشونت و سکولاریزم».

تولیت حرم مطهر با بیان اینکه این‌ها هفت نمونه از اعترافاتی است که خود دشمن مطرح می‌کند، افزود: در حقیقت جنگ نرم توسط یک ائتلاف فرهنگی بزرگ به اسم ناتوی فرهنگی که خودشان به آن معترف هستند، انجام می‌شود و این چیزی است که با تمام وجود بر روی ایران اسلامی و در کشورهایی که از تفکر ناب اهل بیت(ع) برخوردار هستند مثل عراق، آذربایجان، لبنان، سوریه و یمن پیاده می‌شود و همه تحت هجوم ناتوی فرهنگی هستند و البته مرکزی که در این جنگ به شدت بمباران می‌شود کشور جمهوری اسلامی ایران است. راهکار مقابله با این ناتوی فرهنگی چیست؟ راهکار جهاد فرهنگی است که بارها رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که امروز مصداق بارزش جهاد تبیین می‌شود که در جلسه قبل بخشی از مختصات آن بیان شد.

تبیین 4 گام اساسی در جهاد تبیین

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، در ادامه به بیان چهار گام اساسی در جهاد تبیین پرداخت و گفت: گام اول در جهاد تبیین شناخت دشمن و حربه‌های اوست؛ دشمن را آن‌طور که هست بشناسیم نه از طریق افراد متأثر از دشمن که می‌خواهند دشمن را مهربان، خوب و نرم نشان دهند. دشمن با همه وجود دشمن است یعنی حتی اگر در انتخابات دشمن به سمت یک کاندیدا برود، از سر دشمنی است نه از سر دوستی. در قضیه کرونا و واکسیناسیون امروز می‌بینیم کشوری مثل ژاپن که تاکنون دوز پنجم واکسن را که ساخت آمریکا و انگلیس است تزریق کرده چه فاجعه انسانی در آنجا رخ می‌دهد. در خود آمریکا و اروپا و انگلیس ببینید چه وضعی به‌وجود آمده است. دشمن، هر جا حتی اگر با چهره مهربان بیاید دشمن است و مترصد فرصت تا ضربه خودش را وارد کند.

کلانتری در توضیح دومین گام اساسی در جهاد تبیین گفت: گام دوم در این میدان، شناخت دقیق و تخصصی حقایق و واقعیت‌هاست؛ انسانی که دستش خالی باشد، نمی‌تواند به درستی تبیین کند. اگر دستمان خالی است بهتر است وارد گفت‌وگو نشویم. چون ضربه می‌زند چون دفاع بد، بدترین ضربه را به آن چیزی که از آن دفاع می‌کنیم وارد می‌کند.

این استاد حوزه و دانشگاه در توضیح گام‌های بعدی جهاد تبیین تصریح کرد: گام سوم، تشریح روشن و مستند حقایق و واقعیت‌هاست. به عبارتی با سند صحبت کردن است و گام چهارم عرضه و نشر جذّاب، متنوع و قابل فهمِ حقایق و واقعیت‌ها برای مخاطبان است.

وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، (روز ۲۸ دی‌ماه در دیدار رئیس و جمعی از مدیران سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری) فرمودند: که اگر قرار است با کودکان حرف بزنیم باید با ادبیات کودکان حرف بزنیم و اگر قرار است با نوجوان تعامل کنیم با ادبیات مورد قبول نوجوان حرف بزنیم. جوان همینطور، انقلابی همین‌طور و غیرانقلابی به شکل دیگر. به عبارتی با ابزارهای متنوع. حقیقتاً بسیاری از دستگاه‌های متولی جهاد تبیین به وظیفه خودشان به درستی عمل نکرده‌اند و در دنیا و آخرت باید پاسخگو باشند. نه صدا و سیمای ما آن‌طور که باید و شاید در این حوزه ورود کرده است و نه مطبوعات، حوزه و دانشگاه ما آن‌طور که شایسته است در این زمینه کار کرده‌اند. کار شده است اما جداً ناقص است یعنی آن کاری که اقتضای یک جهاد به معنای واقعی کلمه است، اتفاق نیفتاده است.

کلانتری با بیان اینکه شاید هنوز باور نکرده‌ایم که کماکان جنگ است، افزود: یکی از دلایل اصرارهای مکرر مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر جهاد تبیین این است هنوز خیلی‌ها باور نکرده‌اند. وقتی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۷۵ بحث تهاجم فرهنگی را مطرح کردند، خیلی‌ها با وقاحت گفتند این حر‌فها چیست و آنچه شاهدش هستیم، نه تهاجم فرهنگی بلکه تبادل فرهنگی است. بارها و بارها رهبر معظم انقلاب صحبت کردند و سند ارائه دادند و تشریح کردند که تهاجم و قتل عام و شبیخون است. بعد از اینکه 10 سال گذشت، عده‌ای گفتند تهاجم فرهنگی دارد اتفاق می‌افتد. آدمی که دیر از خواب بلند می‌شود، دیر می‌فهمد. بعضی اوقات در فضای فرهنگی، سر و کار ما با همین آدم‌های غافل است یعنی متولی فرهنگی که خواب است و مدت‌ها گذشته و از خواب غفلت بلند نشده و این مشکل بزرگی است. خیلی ضربات از ناحیه غفلت و بی‌خیالی وارد می‌شود. این بحثی است که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) است.

انتهای پیام
captcha