به گزارش ایکنا از یزد، حجتالاسلام محمود دهقاننیری، امام جمعه شاهدیه، امروز، یکم اردیبهشت در خطبههای این هفته با اشاره به آیات 31 الی 34 سوره مبارکه قاف گفت: این آیات سرانجام بسیاری از زنان و مردان مؤمن است که یک ماه رمضان موفق شدند با روزهداری، دعا، انس با قرآن، توجه به فقرا سپری کنند و دلهای خود را نورانی کرده و بار سنگین گناه را از روی دوش خود بردارند.
وی ادامه داد:خداوند متعال در این آیات میفرماید: «وَأُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِينَ غَيْرَ بَعِيدٍ» در قیامت بهشت به سوی اهل تقوا نزدیک میشود و این مقام بسیار عظیمی است. بهجای آنکه اهل تقوا به بهشت نزدیک شوند، بهشت به سوی آنها میآید، آن هم به حدی نزدیک میشود که فاصلهای بین آنها و بهشت باقی نمیماند. «غَيْرَ بَعِيدٍ»، این بهشت وعده الهی به اهل تقواست «هَٰذَا مَا تُوعَدُونَ».
دهقاننیری افزود: چنین کسانی که مزین به تقوا شدهاند، باید چهار ویژگی داشته باشند، اینکه در زندگی فقط خدا را میبیند و به سوی او روی میآورد همان گونه که فرمود: «لِكُلِّ أَوَّابٍ». دوم اینکه حافظ و نگهبان دستورات خداست، سوم اینکه در زندگی فقط از خدا میترسد و چهارم دلی پاک و دور از گناه دارد. بنابراین اگر کسی دارای این چهار ویژگی باشد، فرشتگان الهی به آنها میگویند: «ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ». با آرامش کامل وارد بهشت شوید.
امام جمعه شاهدیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ماه رمضان هم گذشت و سفره میهمانی خدا در حال برچیده شدن است اظهار کرد: ماهی که امام سجاد(ع) درباره آن در دعای 45 صحیفه سجادیه چنین میفرماید: «وَ قَدْ أَقَامَ فِینَا هَذَا الشَّهْرُ مُقَامَ حَمْدٍ» ماهی که سراسر آن ستودنی بود «وَ صَحِبَنَا صُحْبَةَ مَبْرُورٍ» تمام لحظههای آن خیر و نیکی بود. «وَ أَرْبَحَنَا أَفْضَلَ أَرْبَاحِ الْعَالَمِینَ» برترین منفعت دنیا و آخرت را در اختیار ما گذاشت.
وی با اشاره به اینکه مردم در بهره بردن از این ماه به چهار گروه تقسیم شدند گفت: افرادی که ماه رمضان بر آنها گذشت و خود را از روزه ماه مبارک رمضان و سایر برکات آن محروم کردند، برای آنها فقط روسیاهی دنیا و آخرت ماند. زیرا در دنیا علاوه بر قضای یک ماه روزه، باید 1800 روزه، یعنی پنج سال پی در پی به عنوان کفاره، روزه بگیرد، و یا 27 میلیون تومان پول آن را به فقیر دهد، و در آخرت هم اگر توبه و جبران نکند گرفتار عذاب الهی میشود.
دهقاننیری ادامه داد: گروهی که بهره آنها از سود سرشار ماه رمضان اندک بود، اینها کسانی بودند که از برکات روزه ماه رمضان بهره بردند ولی از زبان و قلم و فکر و عمل خویش مراقبت نکردند. و در واقع ماه رمضان گذشت ولی هنوز در نامه اعمال آنها گناه وجود دارد. سومین گروه افرادی هستند که موفق شدند دامن خود را از گناهان با آب توبه و استغفار شستشو دهند و خود را پاک سازند و چهارمین گروه کسانی هستند که نه تنها گذشته خود را جبران کردند، بلکه با استفاده از فرصت این ماه مبارک، اندوختهای برای آینده خویش فراهم کردند.
امام جمعه شاهدیه اضافه کرد: آنچه مهم است اینکه امام سجاد در ادامه دعای 45 میفرماید: «ماه رمضان رفت، ولی سه چیز را از شما انتظار دارد؛ اولاً عهدش را حفظ کنید، ثانیاً حرمتش را نگه دارید و ثالثاً حقش را ادا کنید.» این ذمام محفوظ و حرمت مرعی و حق مقضی چیزی نیست جز درسهایی که از ماه رمضان آموختیم، نظیر درس تقوا، انس با قرآن، سحرخیزی، توجه به فقرا، حضور در مساجد و نمازهای جمعه و جماعت، ذکر و دعا و یاد خدا، تمامی این موارد درسهای ماه رمضان است که باید از آن مواظبت کرد و حرمتش را نگه داشت و حق آن را ادا کرد.
انتهای پیام