کد خبر: 4140412
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴

مهار تورم تکانه‌های اجتماعی را کنترل می‌کند

امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: این روایت کاملاً برای ما روشن می‌کند که تورم چه آثاری دارد و مهار تورم چگونه می‌تواند تکانه‌های اجتماعی را کنترل و جامعه را به آرامش دعوت کند.

سیدمحمد کاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزدبه گزارش ایکنا از یزد، آیت‌الله سیدمحمدکاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزد، امروز، 22 اردیبهشت‌ماه در خطبه‌های این هفته با اشاره به اینکه از مهمترین جلوه‌های عملی تقوا اجتناب از گناهان است گفت: ما بسیاری از گناهان را ساده می‌پنداریم در حالی که هم آثار بسیار بدی دارند، هم از لحاظ قرآنی و روایی جز گناهان بزرگ شمرده شده‌اند.

وی غیبت را از آن جمله برشمرد و اضافه کرد: غیبت عبارت است از اینکه انسان حقوق برادر دینی را در ابعاد مختلف آن هم پشت سر و در غیاب او زیر سؤال ببرد. 

مدرسی با اشاره به شهادت امام صادق(ع) و تسلیت ایام سوگواری شهادت ششمین پیشوای شیعیان اظهار کرد: در روایتی شاخص از آن حضرت که در منابع معتبر و کهن ما آمده است، مطرح شده که تورم باعث می شود اخلاق اجتماعی و حقوق اجتماعی و همچنین آرامش و امنیت اجتماعی زیر سؤال برود.

امام جمعه بخش مرکزی یزد با طرح این سؤال که چرا رهبری امسال را سال مهار تورم  اعلام کردند گفت: این روایت کاملاً برای ما روشن می‌کند که تورم چه آثاری دارد و مهار تورم چگونه می‌تواند تکانه‌های اجتماعی را کنترل و جامعه را به آرامش دعوت کند.

وی ادامه داد: وقتی به واژه‌های خُلق، امانت و زجر در این روایت نگاه کنیم، خواهیم دید که تورم چه آثار زیان‌باری دارد، به طور نمونه اگر بیان کنیم زجر به معنای رنج و رنج سخت و افسردگی شدید، دل‌مُردگی، بی‌حوصلگی، عصبی بودن، دلگیر شدن، دلتنگی، بدخویی، غم‌زدگی، آزرده شدن، به ستوه درآمدن در کتاب‌های لغت معنا شده است.

امام جمعه بخش مرکزی یزد گفت: لذا امام صادق(ع) در حدیث عقل و جهل که مرحوم کلینی نیز نقل می‌کند، یکی از سپاهیان عقل را غنا و یکی از سپاهیان جهل را فقر بیان می‌کنند. امام علی(ع) نیز می‌فرمایند: اگر فقر بتواند به عنوان یک انسانی مجسم جلوی من ظاهر شود من او را از بین می‌برم یعنی من در صدد ریشه‌کنی فقر در جامعه هستم و لذا دین و شریعت اسلامی از ابتدا به این جریان کاملاً توجه داشته است و این بدین معنا نیست که حکومت اسلامی باید حتماً با رنج و فقر و ناداری اجتماع دست و پنجه نرم کند و اسلام اگر خمس، زکات، کفاره‌ها و رد مظالم، صدقات و حتی مالیات را در نظر گرفته، بدین منظور بوده و برای کمک به رفع فقر است.

وی بیان کرد: البته می‌دانیم دولت سیزدهم در صدد کنترل تورم و نقدینگی و پرداخت بدهی‌های دولت قبل و برگرداندن ارزهای حاصل از صادرات و دور زدن تحریم‌هاست و می‌دانیم چشم از برجام برداشته و درصدد ارتباط‌گیری با همسایگان و کشورهای همسو است، همچنین درصدد راه‌اندازی معادن است اما با تمامی این اقدامات، دولت باید توجه داشته باشد اگر سیاست‌هایی تا به‌حال اعمال می‌شده است که نادرست بوده و افرادی تا به حال مشغول بوده‌اند که نتوانستند با سیاست‌های کلان دولت هم‌قدم و همراه شوند باید کار را در مسیر نو و اثرگذار هدایت کنند.

انتهای پیام
captcha