
به گزارش ایکنا از یزد،
مهران فاطمی، استاندار یزد، امروز، 11 مردادماه در دیدار مدیران سازمان جهاددانشگاهی استان یزد با وی،
جهاددانشگاهی را مجموعهای ریشهدار در آب و خاک انقلاب اسلامی و مولود مبارک
انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: جهاددانشگاهی مجموعهای کاملاً آرمانی و هدفمند و بسیار ارزشمند در حوزه علم و فناوری است، چون دانشگاهی فکر کردن و جهادی عمل کردن بسیار سخت است.
فاطمی با اشاره به معنای جهاد گفت: جهاد از جهد یعنی تلاش و کوشش گرفته شده و اما این سوال مطرح میشود که آیا هر تلاشی جهاد محسوب میشود و بر مبنای دینی میتوان به هر تلاشی، جهاد اطلاق کرد، بنابراین هر تلاشی جهاد نیست و تلاشی جهاد تلقی میشود که در نقطه مقابل دشمن باشد و کسی که در این فرایند جان خود را از دست دهد، شهید شناخته میشود.
وی ادامه داد: خداوند در آیه 33 سوره الرحمن میفرماید: «يَٰمَعۡشَرَ ٱلۡجِنِّ وَٱلۡإِنسِ إِنِ ٱسۡتَطَعۡتُمۡ أَن تَنفُذُواْ مِنۡ أَقۡطَارِ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضِ فَٱنفُذُواْۚ لَا تَنفُذُونَ إِلَّا بِسُلۡطَٰنࣲ» این آیه خطاب به گروه جنیان و انسانها است که اگر مىتوانيد از مرزهاى آسمانها و زمين بگذريد، پس بگذريد كه جز با نيرويى نمىتوانيد بگذريد. در ابتدا نفی کامل میکند سپس راه را باز میکند مگر با نیرویی.
استاندار یزد جهاددانشگاهی را مجموعهای دانست که توانسته به
علم و فناوری و مرزهای دانش دسترسی پیدا کند و با یادآوری نقش علم و فناوری با اشاره به اینکه در روایتی آمده است: «اگر علم در ثریا باشد مردانی از سرزمین پارس به آن دست پیدا خواهند کرد»، یکی از مظاهر تجلی دسترسی پیدا کردن به آن علمی که شاید دور از دسترس است، را مجموعه جهاددانشگاهی برشمرد.
فاطمی جایگاه جهاددانشگاهی در جامعه بهویژه حوزه علم و فناوری را مهم و ارزشمند توصیف کرد و افزود: اگر گفتمان دانشگاه در جامعه به رسمیت شناخته شود و دانشگاه و جهاددانشگاهی بتواند جایگاه خود را در این تغییر و تحولات ببیند و در سمت درست تاریخ قرار بگیرند، قطعاً جنس کار مسئولان کشور و بقا و آینده کشورمان تضمین میشود.
استاندار یزد با اشاره به اینکه این مجموعه برای حل مسائل کشور نهاد دانش و تحقیقات صرف نباشد و مبتنی بر حل مسائل نظام و کشور باشد بیان کرد: امیدواریم جهاددانشگاهی دریچه و مقر اصلی رسوخ علم و فناوری به حوزههای مختلف باشد و مجموعهای بالنده و روبه جلو همچون گذشته باشد.
محمدرضا دهقانی، رئیس جهاددانشگاهی استان یزد نیز در این نشست گفت: این مجموعه در استان یزد، در سال ۱۳۷۱ پایهگذاری و از سال 1373 در قالب واحد سازمانی فعالیت خود را شکل داد و از سال ۱۳۹۳ در ردیف ۱۲ سازمان جهاددانشگاهی در کشور قرار گرفت.
وی با تشریح فعالیت مراکز و اقدامات انجام شده به همت این مجموعه اجرای طرح داناب و سواد آبی را از پروژههای فرهنگسازی دانست که سالانه 60 هزار نفر دانشآموز را آموزش میدهد و نقش جهاددانشگاهی در تحقق محورهای سند یزد نوین را یادآور شد و گفت: اکنون در محورهایی مانند آب، قطعهسازی، معدن و راه آهن فعالیتهایی در دست اجراست.
رئیس جهاددانشگاهی استان یزد با اشاره به تلاش این نهاد برای حل مسائل و مشکلات کشور بیان کرد: این مجموعه در حوزه علم و فناوری نقش مهمی دارد و خود را به انتقال دانش و فناوری از طریق نوآوری موظف میداند.
محمدحسین طالبی، رئیس دانشگاه علم و هنر یزد نیز در این دیدار با اشاره به اینکه این نهاد به عنوان یکی از بازوهای علمی استان تحصیل بیش از 8500 دانشجو را برعهده دارد گفت: این نهاد در حوزه های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی رسالت های خود را ایفا میکند و سعی در بهتر و کارآمدتر کردن این موضوعات بویژه حوزه فرهنگ دارد.
وی با اشاره به اینکه سند تحول یزدنوین نگاه تمدنسازی در حوزههای مختلف دارد بیان کرد: نگاه این دانشگاه نیز همین بود که در قاب فناوری، در زمینه شناسایی و جذب و هدایت دانش بنیانها گامهای مؤثری بردارد.
انتهای پیام