کد خبر: 4232041
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۶

آزادگان با صبر و استقامت از آرمان‌های اسلام دفاع کردند

امام جمعه شاهدیه با اشاره به اینکه آزادگان با صبر و استقامت از آرمان‌های اسلام دفاع کردند گفت: شکنجه‌های صدامیان بعثی نیز تزلزلی در اراده و ایمان آزادگان ایجاد نکرد، بلکه هر روز محکم‌تر از گذشته بر اعتقاد و آرمان خویش پافشاری می‌کردند.

محمود دهقان نیری، امام جمعه شاهدیهبه گزارش ایکنا از یزد، حجت‌الاسلام محمود دهقان‌نیری، امام جمعه شاهدیه، امروز، 26 مردادماه در خطبه‌های این هفته نمازجمعه با اشاره به حدیثی از رسول خدا(ص) گفت: پیامبر گرامی اسلام فرمود: «محبوب‌ترينِ مؤمنان در نزد خداوند كسى است كه دارای چهار ویژگی باشد؛ در راه اطاعت از خدا رنج و سختی‌ها را تحمل کند. خيرخواه مسلمانان و امّت پيامبرش باشد. در عيب‌های خود بينديشد و با بصیرت  و خردورزی عمل کند.»
 
وی با اشاره به سالروز بازگشت افتخارآمیز آزادگان سرافراز به میهن اسلامی بیان کرد: کسانی که مصداق این آیه شریفه بودند: «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا» آزادگان ما گفتند خدا و تا آخر هم پای آن ایستادند. شکنجه‌های صدامیان بعثی نه تنها تزلزلی در اراده و ایمان آنها ایجاد نکرد، بلکه هر روز محکم‌تر از گذشته بر اعتقاد و آرمان خویش پافشاری می‌کردند.
 
دهقان‌نیری با اشاره به اینکه ۲۸ مرداد یکی از عبرت آموزترین روزهای تاریخ ایران است افزود: روزی که نهضت ملی صنعت نفت شکست خورد و مصدق تبعید گشت و آیت‌الله کاشانی خانه‌نشین شد و شاه برگشت و سال‌ها به نفع منافع آمریکا سلطنت کرد.
 
وی با بیان علت این شکست، به اعتماد مصدق به آمریکا اشاره کرد و گفت: مصدق گمان می‌کرد تنها راه نجات از انگلیس اعتماد به آمریکا است. چیزی که امروز بعضی از این غربزده‌ها آن را دنبال می‌کنند و می‌گویند راه برون رفت از مشکلات اقتصادی این است که در برابر آمریکا کوتاه بیاییم.
 
امام جمعه شاهدیه، نفوذ دشمن در دستگاه‌های سیاسی و فرهنگی و اجرایی کشور، بی توجهی مردم و مسئولان به نصایح علما و مراجع تقلید و روحانیت، سلب اعتماد مردم از مسئولان و جدا شدن آنها از صحنه‌های سیاسی، پیدایش اختلاف بین آحاد جامعه و استفاده ابزاری از اراذل و اوباش نظیر شعبان بی مخ‌ها را  از دیگر علل این شکست بیان کرد.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه از جمله راهبردهای شیطان که شیاطین روزگار بسیار روی آن سرمایه گذاری می‌کنند، شایعه‌پراکنی و نشر اکاذیب است گفت: در موارد فراوانی هم شایعه‌ها مؤثر بوده است. روانشناسان می‌گویند: علت اینکه شایعه با اینکه واقعیت ندارد در روان انسان‌ها تأثیرگذار است. بنابراین در وجود انسان سه نوع احساس ترس، امید و تنفّر است که زمینه پذیرش شایعه را فراهم می‌سازد. 
 
دهقان‌نیری ادامه داد: هنگامی که انسان از چیزی بترسد و یا به چیزی دلبسته و امیدوار است و یا از چیزی تنفر دارد، آمادگی او برای پذیرش شایعه بیشتر است. بنابراین برای مقابله با ساخت شایعه و انتشار آن و پذیرش شایعه باید ابتدا ترس را کنترل و امید را هدایت کرد و تنفر را در موارد خودش به‌کار گرفت. علاوه بر آن اسلام برای مقابله با شایعه راهکارهای گوناگونی را تعریف کرده است. 
 
امام جمعه شاهدیه گفت: ابتدا اصل و اساس شایعه را تحریم و به شایعه پراکنان هشدار به عذاب سخت در دنیا و آخرت داده است.  همان گونه که در آیه 19 سوره نور به آن اشاره می‌شود. راهکار دوم تکذیب شایعه است. «وَتَكْذِیباً لِمَنْ قَصَبَنِی» خدایا به من قدرتی بده که دروغ دشمنان را افشا کنم و آنها را رسول سازم.
انتهای پیام
captcha