کد خبر: 4233873
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۰

فعالیت 11 مرکز نفس در یزد / ۲۰۰ نوزاد از سقط نجات یافتند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه ۱۱ مرکز نفس با هدف نجات فرزندان سقط در سطح استان افتتاح شده است گفت: در همین راستا بیش از ۲۰۰ نوزاد از سقط نجات یافتند.

سیدمهدی هاشمی، رئیس علوم پزشکی یزدبه گزارش ایکنا از یزد، سید مهدی هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد، امروز، ششم شهریورماه در جمع خبرنگاران گفت: هم اکنون این دانشگاه ۱۱۸ پروژه عمرانی فعال دارد که طی یک سال گذشته حدود ۳۵ طرح در حوزه‌های مختلف آموزشی، بهداشتی، پژوهشی و درمانی افتتاح شده است و اکنون با پیشرفت 80 درصدی روبروست.
 
وی، انجام اولین عمل تعویض دریچه قلب بدون جراحی باز (تاوی) در بیمارستان‌های افشار و شهید صدوقی یزد برای نخستین بار، افتتاح دستگاه توموتراپی و کلینیک ویژه مرکز پرتودرمانی شهید رمضانزاده، افتتاح بخش سی تی آنژیوگرافی بیمارستان شهید صدوقی و بهره برداری مرکز ناباوری سطح دو در ابرکوه، انجام کد ۲۴۷ برای بیماران قلبی و رتبه برتر کشوری در این زمینه و انجام آنژیوگرافی عروق مغز را از دیگر اقدامات برشمرد.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه معاونت آموزشی دانشگاه اظهار کرد: سه دانشکده میبد، ابرکوه و اردکان به دانشکده علوم پزشکی ارتقا پیدا کردند و مجوز دانشکده پرستاری برای مهریز کسب شد و قرار است توسط خیر ساخته شود.
 
هاشمی با اشاره به اینکه ۱۱ مرکز نفس با هدف نجات فرزندان سقط در سطح استان افتتاح شده است گفت: در همین راستا بیش از ۲۰۰ نوزاد از سقط نجات یافتند.
 
وی با اشاره به پویش غربالگری فشار خون و دیابت در استان بیان کرد: بیش از ۶۲۵ هزار نفر در این پویش شرکت کردند که ۵۵۰۰ نفر بیمار دیابتی و ۱۳۶۴۱ نفر مبتلا به فشار خون شناسایی شدند.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، حمایت تغذیه‌ای از ۷۴۳ مادر باردار نیازمند و ۱۶۹۰ کودک زیر پنج سال را از دیگر اقدامات برشمرد و با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه تحقیقات و فناوری، از دریافت تأییدیه پارک علم و فناوری سلامت و افزایش ۶۰ درصدی ثبت اختراع و ژن خبر داد و به ایجاد ۹ شرکت فناور جدید در مرکز رشد دانشگاه اشاره و رشد ۱۰ برابری و تولید ۶۵ محصول سلامت محور شرکت‌های دانش بنیان تحت پوشش دانشگاه را از دیگر دستاوردهای این بخش دانست.
 
وی با اشاره به اینکه ۱۳۷۶ نفر از خیرین سلامت جذب شدند گفت: در همین راستا کمک ۵۶۵ میلیاردتومانی خیرین به امر ارتقای بهداشت و درمان استان رقم خورد.
 
هاشمی با اشاره به چالش‌ها و مشکلات این حوزه گفت: مشکلی که در حوزه ارتقای سلامت وجود دارد می‌توان به تأمین منابع اشاره کرد به نحوی که تعداد زیادی پروژه عمرانی در حال ساخت داریم که با توجه به افزایش تورم و هزینه‌ها در تأمین هزینه برای تکمیل پروژه‌ها با مشکل مواجه هستیم.
 
وی ادامه داد: همچنین در زمینه تأمین اعتبار برای تهیه تجهیزات بیمارستانی و دارو و مشکلات بیمارستان‌ها در مضیقه هستیم چرا که میزان افزایش تعرفه نسبت به میزان افزایش تورم کمتر بوده و لذا در حوزه تجهیزات پزشکی و ارائه خدمات با مشکل مواجه هستیم.
 
هاشمی با اشاره به اینکه پرداخت مزایا و کارانه برعهده دانشگاه و طبق درآمدها است گفت: در پرداخت مزایا از زمان مدنظر و مورد توجه همکاران عقب هستیم، هر چند از سایر دانشگاه‌های کشور با فاصله مناسب‌تری پرداخت‌ها را انجام داده‌ایم.
 
وی بیان کرد: بعضی مشکلات شامل تأمین نیروی انسانی مثل کمبود پرستار، کشوری بوده اما تلاش شده با روش‌هایی از جمله مجوز دانشکده پرستاری برای مهریز و افزایش ظرفیت دانشکده پرستاری یزد و میبد سعی در حل این مشکل داریم و همچنین با برگزاری آزمون استخدامی تعداد زیادی نیرو جذب خواهد شد و امیدواریم بتوانیم تا حدودی در این زمینه مشکل حل شود.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در زمینه مطالبات پرستاران استان گفت: مطالبات پرستاری در سطح کشور وجود دارد و یزد هم مستثنی نبوده و برخی درخواست‌ها مرتبط با استان و برای رفع آن اقداماتی در دستور کار است و برخی در محدوده وزارت و تصویب قوانین در مجلس است.
انتهای پیام
captcha