کد خبر: 4241700
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۰

دادگاه‌های صلح در یزد راه‌اندازی شد

دادگاه‌های صلح در مراسمی با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد و جمعی از مسئولان قضایی استان افتتاح شد.

دادگاه‌های صلح در یزد راه‌اندازی شدبه گزارش ایکنا به نقل از دفتر امام جمعه یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد در مراسم افتتاح دادگاه‌های صلح استان یزد با بیان اینکه صلح و سازش توصیه دین اسلام است، گفت: خدا را شاکریم که دادگاه‌هایی برای جامه عمل پوشاندن به این توصیه اسلام راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه باید فضایی فراهم شود تا افرادی که توان و زبان دفاع از خود را ندارند، بتوانند از حق خود دفاع کنند، افزود: بسیاری از افراد با قوانین آشنایی ندارند و به انحاء مختلف حقوق آنها ضایع می‌شود بنابراین ایجاد مراکزی که از حقوق مردم دفاع کنند، ضروری است.

آیت‌الله ناصری ادامه داد: دستور قرآن است که اگر حاکم شدید، عدالت را در قضاوت مراعات کنید و قضاوت به نحوی باشد که متهم و شاکی هیچکدام احساس نکنند که قاضی به نفع یا ضرر او صحبت کند بلکه احساس کند قاضی می‌خواهد بر اساس عدالت صحبت و حکم صادر کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد همچنین با بیان اینکه وکلا باید با دلسوزی وارد پرونده شوند، افزود: برخی وکلا فقط جنبه مادی مسئله نگاه می‌کنند و این امر مردم بی‌بضاعتی که حق آنها ضایع شده را در مضیقه قرار می‌دهد. دادگاه‌های صلح می‌تواند به خوبی این وجهه از موضوع را مدنظر قرار دهد و اگر این رسالت خود را به‌درستی انجام دهد، کار بزرگی انجام خواهد داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خاطراتی از اوایل انقلاب که به عنوان حاکم شرع در استان فعالیت می‌کرد، عنوان کرد: درک قاضی از حکم بسیار حائز اهمیت است و باید به حقیقت نیز دقت شود زیرا برخی ادعاهایی می‌کنند که با ورود وکلا می‌توانند قاضی را تحت تأثیر قرار دهند. در دادگاه‌های صلح قاضی باید اندیشمند و دارای شرح صدر باشد و نباید در حالت خستگی و عصبانیت حکم صادر کند.

امام جمعه یزد با بیان اینکه حضرت علی(ع) در نامه به مالک اشتر ۱۲ شرط برای قاضی برشمرده‌اند، بیان کرد: قاضی باید خودش به دنبال کشف حقیقت باشد. برنامه ریزی حرکت قاضی و نگاه او به موضوع بسیار مهم است زیرا اگر دشمنش هم به عنوان شاکی یا متهم مقابلش قرار گیرد، حق ندارد عقیده خود را در قضاوت دخیل کند.

وی اظهار کرد: آبرو و شخصیت بندگان خدا در هر شرایطی باید مدنظر قاضی باشد و با در نظر گرفتن جوانب کار اقدام به صدور حکم کند. قضات دادگاه صلح باید شرح صدر داشته باشند و نسبت به شنیدن حرف‌های مردم صبوری کنند و آمادگی کامل به کار قضاوت و ایجاد صلح و دوستی بین مردم بپردازند.

انتهای پیام
captcha