
به گزارش ایکنا از یزد،
ابوالفضل شبانی، معاون تربیتبدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد، امروز، 24 مهرماه در نشست خبری
هفته تربیت بدنی با اشاره به اهمیت ورزش و سلامت جسم و روح گفت: دانشآموز دوازده سال در مدرسه به تحصیل میپردازد و از طرفی حوزه تربیتبدنی یکی از ساحتهای ششگانه سند تحول بنیادین است که از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی ادامه داد: اگر دانشآموز بدنی سالم و آرامش روحی نداشته باشد، بقیه ساعتهای مدرسه معنایی ندارد و بنابراین مسئولان امر باید بیشتر به این مهم توجه کنند تا دانش آموزانی سالم و با آرامش روانی در کلاس درس حاضر شوند. خوشبختانه در حوزه تربیت بدنی اداره کل آموزش و پرورش استان، فعالیتهای مختلفی از سلامت بدنی و جسمی تا روحی انجام شده و با توجه به اینکه استان یزد در زمینه چاقی حرف اول را میزند، باید برنامهها به گونهای تنظیم شود تا این معضل برطرف شود.
معاون تربیتبدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد مسابقات ورزشی را ویترین اصلی این حوزه بیان کرد که انگیزهای برای دانشآموزان در زمینه ورزش خواهد بود و از برگزاری 41 رویداد ورزشی در سالی که گذشت، خبر داد و گفت: در قالب این رویدادها 28 کاروان ورزشی متشکل از 260 دانشآموز به مسابقات کشوری اعزام شدند و رتبههای برتر کشوری کسب شد.
وی با اشاره به ایجاد زیرساختهای ورزشی ویژه دانشآموزان از اجرای طرح «
شهید سلیمانی» خبر داد و بیان کرد: این طرح از سال 1401 آغاز و تاکنون 135 پروژه ورزشی افتتاح شده است، البته سعی شده مناطق محروم بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
شبانی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته سرانه ورزشی از 66 صدم مترمربع به 96 صدم مترمربع رسیده است افزود: با توجه به برگزاری چهارشنبههای امام رضایی در مدارس تلاش میشود هر هفته پروژه ورزشی افتتاح شود تا بتوانیم سرانه ورزشی را ارتقا دهیم.
وی با اشاره به اینکه منابع این طرح بخشی از بودجه وزارتی، بخشی از کمک خیری و مردمی و والدین دانشآموزان و بخشی هم از سهم معادن تأمین شده است ادامه داد: امیدواریم سال آینده نیز شاهد اختصاص بخشی از سهم معادن در این زمینه که به همت استاندار سابق انجام شد، باشیم.
معاون تربیتبدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به کمبود آموزگار و دبیر تربیت بدنی گفت: خوشبختانه با برگزاری آزمونهای استخدامی تعداد 65 نفر در حوزه کیفیتبخشی و 12 نفر به عنوان دبیر، جذب آموزش و پرورش شدند، اما در عیم حال حدود 160 تا 170 دبیر تربیتبدنی برای استان نیاز است.
وی با اشاره به طرح توانمندسازی از برگزاری 17 دوره آموزشی در قالب شهید همت، چهار دوره ضمن خدمت و 6 کارگاه آموزشی خبر داد و اجرای طرح «شهید طوقانی» با هدف ترویج منش پهلوانی را از دیگر برنامهها در این حوزه اعلام کرد و افزود: 12 کانون ورزشی به صورت فعال زیر نظر آموزش و پرورش فعالیت دارند و بدین منظور 1200 دانش آموز پایههای پنجم و ششم حرکات زورخانهای را آموزش دیدند و در این طرح شرکت کردند.
شبانی با اشاره به اجرای طرح «رخصت معلم» در استان بیان کرد: این طرح، ابتکاری استان یزد و به مناسبت هفته معلم اجرا شد و خوشبختانه مورد توجه وزراتخانه قرار گرفت و قرار است روزهای آتی در مسابقات ورزشی که در تهران برگزار میشود، در مراسم افتتاحیه و اختتامیه اجرا شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد از اجرای طرح دختران آفتاب با عنوان «دا» خبر داد و گفت: دانشآموزان دختر مدارس دارای خوابگاههای شبانهروزی شامل این طرح میشوند و در سال اول یک مدرسه، سال دوم دو مدرسه و امسال سه مدرسه تحت پوشش قرار میگیرند.
وی ادامه داد: این طرح با سه هدف قهرمانی، همگانی و سبک زندگی برگزار و دانشآموزان خوابگاهی در اوقات فراغت، ورزش و بازیهای بومی و محلی را آموزش میبینند. دانشآموزان شرکتکننده گواهی سفیر «دا» دریافت و اجازه دارند در منطقه و روستای خود به فعالیت بپردازند.
شبانی؛ اجرای طرح «شهید خرازی» با هدف آزادسازی مراکز و سالنهای ورزشی را از دیگر طرحها بیان کرد و افزود: در قالب این طرح دانش آموز با خانواده خود با حضور در این مراکز به ورزش میپردازند.
وی اجرای طرح «پاک» را از دیگر برنامهها اعلام کرد و گفت: طرح پایش آمادگی کودکان ویژه دانشآموزان پایههای سوم، ششم و نهم انجام و دانش آموز پایش و تستهای آمادگی بدن انجام و در هر دوره در جریان سلامت بدنی وی قرار میگیریم.
شبانی «حیاط پویا» را از دیگر برنامهها برشمرد و گفت: این طرح نیز بخشی از ساعت ورزشی را تأمین میکند و دانش آموز در زمان استراحت و بین ساعت کلاس درس به ورزش میپردازد.
انتهای پیام