کد خبر: 4245386
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۷

نخستین جشنواره ملی «سپاس آب» به میزبانی یزد برگزار می‌شود

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد از آغاز فعالیت دبیرخانه نخستین جشنواره ملی «سپاس آب» با هدف بررسی مدیریت مصرف آب به میزبانی شهر جهانی یزد خبر داد.

نخستین جشنواره ملی «سپاس آب» به میزبانی یزد برگزار می‌شودبه گزارش ایکنا از یزد، جواد محجوبی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد، نهم آبان ماه در جلسه انعقاد تفاهم‌نامه جشنواره ملی «سپاس آب» با اشاره به اینکه یزد به شهر قنات، قنوت و قناعت شهره است گفت: قنات آن سازگاری با طبیعت، قنوت دعای باران و قناعت‌ یزدی‌ها اینکه هر قطره آب را طلا می‌دانند.
 
وی با اشاره به سازگاری مردمان این دیار با اقلیم یزد بیان کرد: یزد در اقلیم خشک کشور قرار دارد و بارش‌های دوره‌ای و سالانه ماهیت و اقلیم استان را تغییر نخواهد داد و مردمان این دیار خود را با این شرایط تطبیق داده‌اند و حتی گذشتگان نیز با همه بینش و دانش خود سعی در سازگاری با این اقلیم داشته‌اند.
 
محجوبی با اشاره به اینکه مسئله آب نه تنها در استان یزد بلکه در کشور در اولویت قرار دارد و به گروه، دولت و وزارتخانه خاصی مرتبط نیست گفت: برای بهبود وضع موجود در زمینه آب باید به وفاق ملی برسیم و تولید دانش و متقاعدسازی همه مردم و سیاستگذاران از جمله راه‌های اساسی برای مدیریت منابع ارزشمند آب و سازگاری با کم‌آبی در اقلیم کشور است.

وی؛ مدیریت صحیح و مؤثر مصرف و سازگاری با کم‌آبی را از دیگر راه‌ها برای برنامه‌ریزی دقیق در جهت تأمین آب مطلوب برای همه ذی‌نفعان دانست و اظهار کرد: صرفه‌جویی مصارف آب کشاورزی، صنعت و معدن، شرب و بهداشت و فضای سبز نیازمند اقدامات متعددی است که بتوان منابع ارزشمند آب را حفظ کرد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد با اشاره به طرح ایده جشنواره سپاس آب در سال 1397، هدف از برگزاری این جشنواره را مدیریت مصرف دانست و گفت: تاکنون دو دوره این جشنواره به صورت استانی برگزار شده و امسال به صورت ملی طراحی و نیمه اسفندماه به مدت سه شب در این استان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایده‌ها در زمینه مدیریت مصرف در سطح کشور جمع‌آوری و پس از داوری از هر حوزه سه طرح برتر معرفی می‌شود بیان کرد: معیارهای اصلی این جشنواره در حوزه «شرب» شامل استفاده از ادوات کاهنده مصرف، استفاده از آب خاکستری، کاهش مصرف آب بدون محدودیت مصرف‌کننده، کاهش مصرف نسبت به سال گذشته و مواردی مشابه، در حوزه «کشاورزی» شاخص‌هایی همچون ارتقای بهره‌وری آب، بهبود کیفی محصول، نوآوری و استفاده از فناوری‌های روز و رعایت الگوی کشت منطقه و در حوزه «صنعت» محورهایی همچون استفاده از تکنولوژی‌های نوین به منظور کاهش مصرف، استفاده از پساب صنعتی در خط تولید، استفاده از منابع جدید و نامتعارف و همچنین تصفیه پساب در حد آب شرب تعیین شده است.

جلال علمدار، مدیرعامل آب و فاضلاب استان یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه از مجموع یک هزار روستای استان ۶۵۰ روستا تحت پوشش آب و فاضلاب هستند که از این تعداد ۳۰۰ روستا با تانکر آبرسانی می‌شوند، بر لزوم تمهیدات لازم برای تأمین آب استان تأکید کرد و گفت: علیرغم مشکلاتی که در تابستان امسال با آن مواجه شدیم اما در استان یزد جیره‌بندی آب نداشتیم و تنها با افت فشار آب روبرو شدیم و با مدیریت صحیح توانستیم از تنش آبی تابستان امسال عبور کنیم.
 
وی با اشاره به اجرای طرح رینگ شهری بیان کرد: تاکنون برای این طرح دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و هنوز به یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر برای اتمام این طرح نیاز است.
 
غلامرضا منتظری، مدیرعامل مؤسسه کوثر یزد نیز در این نشست گفت: آلودگی هوا زیبنده شهر جهانی یزد نیست و با توجه به شرایطی که استان یزد داشته، مجبور به حرکت به سمت صنعتی شدن بوده‌ایم و همین موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است که نیازمند راهی برای حل این مسائل هستیم.
 
وی بیان کرد: بسیاری از سرمایه‌گذاران استان نیز به دلیل نبود منابع آبی، در استان‌های دیگر سرمایه‌گذاری کرده‌اند که امیدواریم بتوانیم به شکلی آب را در استان مدیریت کنیم. البته فرهنگسازی مصرف آب باید در سطح کشور گسترش یابد و مردم یزد نیز در این زمینه پیشقدم بوده و خواهند بود.
 
مهدی بختی، مدیر روابط‌عمومی شرکت آب و فاضلاب کشور نیز در این نشست گفت: مقرارت، تبیین و قانون‌گذاری، فناوری و تکنیک و آموزش، ترویج و اطلاع‌رسانی سه ضلع مدیریت تقاضا در حوزه آب هستند. از بین این سه ضلع، آموزش، ترویج و اطلاع‌رسانی مغفول مانده است چون سال‌هاست وجه مشترک تمام مسئولان این است که بنا بر نیاز مردم باید تولید انجام شود و این افزایش فزاینده مصرف را به دنبال داشته است.
 
عبدالله اسکویی، مدیرکل دفتر روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز در این نشست با اشاره به اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آبی و همچنین طرح «داناب» بیان کرد: یزد توانست در قالب این طرح امتیاز بالایی را دریافت و البته در حوزه نوآوری آب منطقه‌ای به عنوان پیشتاز معرفی شد که اجرای مناظره آب و مسابقه علمی آب بین دانش آموزان به همت این نهاد دستاورد بزرگی بود که اجرا شد و امیدواریم بتوانیم این الگو را در سطح کشور اجرا کنیم و جشنواره سپاس آب نیز اقدامی ارزشمند است که مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
captcha