کد خبر: 4253941
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۷

مسئولان از حوادث سوریه عبرت بگیرند

امام جمعه شاهدیه، توصیه به عبرت گرفتن از سرنوشت دیگران را از کارآمدترین روش تربیتى قرآن و پیشوایان دین خواند و گفت: مسئولان ما باید از حوادث سوریه عبرت بگیرند، چون مسئولان سوریه از دشمن غافل شدند و نتیجه آن شد که انتظار نمی‌رفت.

محمود دهقان نیری، امام جمعه شاهدیهبه گزارش ایکنا از یزد، حجت‌الاسلام و المسلمین محمود دهقان‌نیری، امام جمعه شاهدیه، امروز، 23 آذرماه در خطبه‌های این هفته نمازجمعه شاهدیه با اشاره به سخنان جامع و راهگشای رهبر انقلاب در دیدار مردمی درباره حوادث سوریه گفت: در آغاز سخنرانی فرمودند من حوادث سوریه را تحلیل نمی‌کنم، بلکه تبیین و ترسیم می‌کنم. میان این‌ها تفاوت است. تحلیل، اینکه انسان واقعه‌ای را بر فهم و درک خودش تحلیل می‌کند، شاید دیگری تحلیل دیگر داشته باشد و یا حتی ممکن است این تحلیل با واقعیت همراه نشود. ولی تبیین یک حقیقت محض است که همه از آن خبر ندارند باید برای آنها بازگو کرد و ترسیم بیان‌کننده نقشه راه آینده است. همچنین فرمودند حوادث سوریه برای مسئولان کشور و عموم مردم باید مایه عبرت باشد.
 
وی ادامه داد: از کارآمدترین روش تربیتى قرآن کریم و پیشوایان دین توصیه به عبرت گرفتن از سرنوشت دیگران است. در قرآن کریم بارها کلمه «عبرت» و اعتبار تکرار شده و صاحبان عقل را بر عبرت‌گیری ترغیب کرده و می‌فرماید: «لَقَدْ کَان فِى قِصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لاِوُلِى الالْبَاب» درسرگذشت آنان درس عبرتى براى صاحبان عقل و خرد است.
 
حجت‌الاسلام دهقان‌نیری افزود: از مهم‏ترین آثار تربیتی عبرت‌گیری این است که به انسان آگاهی و بصیرت می‌بخشد. چنانچه امیر مؤمنان علی(ع) فرمود: «مَنِ اعْتَبَرَ اَبْصَرَ وَ مَنْ اَبْصَرَ فَهِمَ وَ مَن فَهِمَ عَلِمَ» کسى که از سرنوشت دیگران عبرت بگیرد، آگاهى می‌یابد و کسى که آگاهى یابد، مى‏‌فهمد و آنکه بفهمد، دانش‏‌آموخته است. در بیان دیگر فرمود: «رَحِمَ اللّهُ اُمْرَئً تَفَکَّر فَاعْتَبَرَ وَ اعْتَبَر فَأبْصَرَ» رحمت خدا بر کسى که بیندیشد و سپس عبرت بگیرد، و عبرت بگیرد و آنگاه بینا گردد. آن حضرت در سخنى دیگر انسان بصیر را چنین توصیف مى‌‏کند: «اِنّمَا البَصِیرُ مَنْ سَمِعَ فَتَفکَّرَ، وَ نَظَرَ فَأبْصَرَ، وَانْتَفَعَ بِالْعِبَرِ» همانا بینا کسى است که به درستى بشنود و سپس در آن بیاندیشد، و به درستى بنگرد و بینا شود و از عبرت‌ها سود ببرد.
 
امام جمعه شاهدیه گفت: یکی دیگر از آثار عبرت‌گیری این است که راه درست را به انسان نشان می‌دهد. حضرت علی(ع) فرمود: «اَلاِعْتِبَارُ یَقُودُ اِلَى الرُّشْدِ» عبرت گرفتن انسان را به سوى راه رشد و درست مى‌‏کشاند. در بیان دیگر فرمود: «مَنْ کَثَّرَ اعْتِبَارُهُ قَلَّ عِثَارُهُ» هر کس عبرت گرفتنش بیشتر باشد، لغزش و اشتباهش کمتر خواهد بود.
 
وی، با اشاره به اینکه اثر دیگر عبرت‌گیری این است که چراغ راه آینده انسان است بیان کرد: حضرت علی(ع) فرمود: «اگر از آنچه گذشته است عبرت بگیرى، آنچه را که باقى است حفظ خواهى کرد.» رهبر حکیم انقلاب اسلامی فرمود: مسئولان ما باید از حوادث سوریه عبرت بگیرند. چون در سوریه مسئولان آن از دشمن غافل شدند، دشمن را دست کم گرفتند، در مقابل دشمن ایستادگی نکردند، به وعده‌های آمریکا و اذناب آن اعتماد کردند، نتیجه آن شد که انتظار نمی‌رفت. اینها برای مسئولان ما باید مایه عبرت باشد. 
انتهای پیام
captcha