
به گزارش ایکنا از یزد،
سیدمحمد رستگاری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد، 27 آذرماه در جمع خبرنگاران، برگزاری گردشگری رویدادمحور برای جذب گردشگری داخلی را از اولویتها دانست و گفت: امسال ۳۵۰
رویداد گردشگری در شهر یزد و دیگر شهرهای استان برنامهریزی شده است که بر اساس مناسبتها و ظرفیتهای هر منطقه در حال اجراست.
رستگاری افزود: در دیماه جشنوارههایی از جمله عسل بنادکوک دیزه، زردک خرانق، خوراکهای سنتی و نمایشگاه سلامت با رویکرد گردشگری سلامت برگزار خواهد شد، در بهمنماه، جشنواره راه ادویه و جشنواره مهدویت با رویکرد گردشگری در برنامه قرار دارد، همچنین در اسفندماه با توجه به تقارن با ماه رمضان، رویدادهایی با محوریت مساجد برگزار میشود.
وی با اشاره به تلاش برای ثبت جهانی مساجد ایران در یونسکو اظهار کرد: پرونده ثبت جهانی مساجد ایران در یونسکو باز شده و امیدواریم تعدادی از مساجد تاریخی ایران، از جمله آثار ارزشمند یزد، در این فهرست به ثبت برسند.
محمدرضا فلاحتی، معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل میراث فرهنگی استان یزد نیز در این نشست گفت: در سال مالی 1402 مبلغ ۱۰۳ میلیارد تومان اعتبار ملی و استانی برای پروژههای میراث فرهنگی استان تخصیص داده شد که 42 میلیارد تومان برای شهرستان یزد بوده است.
فلاحتی با اشاره به مرمت بناهای تاریخی اظهار کرد: در سال جاری، ۱۱۰ پروژه در قالب مرمت اضطراری و ۸۰ پروژه استانی در سطح استان اجرا شده است، همچنین پروژههای شاخص هر شهرستان معرفی و در شهرستان یزد تمرکز بر مرمت و احیای برخی از مهمترین آثار تاریخی بوده است.
مجید عربی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد نیز در این نشست با اشاره به تلاش برای ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی گفت: در روزهای گذشته میزبان ارزیابان وزارت میراث فرهنگی بودیم و بازدیدهای متعددی از زیورآلات سنتی یزد انجام شد و امیدواریم هر چه زودتر این مهم محقق شود.
مژگان گلزار، رئیس اداره سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی استان یزد نیز در این نشست از اجرای ۲۹۰ پروژه سرمایهگذاری در حوزه گردشگری این استان خبر داد و گفت: این پروژهها با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در حال انجام است و تا سال ۱۴۰۵ به بهرهبرداری خواهند رسید، با اجرای این پروژهها، ۱۴ هزار و ۳۰۰ تخت به مجموعه اقامتی استان اضافه میشود.
مصطفی سپهری اردکانی، سرپرست اداره میراث فرهنگی شهرستان یزد نیز در این نشست از برگزاری ۱۰ رویداد گردشگری تا پایان سال خبر داد و گفت: جشنهای یلدایی با محوریت هنرهای بومی و سنتی از جمله این رویدادهاست. جشنواره خوراک همزمان با ولادت حضرت امیرالمومنین(ع) در باغ جهانی دولت آباد از دیگر برنامههاست. همچنین با توجه به پیگیری جهت ثبت زیورآلات سنتی یزد، تلاش داریم به مناسبت ماه رمضان نیز رویدادهای با این مضمون در یزد برگزار کنیم.
مجید علومی، مدیر پایگاه میراث جهانی شهر یزد نیز با اشاره به بازخوانی کتیبه تاریخی منحصربه فرد در یزد گفت: بازخوانی خانه حسینیان یا طاق بلندها یکی از بناهای شاخص و نفیس دوره ایلخانیان در بافت تاریخی یزد است که کتیبهای ارزشمند در قسمت ورودی خانه دیده میشود. این کتیبه بسیار شاخص و حائز اهمیت است چرا که به خط کوفی و به زبان فارسی است و عبارات ایرانی و فارسی در آن به چشم میخورد.
وی بیان کرد: این کتیبه نخستینبار توسط تیم کارشناسان واحد تحقیقات و کنترل عوامل بیولوژیک آسیبرسان به بناهای تاریخی پایگاه میراث جهانی یزد در سال ۱۳۸۴ کشف شده و تیم مرمت آثار آن را برداشت و شروع به بازخوانی کردند، بخشی از این کتیبه در سالهای گذشته توسط مرحوم عبدالله قوچانی بازخوانی شد و اکنون به همت کارگاه کوفی نگاران فراشاه بخش دیگری از این کتیبه توسط استاد زهرا رشیدی و عالیه سادات نجفی برداشت و بازخوانی شده است.
علومی گفت: در این کتیبه کلمات زیبای ایرانی و اشعار زیبای ایرانی نظیر فرخنده باد سال و مه و روزگار تو، نوروزگاه، مهرگان و خزان و بهار تو و… یافت شده است. با توجه به اینکه اخیرا ثبت جهانی مهرگان را شاهد بودیم، این کتیبه از این حیث نیز ارزشمند تلقی میشود و لذا میطلبد که کتیبه کامل تثبیت و مرمت شود و در معرض دید عموم خصوصا علاقهمندان و پزوهشگران قرار گیرد.
انتهای پیام