
به گزارش ایکنا از یزد، علیرضا نقوی، شهردار منطقه بافت تاریخی یزد، دوم دیماه در بازدید خبرنگاران از این منطقه در قالب اتوبوس خبر به همت روابطعمومی
شهرداری یزد، ارتقای کیفیت سطح زندگی در بافت تاریخی را از اولویتهای این منطقه برشمرد و گفت: حیات و زندگی اجتماعی در این بافت باعث شد یزد به ثبت جهانی برسد، بنابراین خالی شدن این بافت از سکنه، از معضلات این بافت به شمار می رود و هدف این بود که این بافت زنده را تقدیم شهروندان کنیم و در همین راستا پروژههای محرک توسعه را برای نگهداری بافت خشتی یزد انجام دادیم که یکی از آنها بحث بازپیرایی پارک و بوستانهای محلات است.
نقوی ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ حدود ۹ بوستان محلی با اعتباری بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال در منطقه بافت تاریخی یزد بازپیرایی شد و امکاناتی از جمله احداث زمین چمن مصنوعی، زمینهای فوتبال و والیبال و ... در کنار آنها ایجاد شد. از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری یزد بیش از ۱۷ هزار مترمربع از بوستانها و پارکهای محلی در منطقه بافت تاریخی شهر یزد بازپیرایی شد و این میزان تا پایان سال به حدود ۲۲ هزار مترمربع میرسد.
شهردار منطقه بافت تاریخی یزد با اشاره به بازپیرایی بوستان چهارده معصوم اظهار کرد: بازپیرایی و فضاسازی این بوستان به متراژ دو هزار و ۲۰۰ مترمربع با هزینه حدود ۵۸ میلیار ریال انجام شده و مبلمان آن نیز تهیه شده و به زودی نصب خواهد شد و نگهداری آن به هیأت امنای محلات سپرده میشود.
وی با اشاره به اجرای پروژه پیادهروسازی بلوار پاکنژاد که به طول ۵۰۰ متر و اعتبار ۱۷ میلیارد ریال در حال انجام است، گفت: یکی از اقداماتی که برای پیادهروسازی در درون محلات انجام میگیرد استفاده از مصالح سنتی و حذف آسفالت است که این اقدام برای حفظ و بقای بافت خشتی که دارای بافت زنده هستند انجام میگیرد. از سال ۱۴۰۰ تاکنون بیش از ۵۰ هزار مترمربع کفسازی معابر با اعتبار ۴۴۰ میلیارد ریال انجام شده است.
نقوی در بازدید خبرنگاران از بوستان قدس نیز بیان کرد: بوستان قدس یک بوستان محلی است که به دلیل تجمع زبالهها و سایر مشکلات موجب اعتراض مردم محله بود، بنابراین مورد بازپیرایی قرار گرفت و کفسازی آن با اعتبار ۴۱ میلیارد ریال انجام شد، وسایل بازی کودکان نیز خریداری شده و به زودی نصب میشود.
شهردار منطقه بافت تاریخی یزد در بازدید خبرنگاران از کفسازی و بدنهسازی محله میرقطب به متراژ یک هزار و ۷۰۰ مترمربع گفت: فاز اول این پروژه با مصالح سنتی در حال انجام است و برای اجرای کفسازی فاز دوم مناقصه برگزار شده و بهزودی تحویل پیمانکار میشود و در واقع در منطقه تاریخی شاهد شبکه کفسازی منسجم هستیم.
وی در بازدید اصحاب رسانه از پروژه بازسازی و مرمت مجموعه جوی هرهر یزد که با مساحت هشت هزار مترمربع و اعتباری بالغ بر ۲۲۰ میلیارد ریال در حال انجام است، افزود: مرمت این مجموعه در قالب هفت فاز برنامهریزی شده است که بازسازی پارک آخوند کرباسی و آرامگاه خانوادگی آیتالله صدوقی و دکتر مرتاض، بازسازی و مرمت صحن یک و دو، مرمت و بهسازی آرامگاه آیتالله فرساد و ساخت سردر ورودی جوی هرهر از جمله فازهای این مجموعه است. فاز بعدی این مجموعه شامل مطالعات حدود ۴ هزار مترمربع از گورستان قدیمی جوی هُرهُر در مجاورت خیابان مهدی است که در نهایت به یک فضای معنوی تبدیل خواهد شد.
شهردار منطقه بافت تاریخی یزد با اشاره به هزینهکرد ۱۵۰ میلیارد ریالی در سال گذشته و به همین میزان در سال جاری برای مرمت و بازسازی این مجموعه تاریخی، از اعتباری بالغ بر 150 میلیارد ریال برای مرمت این مجموعه در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: آنچه باید مورد توجه باشد، معرفی این مجموعه است که حلقه تکمیلی گردشگری معنوی یزد شود و گردشگرانی که در یزد حضور پیدا میکنند و از آئینهای مذهبی یزد بازدید میکنند با این مجموعه و عقبه مذهبی آن آشنا شوند.
ابوالقاسم محیالدینی، شهردار یزد نیز در جریان این بازدیداز تهیه دانشنامهای در خصوص بزرگان و علمای مدفون در این گورستان قدیمی و همچنین شناسنامهای از علمای مدفون در این محل خبر داد و گفت: الگوی طراحی شهرداری برای این مجموعه فاخر که اکنون مدفن قریب به ۱۰۰ مجتهد مسلّم را در خود جای داده، مشابه مجموعه فاخر تخت فولاد اصفهان است.
شهردار یزد در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: شهرداری یزد برای پروژههای متعدد آزادسازی برنامهریزی میکند که موجب کاهش ترافیک و انتقال ترافیک در شهر میشود. شورای ششم شهر یزد حدود ۵۰۰ میلیارد برای آزادسازی در نظر گرفته است که محقق کردن این آزادسازیها کار آسانی نیست و آزادسازی یک پروژه شاید چندین سال طول بکشد.
انتهای پیام