کد خبر: 4256035
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۷

اولین تشکل آب بران استان یزد راه‌اندازی شد

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد از راه‌اندازی اولین تشکل آب بران استان در دشت بهادران شهرستان مهریز خبر داد.

اولین تشکل آب بران استان یزد راه‌اندازی شدبه گزارش ایکنا از یزد، جواد محجوبی، مدیرعامل آب منطقه‌ای یزد، چهارم دی‌ماه در نشست امضای توافق‌نامه همکاری با تشکل‌های آب بران که با حضور نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، تعاون روستایی، تشکل آب بران و خبرگان کشاورزی برگزار شد، گفت: به منظور حفاظت و مدیریت منابع آب زیرزمینی و تعادل‌بخشی تراز آبخوان و باتوجه به قانون برنامه هفتم توسعه، اولین تشکل آب بران استان یزد در دشت بهادران شهرستان مهریز راه اندازی شد. 
 
وی با بیان اینکه تلاش این تشکل در راستای تعادل‌بخشی سفره آب زیرزمینی دشت بهادران است، افزود: واگذاری حفاظت از منابع آب زیرزمینی به دست جوامع محلی بهترین راه جلوگیری از کاهش آب سفره‌های زیرزمینی است. این تشکل‌ها باید از لحاظ مالی پایدار و مستقل باشند تا به پایداری آبخوان‌ها کمک کنند. 
 
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد با اشاره به اینکه در آینده تصدی‌گری‌ها باید به جوامع محلی و تشکل‌های آب بران واگذار شود، ابراز کرد:  با پیگیری‌ها و اصلاح دستورالعمل‌ها در آینده باید بعضی از امور مانند طرح تحویل حجمی در هر دشت، گروه گشت و بازرسی، قرائت پیزومترها و مدیریت مصرف چاه‌های کشاورزی را به خود کشاورزان واگذار شود. 
 
وی در پایان هدف از راه اندازی تشکل‌های آب بران را تلاش در راستای ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب در راستای کنترل افت آبخوان و جبران تراز منفی آن، استفاده بهينه از منابع آب زيرزمينی و افزايش بهره وری آب، كاهش تصدی‌گری دولت در برخی امور به منظور تسریع در روند رسیدگی به درخواست‌ها و نظارت مشترک بر منابع آب دشت مورد نظر و همکاری و تعامل در راستای جلوگیری از تخلفات دانست.
انتهای پیام
captcha