کد خبر: 4269493
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۳

وضعیت اجتماعی شهرستان‌های یزد بررسی می‌شود

استاندار یزد با اشاره به اینکه کمبود زیر ساخت‌های بخش اجتماعی کاملاً مشهود است، بر بررسی وضعیت اجتماعی هر شهرستان استان تأکید کرد.

وضعیت اجتماعی شهرستان‌های یزد بررسی می‌شودبه گزارش ایکنا از یزد، محمدرضا بابایی، استاندار یزد، امروز، 13 اسفندماه در نشست شورای اجتماعی استان که در سالن کوثر استانداری برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت این بخش مقرر شد ماهیانه یک روز برای سرکشی از مباحث اجتماعی شهرستان‌ها مشخص شود و فرمانداران نیز همکاری لازم را داشته باشند.
 
وی ادامه داد: در این نشست‌ها باید تنها مباحث مرتبط با اقدامات اجتماعی مطرح شده و با مشخص شدن اولویت ها مورد بررسی و اقدام قرار گیرد. کمبود زیر ساخت‌های این بخش نیز کاملاً مشهود است و باید وضعیت اجتماعی هر شهرستان بررسی و هم پوشانی‌ها نیز بررسی و اصلاح شود. 
 
بابایی افزود: اسلام دین اجتماعی است و همه با یکدیگر نماز جماعت می خوانیم و نیکی یعنی مبنایی برای ایمان و سپس کمک به همنوع و دستگیری کردن از کم برخوردارها است. خداوند نیزدر قرآن در موارد متعدد دستگیری از یتیمان و محرومان و حمایت از انسان‌های درمانده را تاکید و مورد سفارش  قرار داده است .
 
استاندار یزد گفت: هر گونه فعالیت و کمک در بخش اجتماعی باعث کاهش آسیب‌ها در بخش‌های دیگر جامعه است، بنابراین باید برنامه ای مدون و با توجه به وضعیت موجود تهیه و سپس اقدام شود.
 
اسماعیل دهستانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری یزد نیز دراین نشست گفت: ماه رمضان بهترین فرصت برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است وما وظیفه داریم از این فرصت استفاده کنیم تا به تهدید تبدیل نشود.
 
دهستانی افزود: ایام نوروز و ماه رمضان همراه با نشاط اجتماعی و بهترین فرصت برای مقابله با آسیب های اجتماعی است، بنابراین فرمانداران و دستگاههای فرهنگی با ارائه برنامه های خلاقانه در این حوزه ورود داشته باشند.
 
وی اظهار کرد: تمرکز و اولویت ما در این استان مسائل اجتماعی است و با نامگذاری روز اجتماعی و عدالت در شهرستان ها و شناسایی کمبودها برای رفع معضلات اجتماعی تلاش خواهد شد.
 
علی صالحی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد نیز در این نشست گفت: 14 نشست شورای اجتماعی با 89 مصوبه برگزار شده که عمدتاً در مورد کودکان کار، سلامت روان و راه اندازی مرکز نوآوری بوده است .
 
صالحی افزود: روز اجتماعی شهرستان‌ها نیزدر این دوره برگزار شد و گروه اجتماعی استان در شهرستان‌های بهاباد و ابرکوه حضور یافته و نشست شورای اجتماعی برگزار شد. همچنین نشست‌هایی با سمن‌ها برگزار و بازدید از تشکل‌ها انجام و تیم‌هایی از اورژانس اجتماعی نیز در این شهرستان ها حضور یافته و گزارشی از وضعیت اجتماعی هر شهرستان به استاندار ارائه شد.
 
ابراهیم باغبانی، رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد کشور نیز در این نشست توضیحاتی در مورد سامانه سخا ارائه داد و گفت: به دلیل نبود شاخص یکسان، این سامانه ملی برای شناسایی نیازمندان، ارائه خدمات به نیازمندان و همکاری بهتر فعالان عرصه احسان و نیکوکاری راه اندازی شد.
 
باغبانی افزود: سامانه دولتی نیست و فاقد هر گونه ضوابط و مقررات اداری است همچنین عدم دخالت در فرایندهای سایر دستگاهها و خیریه‌ها نیز مد نظر بوده و به عنوان واسطه ای بین بخشی فعالیت می کند.در این سامانه هفت هزار و 600 خیریه همکاری دارند و از سال آینده فعالیت رسمی سامانه سخا آغاز می شود و از حمایت‌های موازی و چندین باره از یک خانواده و همچنین عدم حمایت از خانواده ای دیگر به دلیل عدم شناسایی جلوگیری  شده وهم پوشانی و موازی کاری کاهش پیدا می کند.
 
حامد صدیقی، معاون مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد نیز در این نشست گفت: مرکز نوآوری اجتماعی یزد محلی برای حمایت از فعالیت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی و فضایی برای افراد صاحب ایده و فکر است .
 
صدیقی افزود: در این مرکز نشست های تخصصی جهت توانمندسازی فعالان اجتماعی برگزار و در نهایت این مرکز که در شرف تاسیس است، محلی برای ملاقات و هم افزایی و استفاده از ظرفیت ها و استفاده از توانمندی ها خواهد بود.
 
وی اظهار کرد: استان یزد به عنوان پایلوت راه اندازی مرکز اجتماعی در کشور مشخص شده و سپس در سایر استان ها نیز این مرکز راه اندازی می شود.
 
یادآور می‌شود در این نشست تعدادی از فرمانداران شهرستان ها و مدیران کل نهادها و ادارت استان نیز مواردی را بیان کرده و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
انتهای پیام
captcha