کد خبر: 4271601
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۲
امام جمعه بخش مرکزی یزد:

فرهنگ درختکاری در جامعه گسترش یابد

امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به تلاش‌های بی‌وقفه مدیران و نیروهای دلسوز استان در حفظ منابع طبیعی، بر ضرورت مدیریت متمرکز منابع طبیعی و ترویج فرهنگ درخت‌کاری به‌عنوان یک مسئولیت شرعی و اجتماعی تأکید کرد.

فرهنگ درختکاری در جامعه گسترش یابدبه گزارش ایکنا از یزد، آیت‌الله سید محمدکاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزد، ۲۲ اسفندماه در نشستی که با حضور رضا باقری فهرجی، معاونان و کارمندان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برگزار شد، با اشاره به محدودیت‌های شدید منابع آبی در یزد، گفت: یزد از لحاظ منابع آبی بسیار محدود است، اما مدیران و نیروهای دلسوزی دارد که با تلاش‌های بی‌وقفه خود، توانسته‌اند این چالش‌ها را به خوبی مدیریت کنند.

 وی با مقایسه وضعیت بارندگی در یزد و استان‌هایی مانند گرگان، افزود: در حالی که گرگان با بارندگی‌های چندین برابر یزد، همچنان با مشکل آب آشامیدنی مواجه است، اما یزد با مدیریت صحیح توانسته است به این چالش‌ها غلبه کند.

وی با اشاره به موفقیت‌های یزد در مقابله با بیابان‌زایی و طوفان‌های شن، افزود: در دو دهه اخیر، یزد دیگر شاهد طوفان‌های سیاه و سرخ نبوده است. این دستاورد بزرگ مرهون تلاش‌های بی‌وقفه مسئولان و مردم یزد است که با کاشت درختان مقاوم مانند تاغ و گز، بیابان‌ها را مهار کرده‌اند.

آیت‌الله مدرسی با تأکید بر اهمیت درخت‌کاری به‌عنوان یک مسئولیت شرعی، گفت: هر فردی که درختی می‌کارد، سه مسئولیت شرعی دارد، کاشت به موقع، آبیاری و نگهداری از آن. اگر این نکات برای مردم تبیین شود، بسیاری از مشکلات محیط‌زیستی حل خواهد شد.

وی با اشاره به روایات اهل‌بیت(ع) درباره درخت‌کاری، افزود: روایات زیادی در این زمینه وجود دارد که باید در جامعه ترویج شود. کتاب‌های زیاد چهل حدیث در این زمینه وجود دارد که می‌توانند بسیار مفید باشند.

وی با اشاره به ضعف مدیریت غیرمتمرکز در حوزه منابع طبیعی، گفت: مدیریت غیرمتمرکز در یزد و سایر استان‌ها باعث بروز مشکلاتی مانند افت کاری، پرت کاری و خسارت‌های مالی شده است. برای حل این مشکلات، باید مدیریت متمرکزی در حوزه‌هایی مانند مسکن، شهرسازی، محیط‌زیست، منابع طبیعی و صنعت ایجاد شود.

آیت‌الله مدرسی با اشاره به تغییرات اقلیمی در یزد، پیشنهاد داد: کاشت درخت خرما در یزد می‌تواند بسیار مفید باشد. اگرچه این درخت به زمان بیشتری برای رشد نیاز دارد، اما با توجه به تغییرات اقلیمی، یزد پتانسیل خوبی برای تولید خرما دارد. حتی در بافق، خرماهای صدساله وجود دارد که نشان‌دهنده سازگاری این درخت با شرایط یزد است.

وی با انتقاد از کاشت درختان غیربومی مانند کاج و سرو، گفت: خوشبختانه با اعلام منابع طبیعی استان این دو درخت کاج و سرو در یزد دیگر کاشت نمی‌شود و این درختان جای خود را به درختان بومی مانند تاغ، گز، زیتون و نارنج دادند این درختان نه‌تنها با شرایط اقلیمی یزد سازگار هستند، بلکه از نظر اقتصادی نیز بسیار مفیدند.

آیت‌الله مدرسی با اشاره به تولید ۸۵۰ هزار اصله نهال در نهالستان‌های دولتی یزد، گفت: این دستاورد بزرگ نشان‌دهنده تلاش‌های بی‌وقفه مردم و مسئولان یزد است. یزد با وجود کم‌آبی، در تولید نهال کمتر از هیچ شهری نیست.

وی در پایان با تشکر از تلاش‌های مدیران و مردم یزد، بیان کرد: ما در یزد نیروهای فعال و دلسوزی داریم که با مدیریت صحیح و تلاش‌های بی‌وقفه، توانسته‌اند چالش‌های بزرگ را پشت سر بگذارند. امیدواریم با ادامه این روند، یزد به الگویی برای سایر استان‌ها تبدیل شود.

انتهای پیام
captcha