کد خبر: 3946682
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۲

زنگ هشداری برای تعطیلی مؤسسات قرآنی یزد

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان یزد با اشاره به اینکه شیوع کرونا، فعالیت‌های مؤسسات قرآنی را به شدت تحت تأثیر قرار داده است از تعطیلی ۶۰ درصد مؤسسات خبر داد.

زنگ هشداری برای تعطیلی مؤسسات قرآنی یزدحجت‌الاسلام حمیدرضا مطهریان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان یزد، در گفت‌وگو با ایکنا از یزد، ضمن ابراز گلایه از بی‌توجهی به مؤسسات آسیب‌دیده از کرونا و تأثیر منفی این ویروس بر فعالیت تشکل‌های قرآنی اظهار کرد: شیوع ویروس منحوس کرونا، فعالیت‌های مؤسسات قرآنی را به شدت متأثر کرد و متولیان این مؤسسات که بخش زیادی از درآمدشان، از دریافت شهریه‌های ماهانه قرآن‌آموزان تأمین می‌شد، با آسیب جدی مواجه شدند و حتی از پرداخت اجاره‌بهای مکان‌های خود باز ماندند.

وی فعالیت برخی از مؤسسات قرآنی در استان را منوط به برگزاری دوره‌های پیش‌دبستانی دانست و افزود: برخی از این مؤسسات در کنار کلاس‌هایی که در سطح عمومی و تخصصی و در سال‌های گذشته به صورت حضوری ارائه می‌کردند، در قالب راه‌اندازی مراکز پیش‌دبستانی آموزش‌های قرآنی را ارائه می‌دادند که امسال به دلیل شیوع و شرایط بحرانی ناشی از کرونا، این بخش نیز به تعطیلی منجر شد.

مطهریان با اشاره به اینکه برخی‌ از مدیران، مؤسسه را در منزل شخصی برپا کرده‌ و حتی هزینه‌های مؤسسه را از جیب خود پرداخت می‌کنند، گفت: این در حالی است که برخی از مؤسسات استیجاری بوده و در تهیه مکان و پرداخت اجاره‌بها با مشکلاتی مواجه و مجبور به عودت مکان استیجاری و تعطیلی مؤسسه شده‌اند.


بیشتر بخوانید:


مدیرعامل اتحادیه مؤسسات تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان یزد با اشاره به اینکه در دوران بحران کرونا دوره‌های آموزشی به فضای مجازی هدایت شد، از فعالیت 40 درصدی مؤسسات سطح استان خبر داد و اظهار کرد: این 40 درصد نیز دوره‌های قرآنی را به صورت مجازی و غیرحضوری برگزار می‌کنند و این بدین معناست که دوره‌های 60 درصد مؤسسات تعطیل شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از پیش‌دبستانی‌های قرآنی نیز در سطح استان تعطیل و تعداد کثیری از مربیان قرآنی بیکار شدند و حتی مدیران و مربیان مؤسسات به دلیل ایجاد وقفه‌ از بیمه قبلی تا تمدید بیمه فعلی، نتوانستند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.

مطهریان با ابراز گلایه از نبود حمایت‌های لازم گفت: تنها حمایتی که از مؤسسات قرآنی استان صورت گرفته، اعطای وام بلاعوض یک میلیون تومانی از سوی اتحادیه کشوری بوده که این مبلغ مشکلی از مشکلات مؤسسات را رفع نمی‌کند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان یزد با اشاره به اینکه اقبال عمومی بر برگزاری و شرکت در کلاس‌های حضوری قرآنی است یادآور شد: در حال حاضر تعداد اندکی در دوره‌های مجازی مؤسسات مشغول فراگیری در رشته‌های روخوانی، روا‌ن‌خوانی، حفظ ترتیبی، تجوید در سطوح مقدماتی تا پیشرفته و تفسیر قرآن هستند که این میزان نسبت به دوره‌های سال‌های گذشته جای نگرانی دارد.

استقبال‌ کم‌فروغ قرآن‌آموزان از دوره‌های مجازی

محمد شایق، قائم مقام اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت استان یزد نیز به ایکنا گفت: در زمینه حمایت‌هایی که تاکنون صورت گرفته، از سوی وزارت ارشاد مبلغ یک میلیون تومان به مؤسسات کمک شد و همچنین اتحادیه استان یزد، وام دو درصد تا سقف 20 میلیون به مؤسسات اختصاص داد و در حمایتی دیگر از سوی این اتحادیه مؤسسات با ارائه گزارش عملکرد مبلغ یک میلیون تومان دریافت کردند که این مبلغ به 65 مؤسسه در سطح استان ارائه شد.

وی با اشاره به کم‌شدن استقبال‌ قرآن‌آموزان در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته در دوره‌های قرآنی، گفت: این بخش نیز مشکلاتی برای مؤسسات به وجود آورده زیرا که خانواده‌ها از دوره‌های مجازی استقبال چندانی ندارند و تمایلی به پرداخت شهریه دوره‌های مجازی نیز نشان نمی‌دهند این قسمت نه فقط باعث مشکلاتی برای مؤسسات شده بلکه می‌تواند زنگ خطری در جامعه باشد.

شایق با اشاره به اینکه مشکلات مالی و بحرانی که از شیوع کرونا برای مؤسسات به وجود آمده از یک سو و جریمه مالیاتی نیز از سویی دیگر فشارها را مضاعف کرده است، گفت: در سال جاری و تا اطلاعی که ما داریم، دو مؤسسه در استان به دلیل جریمه مالیاتی فشارهای مضاعفی را تحمل می‌کنند به نحوی که یکی از این موسسات پس از فعالیت 11 ساله در حالت تعطیلی به سر می‌برد.

طبق پیگیری‌های ایکنای یزد، تاکنون حمایتی از سوی مسئولان استانی صورت نگرفته و حمایت وزارت ارشاد نیز به همین مبلغ یک میلیون تومانی ختم شده است، امید است با توجه ویژه به مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت در راستای ترویج فرهنگ و معارف آموزه‌های قرآنی در بین کودکان، نوجوانان و جوانان گام‌هایی برداشته شود زیرا که اکنون به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا و سوق دادن آموزش‌ها به فضای مجازی، قطعاً برخی از خانواده‌ها به دلیل عدم دسترسی به امکانات لازم، عطایش را به لقایش بخشیده و به آموزش‌های خانگی و یا یک سال دوری از دوره‌های قرآنی بسنده کرده‌اند اما این که اکثر مربیان قرآنی از فعالیت و ادامه کار بازمانده و بیکار شده‌اند از یک سو و کم‌شدن استقبال قرآن‌آموزان به دوره‌های مجازی از سوی دیگر می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را بر پیکره جامعه وارد کند.

انتهای پیام
captcha