کد خبر: 4014243
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۶

موانع بر سر راه بانوان حوزوی برداشته شود

استاد حوزه علمیه خواهران استان یزد با اشاره به توانمندی و ظرفیت بانوان حوزوی در تربیت نسل انقلابی و متدین از وجود موانعی در این زمینه انتقاد کرد و خواستار رفع آنها شد.

نشست استاندار یزد با مدیران مدارس علمیه خواهرانبه گزارش ایکنا از یزد، منصوره قیاسی، استاد حوزه علمیه خواهران استان یزد، 26 آبان ماه در نشست مهران فاطمی، استاندار یزد با مدیران مدارس علمیه خواهران استان اظهار کرد: مکتب‌الزهرا(س) در اوایل انقلاب به عنوان تنها حوزه علمیه خواهران استان یزد فعالیت داشت که شاگردان بسیاری نیز تربیت کرد و طلاب در آن زمان یکه‌تاز همه فعالیت‌های فرهنگی را مدیریت و اجرایی می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه اوایل انقلاب حوزه علمیه بدنه شهر بود ادامه داد: این حوزه علمیه در بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون و آتش به اختیار هر کجا احساس نیاز می‌شد ورود پیدا کرد.

قیاسی افزود: اکنون 22 مدرسه علمیه در سطح استان فعالیت دارند و امکاناتی که اکنون وجود دارد آن زمان در این سطح وجود نداشت و فعالیت‌ها با حمایت مسئولان به صورت جهادی و آنی انجام می‌گرفت و راه برای حوزویان باز بود تا اقدامات اساسی از سوی گروه متدین و ولایی رقم خورد.

این استاد حوزه علمیه خواهران بیان کرد: اکنون حوزه علمیه خواهران به عنوان ظرفیتی توانمند در اجرای برنامه‌های فرهنگی از دید مسئولان مغفول مانده و از این ظرفیت استفاده نمی‌شود.

وی از وجود موانعی بر سر راه این قشر انتقاد کرد و گفت: اگر یک حوزوی بخواهد مجوز فعالیت مهد کودک یا مدرسه ابتدایی را دریافت کند با موانع زیادی مواجه می‌شود، این در حالی است که هدف یک طلبه و حوزوی تربیت نسلی انقلابی، متدین و ولایی است و جز این به هیچ چیز نمی‌اندیشد لذا درخواست دارم موانع موجود از سر راه حوزه برداشته شود تا حوزویان بتوانند در راستای تربیت نسل انقلابی و ترویج فرهنگ اسلامی اقدامات اساسی را در اولویت داشته باشند.

این استاد حوزه علمیه خواهران استان یزد با اشاره به نقش بانوان در اعتلای فرهنگ اسلامی، رشد فرهنگ را هدف اصلی مدیران حوزه‌های علمیه خواهران دانست و خواستار بهره‌مندی از ظرفیت‌های این نهاد در سطح استان شد.

زن دارای ارزش والایی در اجتماع است

منصوره شاکری، مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسین(ع) یزد نیز در این نشست گفت: زن دارای ارزش والایی در اجتماع است و لذا باید در سطح جامعه به این ارزش والا احترام ویژه قائل شد بدین نحو که مثلاً در بحث اشتغال باید حق متفاوتی برای زنان نسبت به مردان در نظر گرفت. 

شاکری افزود: زنان به عنوان یک مادر و همسر باید ایفای نقش داشته باشند و برای ایجاد اشتغال علاوه بر این نقش‌ها باید آموزه‌های اسلامی برای حضور اجتماعی این قشر مد نظر باشد.

وی با اشاره به اینکه عدالت به عنوان اولین معیار ارزشیابی هر دولتی در قوانین سیاست‌های اجتماعی سنجیده می‌شود گفت: احساس عدالت از شاخصه‌های اصلی رفاه اجتماعی است و عدالت در مورد زنان با درنظر گیری موارد مذکور محقق می‌شود.

بانوان حوزوی به خوبی حمایت نمی‌شوند

فاطمه مروتی، مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) احمدآباد نیز در این نشست گفت: بانوان حوزوی در بحث پژوهش از ظرفیت‌های خوبی برخوردار هستند اما آن گونه که باید مورد حمایت قرار نمی‌گیرند و هزینه چاپ کتاب در اکثر مواقع توسط خود طلبه تأمین می‌شود. 

وی بر تأسیس کتابخانه تخصصی زنان در استان و تجهیز این کتابخانه به کتب مرتبط تأکید کرد و افزود: در کنار این کتابخانه، بخش کودک نیز راه‌اندازی شود تا بانوان با فراغت بال نسبت به مطالعه اقدام کنند.

مروتی بر حمایت در راستای غنی‌سازی کتابخانه‌هایی که در مدارس علمیه وجود دارد تأکید کرد و گفت: متأسفانه برای تأمین کتب حوزوی باید هزینه‌های هنگفتی پرداخت شود اما خوشبختانه بانوان حوزوی توانسته‌اند از حداقل‌ها بهترین‌ها را به وجود آورند .

مدیر مدرسه علمیه خواهران احمدآباد بیان کرد: برنامه‌های فرهنگی در نهادها و دستگاه‌های اداری در موضوعات مختلف از جمله خانواده اجرایی می‌شود اما به حوزه ابلاغ نمی‌شود لذا درخواست می‌شود این برنامه‌ها به حوزه علمیه خواهران ابلاغ تا متولی اجرای این طرح‌ها باشند.

انتهای پیام
captcha