کد خبر: 4240646
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
به‌مناسبت سالگرد شهید قرآنی استان یزد

از اراده قوی برای برتری جهان تا شهد شیرین شهادت

اساتید شهید حاج حسن دانش، شهید قرآنی فاجعه منا با بیان خاطراتی از اراده قوی این شهید والامقام برای کسب رتبه اول مسابقات بین‌المللی تا افتخار شهادت در بهترین مکان، زمان و لباس گفتند.

از اراده قوی برای برتری جهان تا شهد شیرین شهادتشهید «حسن دانش» قاری بین‌المللی قرآن کریم و از اعضای کاروان قرآنی جمهوری اسلامی ایران روز دهم تیرماه 65 در یک خانواده مذهبی و متدین در یزد متولد شد، از سن سه چهارسالگی به همراه مادرش در جلسات قرآنی شرکت می‌کرد و به قرآن بسیار علاقه‌مند بود.  شهید دانش از قاریان برتر و بین‌المللی کشور بود که در دوم مهرماه 94 در فاجعه منا به شهادت رسید و سیزدهم مهرماه در آستان مقدس امامزاده جعفر(ع) یزد به خاک سپرده شد.

در نهمین ایام سالگرد شهید حاج حسن دانش به سر می‌بریم، شهیدی که در سال ۱۳۹۰ پس از رسیدن به مقام پنجم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس اعزام شد و در آنجا به کسب رتبه برتر نایل آمد. سه سال بعد در اسفندماه ۱۳۹۳ در سی‌وهفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران به رتبه نخست بخش قرائت تحقیق دست یافت و به‌عنوان نماینده ایران در سی‌ودومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد که در این مسابقات نیز موفق به کسب مقام اول شد و توانست نام یزد و یزدی را پرآوازه کند.

به همین مناسبت با تعدادی از اساتید این شهید بزرگوار به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه تقدیم مخاطبان ایکنا می‌شود.


شهید دانش، یزد را گنجینه گران‌بها معرفی کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین علی گندمی از اساتید و قاریان ممتاز استان یزد است و شاید کمتر قاری و فعال قرآنی در یزد را سراغ داشته باشیم که تا به حال با او سر و کار نداشته باشد. گندمی نخستین استاد حاج حسن دانش بوده است. کسی که قاری افتخارآفرین یزدی را با دنیای قرائت آشنا کرد و استاد دانش او را پدرمعنوی خود نامید.

این پیشکسوت قرآن کریم، ولایت‌مداری را برجسته‌ترین و مؤثرترین نکته در زندگی شهید حسن دانش مطرح کرد و گفت: سال 70 بود که در مسجد قیام، جلسات قرائت هفتگی قرآن برگزار می‌شد. حسین آبیاری معلم بسیار بزرگواری بود که در یکی از دبستان‌های محله شیخداد به تدریس مشغول بود و در جلسات قرآن ما هم شرکت می‌کرد. در جلسه‌ای که در مدرسه حضور یافتم به استعداد بالای شهید دانش در قرائت قرآن پی بردم. اصرار و اراده بسیار مستحکم و راسخ ایشان موجب شد در سن 16 سالگی در رده سنی شکوفه‌ها رتبه اول کشور شود و به خدمت رهبر انقلاب رسیدند و قرائت هم داشتند.

وی ادامه داد: 14 سال بعد، در مسابقات بزرگسالان شرکت و فعالیت خود را با قدرت ادامه داد و در این مسیر پرانگیزه بود و اراده قوی برای کسب رتبه نخست در جهان را داشت؛ 14 سال مجدد تلاش کرد و در مسابقات بین‌المللی رتبه اول جهان را کسب کرد و البته قبل از آن هم پس از رسیدن به مقام پنجم مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، به مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور تونس اعزام شد و در آنجا به کسب رتبه برتر نایل آمد.

حجت‌الاسلام گندمی افزود: در دیداری که با رهبر انقلاب داشت، بعد از اجرای تلاوت سوره فجر مقام معظم از شهید دانش درباره شغلشان سؤال کردند و عنوان کرد: «طلبه هستم.» رهبر انقلاب فرمودند هنگامی که از سفر حج تمتع بازگشتید، به دست خودم ملبس شوید و قرار بود بعد از سفر حج ملبس به لباس مقدس روحانیت شود. 

پدر معنوی شهید حاج حسن دانش، محب اهل بیت(ع) را از دیگر ویژگی‌های این شهید قرآنی برشمرد و با اشاره به اینکه تدفین ایشان در آستان مقدس امامزاده جعفر(ع) نیز بی‌جهت نیست، اظهار کرد: هنگامی که از شهادت ایشان اطلاع یافتیم، قبر ایشان در خلدبرین حفر شده بود تا پیکر مطهرش، با دیگر شهدایی که از یزد در فاجعه منا به شهادت رسیده بودند، تشییع و تدفین شود، اما پیکر مطهرش یکشنبه شب وارد یزد شد. در نشستی که در دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، تصمیم گرفته شد تشییع و تدفین شهید دانش انجام شود اما سه تا چهار ساعت زمان برد. سیل جمعیت از اقشار مختلف حضور یافته بودند و بدین ترتیب شهید در امامزاده جعفر(ع) به خاک سپرده شد.

حجت‌الاسلام گندمی برخورداری از یک خانواده بسیار سالم و بدون نقص را از دیگر ویژگی‌های شهید دانش برشمرد و با بیان خاطره‌ای بیان کرد: یکی از خدمات شایسته استاد دانش برای یزدی‌ها این بود که به استان یزد وزن و بها داد، به یاد دارم وقتی مجری برای دریافت جایزه رتبه اول مسابقات بین‌المللی، ایشان را صدا زد، این در حالی بود که با رقابت 81 کشور دنیا انجام می‌شد، یکی از اساتید بنام تعجب کردند و گفت مگر می‌شود یزد قاری بین‌المللی ارائه دهد و باور نمی‌کردند. بنابراین استاد دانش خدمتی که به جامعه قرآنی یزد کرد، فاصله یزدی‌ها را به آیتم‌های کشوری و دنیا ارتقا بخشید و خط‌شکن میدان بود. 

وی با اشاره به اینکه اگر امروز ما داوران بین‌المللی و اساتید بزرگ در سطوح مختلف داریم، خط‌شکن این میدان حسن دانش بود بیان کرد: افراد بسیاری در استان یزد از شهید دانش بهره برده و می‌برند، به نحوی که امروز بیش از 300 نفر نوجوان در مکتب دانش به‌نام حسن دانش آموزش دیده‌اند، حتی در گروه‌های تواشیح نیز 30 گروه به برکت 30 جز قرآن کریم، مشغول فعالیت هستند.

امیدی از جنس اراده و انگیزه

احمد ابوالقاسمی، از اساتید قرآنی کشور که شهید دانش آموزش‌های لازم را زیر نظر این قاری بین‌المللی فراگرفته است، نیز درباره ویژگی‌های این شهید قرآنی گفت: هر رفت و آمدی به استان یزد داشتم همواره با استقبال حسن دانش بود و این به دلیل عشقی بود که به قرآن کریم داشت و این ادب و احترامش ستودنی است. 

وی ادامه داد: امیدی که در این جوان بود شاید در کمتر کسی دیده‌ بودم، وقتی نکته‌ای از طرف استاد بیان می‌شود و فرد با جان و دل فراگرفته و برای آن تلاش می‌کند، خستگی از تن استاد خارج می‌شود، از جمله کسانی که لذت می‌بردم تا نکته‌ای عنوان کنم و می‌دانستم با تمام وجود به این نسخه عمل می‌کند، شهید دانش بود و حق این شهید این بود که در بهترین مکان جهان، بهترین زمان و بهترین لباس به سوی خداوند بشتابد و از شهدایی باشد که همیشه یادش گرامی داشته شود.

حسن مختاری، پیشکسوت و داور قرآنی استان یزد نیز با اشاره به آثار و برکاتی که از شهید به‌جای می‌ماند، به بیان خاطره‌ای از شهید دانش پرداخت و گفت: دو تا سه ماه بعد از شهادت حاج حسن دانش چند خواب از ایشان دیدم و موفقیت‌هایی که بعد از شهادت ایشان حاصل شد، را در برخی دیده بودم بنابراین معتقد هستم حتی خواب شهید هم آثار و برکات دارد و این به دلیل جایگاهی است که شهدا دارند.

علی‌اکبر کاظمی، دیگر پیشکسوت و داور قرآنی استان نیز با بیان خاطره‌ای از شهید دانش گفت: شهید دانش تعدادی نوار ضبط و برای استاد ابوالقاسمی ارسال می‌کردند تا اشکالات ایشان برطرف شود، بنده هم بی‌نصیب نبودم و نوارها را از شهید دانش می‌گرفتم و کارشناسی‌های استاد ابوالقاسمی را یادداشت می‌کردم و این امر توانست در معلمی قرآن نیز مورد استفاده قرار گیرد و شهید دانش واسطی برای من بود تا از محضر استاد استفاده کنم.

شهید حاج حسن دانش با شهادت به سوی محبوب شتافت و به اوج تعالی انسانی رسید و براساس آیه 169 سوره آل‌عمران که خداوند می‌فرماید: «عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» شهدا زنده‌اند و نزد پروردگارشان روزی می‌خورند.

خبرنگار: اعظم‌السادات میرجلیلی

انتهای پیام
captcha