کد خبر: 4293335
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۸
امام جمعه یزد:

رعایت عدالت پیش‌نیاز دریافت مالیات است

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: در فرآیند دریافت مالیات‌ها ضروری است عدالت و مساوات مورد توجه جدی قرار گیرد و مردم نیز باید این حس را در عمل مشاهده کنند.

دیدار مسئولان اداره کل مالیاتی استان با امام جمعه یزدبه گزارش ایکنا از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد، 17 تیرماه در دیدار مدیرکل امور مالیاتی استان یزد با بیان اینکه پرداخت مالیات وظیفه قانونی و شرعی است گفت: جهت افزایش مشارکت شهروندان، لازم است با برنامه‌ریزی، تبیین و اطلاع‌رسانی صحیح، اقشار مختلف جامعه را نسبت به این حقیقت آگاه و قانع کنیم که پرداخت مالیات نه‌تنها امری ضروری، بلکه وظیفه و تکلیف قانونی هر فرد محسوب می‌شود.
 
وی ادامه داد: در صورت انجام تبیین و روشنگری صحیح و هدفمند، شهروندان با میل و رغبت بیشتری نسبت به پرداخت مالیات اقدام خواهند کرد و به تبع آن، میزان فرارهای مالیاتی نیز به شکل محسوسی کاهش خواهد یافت.
 
امام جمعه یزد بیان کرد: به استناد فرمایش امیرالمؤمنین علی(ع) به مالک اشتر، آن حضرت به صراحت توصیه می‌فرماید که حاکم اسلامی نخست باید در خدمتگزاری به مردم بکوشد و نیازهای اساسی آنان را برآورده سازد، سپس اقدام به اخذ مالیات نماید. بر اساس این فرمایش حضرت، فلسفه وضع مالیات در حکومت اسلامی نباید به معنای فشار و تحمیل بر مردم باشد، بلکه هنگامی که خدمات‌رسانی و رفاه عمومی مشهود و در عمل پیاده شود، مردم طعم آثار و برکات آن را در زندگی خود احساس خواهند کرد و با رضایت خاطر، به وظیفه قانونی و شرعی خود در پرداخت مالیات عمل خواهند کرد.
 
وی گفت: در فرآیند دریافت مالیات‌ها ضروری است عدالت و مساوات مورد توجه جدی قرار گیرد و مردم نیز باید این حس را در عمل مشاهده کنند. نباید شرایط به گونه‌ای باشد که صرفاً از حقوق کارگران و کارمندان به طور ماهیانه مالیات کسر شود، اما صاحبان سرمایه یا برخی مشاغل خاص با بهره‌گیری از خلأهای قانونی یا نبود نظارت کافی، از پرداخت مالیات شانه خالی کنند یا مرتکب فرار مالیاتی شوند.
 
آیت الله ناصری تصریح کرد: بی‌تردید، تعامل و همکاری مستمر میان بازاریان، اصناف و دستگاه مالیاتی کشور، یکی از ارکان موفقیت در نظام مالیاتی محسوب می‌شود. لازم است این ارتباط بر پایه احترام متقابل، اعتمادسازی و درک واقعیات و مشکلات طرفین، به ویژه در شرایط خاص و دشوار اقتصادی، شکل بگیرد.
 
وی تأکید کرد: شایسته است نظام مالیاتی کشور به گونه‌ای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری شود که در حق افرادی که به دلایلی همچون وقوع بحران‌هایی مانند همه‌گیری کرونا، جنگ، یا مشکلاتی نظیر قطعی برق و تعطیلی‌های ناخواسته دچار ضرر و زیان شده‌اند، اجحاف و بی‌عدالتی صورت نگیرد.
 
نماینده ولی‌فقیه در استان یزد گفت: در این شرایط خاص لازم است فرصت و مهلت مناسب به مردم اعطا شود تا نه‌تنها مشکل خود را برطرف کنند، بلکه بتوانند با آرامش خاطر و به دور از فشارهای روانی، مالیات خود را نیز پرداخت کنند.
انتهای پیام
captcha