
به گزارش ایکنا به نقل از روابطعمومی رویداد سپاس آب، جواد محجوبی، دبیر رویداد ملی سپاس آب در استان یزد با اشاره به ضرورت فرهنگسازی در حوزه مصرف بهینه منابع آبی گفت:
مدیریت مصرف آب، امروز دیگر یک انتخاب فرهنگی نیست، بلکه ضرورتی برای بقاست.
وی ادامه داد: اگر قرار است نسل آینده هم سهمی از آب داشته باشد، باید امروز در نگرشها و الگوهای مصرفی بازنگری جدی کنیم و سپاس آب هم اقدامی در زمینه نهادینهسازی و ترویج این ضرورت اجتنابناپذیر است.
محجوبی با اشاره به اینکه سومین دوره رویداد
سپاس آب امسال و پس از دو سال برگزاری موفق استانی آن به صورت ملی اجرا شد افزود: سپاس آب، تنها یک رقابت برای انتخاب طرحهای برتر نیست، بلکه فرصتی برای همافزایی ایدهها، تجارب و پروژههای واقعی در حوزه مدیریت منابع آبی است و خوشبختانه سطح مشارکت مردمی در این دوره بسیار قابل توجه بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد تصریح کرد: در بازه زمانی ثبتنام که تا دهم تیرماه ادامه داشت، ۸۴۰ نفر در وبسایت رویداد ثبتنام و فرم ارسال طرح را تکمیل کردند.
محجوبی با تأکید بر اینکه این تعداد آثار از 26 استان کشور به دبیرخانه رویداد ارسال شد بیان کرد: این استقبال گسترده نشاندهنده دغدغه جدی جامعه نسبت به بحران آب و آمادگی برای مشارکت در راهکارهای عملیاتی است.
وی ادامه داد: از مجموع فرمهای تکمیل شده، 574 مورد به دلیل اینکه صرفاً در قالب ایده، مقاله یا پیشنهاد بودند و تجربه اجرای میدانی نداشتند، از فرآیند داوری حذف شدند. در عین در حال پس از برگزاری اختتامیه رویداد مورد بررسی قرار میگیرند و در صورتی که امکان اجرایی شدن و راهکار عملی برای مدیریت مصرف آب داشته باشند، با همکاری پیشنهاد دهنده زمینه بهرهمندی از آن را فراهم خواهیم کرد.
دبیر رویداد ملی سپاس آب در ارتباط با علت حذف پیشنهادات و یادداشتها از مرحله داوری گفت: این تصمیم آگاهانه و مبتنی بر یکی از اصول محوری رویداد بود که تمرکز را بر طرحهای اجراشده و دارای اثر عینی بر مصرف آب قرار داده بود.
وی گفت: پس از حذف این آثار، ۲۶۶ طرح به مرحله داوری اولیه راه یافتند و بعد از بررسی دقیق داوران، ۲۲۷ طرح واجد شرایط برای ورود به مرحله داوری نهایی تشخیص داده شدند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد با تأکید بر اینکه آثار رسیده از استانهای مختلف کشور نشان داد که نگاه مردم به موضوع آب، بسیار دقیق، مسئولانه و خلاقانه شده است بیان کرد: در این رویداد به جای داوری صرفاً نظری، به دنبال یافتن و ترویج راهحلهای واقعی و قابل توسعه در سراسر کشور هستیم.
انتهای پیام