سعید حیدری، رئیس اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی ادارهکل آموزش و پرورش استان یزد به بهانه صدور برگه
هدایت تحصیلی پایه نهم در یادداشتی که در اختیار ایکنای یزد قرار داده، آورده است:
هدایت تحصیلی چیست؟
هدایت تحصیلی فرآیندی است که به دانشآموزان کمک میکند بر اساس شناخت استعدادها، علایق، ارزشها، امکانات و بازار کار، مناسبترین رشته تحصیلی را برای پایه دهم انتخاب کنند. این انتخاب آینده تحصیلی و شغلی دانشآموزان را تحت تأثیر قرار میدهد.
برای داشتن یک انتخاب آگاهانه دانش آموزان باید در دو حوزه خودشناسی و رشتهشناسی تلاش کرده و با کمک والدین، دبیران، مشاوران مدارس تسلط کافی را برای دستیابی به انتخاب اصلح به دست آورند.
هدایت تحصیلی و انتخاب رشته از این جهت که قرار است سه سال دانشآموز را با محتواهای آموزشی خاص روبرو نموده و تحصیلات دانشگاهی و شغل فرد را تحت تأثیر قرار دهد، بسیار مهم است.
در نظام تعلیم و تربیت ایران با اتمام سال تحصیل نهم نمونه برگ هدایت تحصیلی برای دانشآموزان صادر میشود که براساس اولویتبندی این نمونه برگ دانشآموزان میتواند یکی از رشتههای دوازدهگانه را در سه شاخه نظری، فنی و حرفهای و کار و دانش انتخاب نماید.
عملکرد تحصیلی
- معدل آزمونهای کتبی نوبت دوم دانشآموزان در دروس پایههای هفتم(ضریب یک)، هشتم(ضریب یک) و نهم(ضریب سه)
- نتایج آزمونهای استعداد و رغبتسنجی (هدایت تحصیلی)
- نظر دبیران
- نظر مشاوره
- نظر والدین
- نظر دانشآموز
دانشآموزان باید توجه کنند با توجه به دشوار بودن شرایط تغییر رشته در این انتخاب مهم با دقت عمل کرده و از بروز چالشهای آتی مانند اضطراب ناشی از ناتوانایی در فهم مواد درسی، بیانگیزگی به دلیل نداشتن علاقه کافی، فرسودگی به دلیل نداشتن استعداد لازم برای کسب پیشرفت تحصیلی کافی در رشته انتخابی و ...جلوگیری کنند.
نقش والدین در فرایند هدایت تحصیلی و انتخاب رشته
قبل از هر چیز خانوادهها باید فضای امن و به دور از قضاوت را برای فرزندان خود آماده کنند تا دانشآموز با امنیت کافی علاقهمندیهای خود را بررسی کند.
در درجه دوم در نظر داشته باشند که در این انتخاب فقط نقش تسهیلگر را بر عهده داشته باشند و اطلاعات لازم در مورد ویژگیهای منحصر به فرد فرزند خود را به او یادآوری کرده و در مورد رشتههای موجود اطلاعات لازم را برای او فراهم کند و مهمتر آن که به دنبال بر آوردن آرزوهای از دست رفته خود در فرزندانشان نباشند و به استقلال و هویت فرزندان خود احترام گذاشته و فرصت ساختن آینده را به آنها بدهند.
انتهای پیام