کد خبر: 4296888
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۹

سنگ قبر تاریخی در مسجد دولتشاهی یزد کشف شد

مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد از کشف سنگ قبر تاریخی متعلق به قرن 5 هـ.ق در مسجد دولتشاهی یزد واقع در بازار چارسوق شاهی یزد خبر داد.

سنگ قبر تاریخی در مسجد دولتشاهی یزد کشف شدبه‌ گزارش ایکنا به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد، مجید علومی، مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد گفت: در حین عملیات مرمتی در مسجد دولتشاهی واقع در بازار چارسوق شاهی یزد، سنگ قبر تاریخی با خط کوفی به تاریخ 493 هـ.ق در محراب کوچک این مسجد هویدا شد که با حضور کارشناسان، مسئول واحد باستان‌شناسی و مأمور یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یزد این سنگ قبر که با مواد و مصالح پوشیده شده بود، برای حفاظت و مطالعات تکمیلی منتقل شد.

مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد افزود: این سنگ قبر با ابعاد تقریبی 80*40 سانتی‌متر در عمق یک متری محراب نصب شده بود و با تمهیدات حفاظتی خارج شد.

علومی اضافه کرد: در دو حاشیه سنگ قبر، آیات قرآنی سوره‌های الرحمن و زمر درج شده و در قاب میانی آن با ذکر القاب، به صاحب قبر اشاره‌ شده، در حاشیه انتهایی سنگ نیز تاریخ فوت صاحب قبر (سال 493 هـ.ق) درج شده است.

وی بیان کرد: مسجد دولتشاهی و مجموعه چارسوق شاهی از یادگارهای دوره حکومت آل مظفر در یزد است و کشف سنگی به تاریخ 493 هـ.ق مقارن با حکومت آل کاکویه در یزد می‌تواند اطلاعات تاریخی جدیدی را آشکار کند. مطالعات تاریخی و تطبیقی، معماری و باستان‌شناسی بر روی این سنگ قبر و محل کشف آن یعنی مسجد دولتشاهی، می‌تواند اطلاعات جدید و قابل‌توجهی را در مورد تاریخ یزد و معماری آن در اختیار علاقه‌مندان و پژوهشگران قرار دهد.

مدیر پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد تأکید کرد: با توجه به قدمت تاریخی شهر یزد و لایه‌های پنهان تاریخی در جای‌جای این شهر نیاز است هرگونه اقدام مرمتی و حفاظتی با نظر کارشناسان و مشاوران مجرب انجام شود تا این لایه‌های تاریخی از بین نرود.

انتهای پیام
captcha