کد خبر: 4297058
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۱

شرکت 1500 یزدی در طرح «رویکرد فهم قرآن در دبستان»

کارگاه آموزشی «رویکرد فهم قرآن در دبستان» با حضور 1500 نفر از آموزگاران دوره ابتدایی استان یزد با هدف انتقال مفاهیم قرآن کریم به کودکان به صورت علمی و کاربردی در پنج نقطه استان در حال برگزاری است.

طرح «رویکرد فهم قرآن در دبستان»به گزارش ایکنا از یزد، کارگاه آموزشی «رویکرد فهم قرآن در دبستان» ویژه آموزگاران دوره ابتدایی استان یزد، امروز، 7 مردادماه در محل مدینه العلم الکاظمیه برگزار شد.

سمیه دشتی، مسئول اجرای طرح «فهم قرآن در دبستان» در جریان برگزاری این کارگاه به ایکنا گفت: «فهم قرآن در دبستان» عنوان برنامه آموزش مفاهیم سوره‌های جزء ۳۰ قرآن کریم به دانش‌آموزان ابتدایی است؛ به نحوی که آموزش سوره‌ها منجر به رشد دانش‌آموزان شود و آن‌ها را به سطحی از رشد که شایسته آن‌هاست، برساند و توان‌های نهفته آنان را فعال و شکوفا کند.

وی ادامه داد: هدف فهم قرآن در دبستان رشد فرزندان در سنین دبستان بوده و رشد فرآیندی است که باید در طول زندگی انسان برای او اتفاق بیفتد. رشد در قرآن قرار گرفتن تحت ولایت الله و مقصد قرار دادن خداوند در زندگی و خروج از ظلمت به سوی نور معرفی شده است و غایت این رشد رسیدن انسان به مقام بندگی خداوند است، فهم قرآن می‌خواهد این رشد در بچه‌ها محقق شود.

دشتی افزود: سطحی رشدی که کودکان در سنین مقارن دبستان باید به آن برسند «خیرگزینی» است. برای محقق شدن این هدف برای هر پایه هدفی تعیین شده است که با تمرین آن کودکان به خیرگزینی نزدیک می‌شوند و در پایان دوره ابتدایی باید بتوانند در صورت مواجهه با یک موقعیت، گزینه‌های درست را شناسایی کنند، معیار درست داشته باشند، بهترین گزینه را انتخاب کنند، اراده کنند و آن را عملیاتی کنند. خواندن سوره‌ها و آشنا شدن با سوره‌ها در حد درک و فهمشان آن‌ها را به این سطح از رشد می‌رساند.

مسئول اجرای طرح «فهم قرآن در دبستان» در استان یزد با اشاره به اینکه در این هفته بزرگترین عملیات آموزش «فهم قرآن در دبستان» در سطح کشور، در پنج نقطه استان یزد در حال برگزاری است که نزدیک به ۱۵۰۰ نفر آموزگار استان یزد در این کارگاه‌ها شرکت می‌کنند گفت: امروز چهارمین روز برگزاری این کارگاه است که با حضور 500 نفر از آموزگاران ناحیه دو یزد در سالن همایش کاظمیه در حال برگزاری است.

وی ادامه داد: این طرح مفاهیم قرآن کریم را به صورت علمی و کاربردی به کودکان مقطع دبستان منتقل می‌کند و با در نظر گرفتن ویژگی‌های سنی و حالت نشاط و شادابی که در بستر طرح است، باعث تغییر رفتار و رشد شخصیتی دانش‌آموزان می‌شود.
 
دشتی اضافه کرد: این کارگاه‌ها در ناحیه یک یزد، ناحیه دو یزد، شهرستان‌های خاتم، بافق و ابرکوه در قالب ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی در حال برگزاری است و در پایان برای شرکت‌کنندگان گواهی صادر می‌شود.
 
علی دهقان بهاءآبادی، مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد نیز در جریان بازدید از این کارگاه گفت: معلمان تضمین‌کننده آینده دانش‌آموزان هستند و اثرگذارترین افراد جامعه محسوب می‌شوند. کلام معلم تأثیری ماندگار دارد و باید در جهت تربیت نسل مؤمن و قرآنی تلاش مضاعف شود.
 
وی با تأکید بر اینکه ترویج فرهنگ نماز و فهم قرآن از اصلی‌ترین سیاست‌های آموزش و پرورش است، ادامه داد: برگزاری دوره‌های توانمندسازی باید به‌صورت مستمر ادامه یابد. برای معلمان ابتدایی، فهم قرآن و معارف قرآنی باید در اولویت باشد، چراکه در این مقطع، تربیت دینی و اعتقادی دانش‌آموزان شکل می‌گیرد.
 
مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد بیان کرد: دانش‌آموزان امانتی ارزشمند در دستان نظام تعلیم و تربیت‌ هستند. باید برای تعالی آنان در تمام ابعاد به‌ویژه در حوزه مبانی دینی و قرآنی بیش از پیش تلاش کنیم. اگر این مسیر به‌درستی ترسیم شود، تمام مسیرهای دیگر نیز هموار خواهد شد.
 
انتهای پیام
captcha