کد خبر: 4324582
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۹
رئیس سازمان محیط زیست:

حفاظت از محیط‌ زیست ریشه در اسلام و‌ فرهنگ ایرانی دارد

شینا انصاری با اشاره به آموزه‌های دین مبین اسلام در خصوص حفاظت از محیط زیست مبنی بر همزیستی انسان با طبیعت گفت: تجربیات نیاکان ما باعث شکل‌گیری شهرهایی تاب‌آور و سازگار با محیط زیست شد ولی متأسفانه امروز شاهد بی‌توجهی به معماری سنتی و شاخصه‌های آن در همزیستی با طبیعت هستیم.

شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست،به گزارش ایکنا از یزد، شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست، امروز، دوم دی‌ماه در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان یزد با اشاره به سیاست‌های کلان دولت گفت: رئیس‌جمهور  در موضوع توسعه، همواره بر حاکمیت نگاه علمی و فنی تأکید دارند و موضوعات مرتبط با محدودیت منابع آب و جلوگیری از بارگذاری صنایع آب‌بر در فلات مرکزی ایران بارها مورد تأکید قرار گرفته است.
 
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: سیاست‌های توسعه دریامحور نیز دنبال می‌شود، اما این به معنای نادیده گرفتن آلایندگی‌ها نیست. حتی اگر صنایع در گذشته مجوز دریافت کرده باشند، این نباید مانع نظارت و پیگیری‌های محیط‌زیستی شود. خطوط فرسوده صنایع باید مطابق با استانداردهای روز سازمان محیط‌زیست به‌روز شوند.
 
انصاری با اشاره به آموزه‌های دین مبین اسلام در خصوص حفاظت از محیط زیست مبنی بر همزیستی انسان با طبیعت بیان کرد: تجربیات نیاکان ما باعث شکل‌گیری شهرهایی تاب‌آور و سازگار با محیط زیست شد ولی متأسفانه امروز شاهد بی‌توجهی به معماری سنتی و شاخصه‌های آن در همزیستی با طبیعت هستیم و فراموشی و غفلت از آن در عصر امروز موجب بروز مشکلات متعدد محیط زیستی شده است.
 
وی با اشاره به موضوع عوارض آلایندگی گفت: متأسفانه عوارض اخذ شده از صنایع به دلیل اشکالات قانونی، به حساب شهرداری‌ها واریز می‌شود و به‌طور مستقیم صرف رفع آلودگی صنایع نمی‌شود. امیدواریم نمایندگان در فراکسیون محیط‌زیست مجلس، به اصلاح این قانون کمک کنند تا عوارض آلایندگی صرف امور محیط‌زیستی و رفع آلودگی‌ها شود.
 
رئیس سازمان محیط زیست افزود: هدف ما صرفاً استفاده از ابزارهای بازدارنده نیست و باید از ابزارهای تشویقی نیز بهره‌مند شویم. از محل صندوق ملی محیط‌‌‌‌ زیست در حد امکانات کمک می‌کنیم تا صنایع بتوانند اقدام به رفع آلایندگی کنند.
 
انصاری به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: با پیشنهاد سازمان محیط‌‌ زیست، دولت مصوبه‌ای برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی داشته است. توسعه نیروگاه‌های خورشیدی می‌تواند به کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی و کاهش انتشار آلاینده‌ها کمک کند، بنابراین برای تسهیل در صدور مجوزهای لازم تلاش خواهیم کرد و اگر موانعی وجود دارد، از سوی مدیران استانی منعکس شود تا رفع شود.
 
وی در پایان تأکید کرد: همکاری میان دستگاه‌ها، مجلس و سازمان محیط‌‌ زیست برای ایجاد تعادل میان توسعه صنعتی و حفاظت محیط‌ زیست، ضروری است و بدون این هماهنگی، تحقق اهداف توسعه پایدار در استان و کشور امکان‌پذیر نخواهد بود.

 

راه‌اندازی تجهیزات جدید نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین است

 
حسن اکبری، مدیرکل محیط زیست استان یزد نیز در این نشست با اشاره به وضعیت شبکه پایش آلودگی هوا در استان گفت: در حال حاضر تنها دو ایستگاه پایش آلودگی هوا در یزد وجود دارد که تا حدودی کارآمد هستند و یکی از آن‌ها در شهرستان اردکان مستقر است، اما هر دو ایستگاه بیش از ۱۰ سال قدمت دارند و از نظر فناوری، دقت اندازه‌گیری و پوشش شاخص‌های آلایندگی با استانداردهای روز فاصله زیادی دارند.
 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان یزد با بیان اینکه راه‌اندازی تجهیزات جدید پایش هوا نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین است، افزود: برای ایجاد یک ایستگاه پایش جامع که بتواند همه آلاینده‌های اصلی و شاخص‌های کیفی هوا را به‌صورت کامل و برخط اندازه‌گیری کند، حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تأمین آن از محل اعتبارات جاری و استانی با محدودیت‌های جدی روبروست.
 
اکبری این موضوع را مهم‌ترین مسئله محیط‌زیست استان دانست و تصریح کرد: طی یک تا دو سال گذشته این موضوع بارها در جلسات مختلف مطرح شده، اما به دلیل نبود ردیف مالی مشخص و پایدار، اقدام مؤثری برای نوسازی شبکه پایش انجام نشده و این مسئله به یک چالش تکرارشونده تبدیل شده است.
 
 
 
انتهای پیام
خبرنگار:
اعظم سادات میرجلیلی
captcha