محمدحسین صباغ، فعال قرآنی و بازنشسته نیروی انتظامی، به مناسبت 13 مهرماه روز نیروی انتظامی در گفتوگو با ایکنا از یزد، اظهار کرد: در دوران دبیرستان به توصیه یکی از همسایگان در جلسات قرآن یکی از اساتیدی که از تهران به یزد آمده بود، شرکت کردم و در سال 1358 فعالیت خود را در زمینه قرائت قرآن آغاز کردم و در جلسات هفتگی استاد مجاهد حضور یافتم.
وی که در دهمین همایش تکریم چهرههای قرآنی به عنوان «چهره قرآنی» استان یزد معرفی شد ادامه داد: در سال 61 از محضر اساتید قرآن بهرهمند شدم و در مسابقات قرآن اوقاف شرکت کردم و فعالیتهای قرآنی بدین نحو ادامه داشت تا زمان دیپلم برای انجام خدمت سربازی وارد کمیته انقلاب اسلامی شدم و همان ابتدا مسئولان این کمیته تلاش میکردند در وادی فعالیتهای قرآنی فعال باشم. البته قبل از آن، تجربه برگزاری کلاسهای قرآنی در مدارس ایرانشهر، مارکار و ... را در کارنامه کاری خود داشتم. وقتی وارد کمیته شدم به استخدام این نهاد درآمدم. این کمیته در سال 1370 با شهربانی و ژاندارمری ادغام شد و در بخش روابطعمومی، عقیدتی و سیاسی و ... فعالیتهایی عهدهدار بودم و به درخواست خودم در اواخر خدمت و در حالی که 2 سال و 5 ماه از خدمتم باقی مانده بود، بازنشست شدم.
صباغ که سابقه 40 سال فعالیت در رشته قرائت را دارد، تصریح کرد: سال 62 در مسابقات قرآن کمیتههای انقلاب اسلامی رتبه دوم را کسب کردم و در سال 63 نیز در مسابقات قرآن اوقاف که در سنندج برگزار میشد، جزو قاریانی بودم که به همراه استاد تقوایی از یزد در قالب کاروان نور به حج تمتع مشرف شدیم. سال 64 نیز مسابقات بین شهربانیها و ژاندارمری برگزار شد که رتبه اول را به دست آوردم و در سال 72 بعد از ادغام نیروی انتظامی در مسابقات قرآن نیروهای مسلح، رتبه دوم را کسب کردم و در سال 74 نیز در مسابقات قرآن نیروی انتظامی و نیروهای مسلح اول شدم.
وی در پاسخ به سؤال ایکنا در خصوص کمرنگ شدن فعالیتهای قرآنی و مهجوریت قرآن در جامعه امروزی بیان کرد: زمانی که در مجموعه نیروی انتظامی مشغول خدمت بودم سعی در ترویج فعالیتهای قرآنی داشتم. به نظرم اکنون نیز فعالیتهای قرآنی کمرنگ نشده است، اما از جهاتی و با توجه به تبلیغات وسیع دشمن و با بکارگیری فضای مجازی شاید تأثیرگذاری این موارد بیشتر باشد، ولی از نظر کیفی اقدامات خوبی از سوی فعالان قرآنی در استان در حال انجام است، برای مثال دانشآموزان در سال جاری توانستند در مسابقات «قرآن، عترت و نماز» سراسر کشور صاحب 27 رتبه اول تا چهارم شوند که این نشاندهنده اقداماتی در زمینه قرآن است. از طرف دیگر با شیوع کرونا جلسات قرآن تعطیل شده است، اما قاریان استان و فعالان قرآنی به بهترین شکل و به شیوههای مختلف سعی در برگزاری همین مجالس دارند.
صباغ با گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج حسن دانش، اظهار کرد: اینکه شهید دانش از استان یزد، مقام بینالمللی مسابقات قرآن را کسب کرد و عضویت 2 نفر از قاریان استان در شورای عالی قرآن نشاندهنده پیشرفت خوب استان در زمینه قرآنی است. متأسفانه اقدامات دشمن علیه اسلام و قرآن بیش از اقدامات و امکاناتی است که در زمینه قرآن صورت میگیرد؛ بنابراین اقدام همگانی را میطلبد.
وی با اشاره به تأثیر کرونا بر فعالیتهای قرآنی، بیان کرد: میتوان همانگونه که دیگر برنامهها و مراسم در حال برگزاری است، جلسات قرآن را با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی برگزار کرد. البته قشر مذهبی استان دستورالعملهای ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا را مبنی بر عدم برگزاری تجمعات مورد توجه قرار داده و سعی کردهاند که جلسات را به نحو دیگری برگزار کنند و پیگیری از طریق شبکه قرآن، تلویزیون، ارتباط تلفنی با قرآنآموزان و فضای مجازی را در اولویت قرار دادهاند.
صباغ با پرداختن به اجرای برنامههای مختلف از سوی مؤسسه قاریان و حافظان استان یزد و با حمایت از پشتوانه مردمی و خیران استان، اظهار کرد: در سال اول تشکیل این مؤسسه یعنی سال 1397، که با هدف دفاع از حق و حقوق جامعه قرآنی و با حضور تعدادی از فعالان قرآنی استان شکل گرفت، به دنبال مکانی برای شروع کار بودیم که با حمایت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد و شهردار محترم و در اختیار قرار دادن فرهنگسرای قرآن و عترت فعالیت آغاز شد. در این فرصت از عباس ملازینلی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری؛ زارعزاده، قائممقام؛ عظیمی، مسئول فرهنگی این سازمان و جمالالدین عزیزی، شهردار محترم یزد، که همکاری بسیار خوبی داشتهاند، کمال تشکر را دارم.
وی ادامه داد: سال دوم برنامهها را در بخشهای مختلف برنامهریزی کردیم که تجلیل و تشویق نوجوانان قرآنی را به عنوان اولویت برنامههای قرار دادیم، چراکه معتقدیم نوجوانان فعال و صاحب رتبه کشوری باید تشویق شده تا بتوانند برای ادامه مسیر انگیزه داشته باشند و دیگران نیز با تأسی از این جوانان در مسیر قرآن گام بردارند.
صباغ با ذکر اینکه 12 الی 13 طرح قرآنی از سوی هیئت مدیره مؤسسه مصوب شد تا به اجرا برسد، افزود: با شیوع کرونا این برنامهها متوقف شد و اکنون در حال اجرای تمهیداتی هستیم تا بتوانیم این طرحها را در قالب برنامه تلویزیونی به مرحله اجرا برسانیم؛ لذا با هماهنگی صداوسیما و همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد و شهردار محترم برنامهای نیمساعته در هر هفته پخش خواهد شد. البته مختص حافظان و قاریان قرآنی نیست، بلکه هر شخصی که در زمینه قرآن فعالیت دارد و در ترویج آن تأثیرگذار است، در قاب تلویزیون به تصویر کشیده میشود. برای 12 الی 13 طرحی که اعتبار در نظر گرفته شده بود اقداماتی انجام شد و امیدواریم که با کمک خیران بتوانیم برنامههای مختلفی را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: در استان یزد خیران بسیاری در زمینههای مذهبی فعالیت دارند و هزینههایی میکنند، اما انتظار میرود که مسائل و توجه خود را به قرآن بیشتر کنند و این به معنی هزینه نکردن در بخشهای دیگر نیست، منتها توجه به قرآن و فعالیتهای قرآنی در جامعه امروزی ضعیف شده، حتی از سوی برخی خیران و مسئولان مورد توجه قرار نمیگیرد. لذا امیدواریم خیران استان توجه بیشتری کنند، چراکه اگر جامعهای با اخلاق قرآنی همراه شود، قطعاً معضلات و آسیبهای اجتماعی کاهش یافته و رفع خواهد شد. همچنین، حمایت از اساتید و چهرههای قرآنی لازم است و باید به جامعه قرآنی به ویژه نوجوانان و جوانان بها داده شود و اگر خیران حمایت کنند، جلسات و محافل قرآنی با حضور این قشر برگزار شود، زیرا گرایش به سمت قرآن فراگیر خواهد شد.
صباع تأکیدات مقام معظم رهبری را یادآور شد و افزود: به فرموده مقام معظم رهبری، «اگر میخواهیم قرآن گسترش پیدا کند باید قهرمانان قرآنی را تکریم و احترام کنیم». امیدواریم این اتفاق در جامعه قرآنی رخ دهد. به همان اندازه که هزینه اطعام در ماههای مناسبتی ثواب دارد، هزینه برای محافل قرآنی نیز باقیاتالصالحات بر جای خواهد گذاشت، زیرا وقتی افرادی از یک جلسه قرآنی بهرهمند میشوند خود شاگردانی را تربیت خواهند کرد و باعث نشر معارف قرآنی خواهند شد. همچنین، با وجود اینکه مردم یزد در وقفهای مختلف از جمله اطعام در ماه رمضان یا محرم اقداماتی را به ثبت رساندهاند، وقف قرآنی در سطح کشور و استان یزد ناچیز است؛ لذا خیران و مردم دارالعباده فعالیتهای قرآنی را در نظر داشته باشند، حتی میتوان مشارکتی اقدام کرد.
انتهای پیام