کد خبر: 4049619
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۷

راه‌های نفوذ شیطان در جامعه و راهکار مقابله با آن

امام جمعه شاهدیه با اشاره به اینکه خداوند در آیاتی مردم را از پیروی سیاست‌های شیطان منع کرده است، به این سیاست‌ها و راه‌های نفوذ شیطان اشاره کرد و گفت: امروز مهمترین ابزار برای ترویج این امور فضای مجازی و رسانه‌ها است و بنا به فرمایش رهبر باید با جهاد تبیین با آن مقابله کرد.

محمود دهقان نیری، امام جمعه شاهدیه به گزارش ایکنا از یزد، حجت‌الاسلام محمود دهقان نیری، امام جمعه شاهدیه، امروز، 26 فروردین ماه در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهر شاهدیه با اشاره به آیه 208 سوره مبارکه بقره که خداوند می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّةً وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ» اظهار کرد: در این آیه شریفه خداوند متعال از اهل ایمان دو چیز درخواست می‌کند، نخست تسلیم محض در برابر دین خدا باشید و دوم اینکه از سیاست‌های شیطان پیروی نکنید. 

وی ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم بارها مردم را از پیروی «خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ» بر حذر داشته است. یعنی بدانید سیاست شیطان گام به گام است. هیچگاه برای عملیاتی ساختن اهدافش عجله نمی‌کند. اینکه می‌گویند عجله کار شیطان است، این حرف درستی نیست، چون شیطان عجله ای برای کارش ندارد، اگر ببیند کاری صد سال دیگر هم نتیجه می‌دهد آن را دنبال می‌کند. آنچه مهم است این است که اولاً بدانیم با چنین دشمن خطرناکی روبرو هستیم. «إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُّبِينٌ». ثانیاً همراهی با سیاست‌های شیطان نکنیم. «وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيْطَانِ».

دهقان نیری ادامه داد: خداوند سبحان در آیاتی که مردم را از پیروی سیاست‌های شیطان منع کرده است اگر خوب دقت شود می‌بینیم همه آن سیاست‌ها را در چهار مورد خلاصه کرده است که از آن جمله می‌توان به اختلاف و تفرقه اشاره کرد. در این آیه مورد بحث و در صدر آن همه مسلمانان را دعوت به اجتماع در زیر پرچم دین کرده است و آنگاه آنها را از پیروی شیطان بر حذر داشته است. معلوم می‌شود کار شیطان اختلاف انداختن در بین امت اسلامی است.

وی افزود: دومین مورد فحشا و منکرات است زیرا که در آیه ۱۶۸ بقره پس از آنکه مردم را از  پیروی شیطان منع کرده است، می‌فرماید: «إِنَّمَا يَأْمُرُكُم بِالسُّوءِ وَالْفَحْشَاءِ». سومین مورد حرام‌خوری و نجاست‌خوری است چرا که در صدر همین آیه می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا» ای مردم غذای حلال و طیب بخورید، سپس می‌فرماید از سیاست شیطان پیروی نکنید، لذا معلوم می‌شود کار شیطان ترویج حرام‌خوری و نجاست‌خوری است. آنهایی که مال حرام و یا شراب می‌خورند سربازان شیطان هستند.

امام جمعه شاهدیه چهار مین مورد را دروغ و افترا بیان کرد و گفت: خداوند در ادامه همین آیه می‌فرماید: «وَأَن تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ» و لذا معلوم می‌شود کار شیطان پخش دروغ و افترا است. امروز مهمترین ابزار برای ترویج این امور فضای مجازی و رسانه‌ها است. آنها با انتشار فیلم‌های تصنعی و غیر واقع، پخش دروغ و تهمت، تحریف حقایق، ترویج منکرات یک جنگ رسانه قوی بر علیه نظام اسلامی ایران به راه انداختند. اینکه رهبری نظام فرمود: جهاد تبیین یک فریضه قطعی و فوری است، برای مقابله با همین جنگ رسانه ای دشمن است.

امام جمعه شاهدیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لیالی قدر بیان کرد: شب قدر، شبی که بهتر از هزار ماه است، شبی که قرآن کریم در آن نازل شده است، شبی که حضرت جبرئیل به همراه فرشتگان محضر امام عصر شرفیاب می‌شوند. چنین شب با عظمتی را قدر بدانید و از هم اکنون خود را برای درک شب قدر آماده سازید. مرحوم سید بن طاووس در کتاب شریف إقبال در اعمال شب قدر، روایتی نقل کرده که دلیل بر عظمت این شب مبارک است. رسول خدا فرمود: حضرت موسی در پیشگاه پروردگار منّان شش چیز درخواست داشت، خداوند متعال برای دستیابی به این امور، همه را به شب قدر حواله داد. 

وی ادامه داد: 1. «إِلَهِي أُرِيدُ قُرْبَكَ، قَالَ: قُرْبِي لِمَنِ اسْتَيْقَظَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ» خدایا مى‌‏خواهم به تو نزديک شوم، فرمود: قرب من در بيداری شب قدر است. 2. «قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ رَحْمَتَكَ، قَالَ: رَحْمَتِي لِمَنْ رَحِمَ الْمَسَاكِينَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ» گفت: بارالها رحمتت را مى‏‌خواهم، فرمود: رحمت من در ترحم كردن به مساكين در شب قدر است. 3. «قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ الْجَوَازَ عَلَى الصِّرَاطِ، قَالَ: ذَلِكَ لِمَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ لَيْلَةَ الْقَدْرِ» گفت: خدایا جواز گذر از صراط را  مى‏‌خواهم، فرمود: رمز عبور از صراط، صدقه دادن در شب قدر است. 4. «قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ مِنْ أَشْجَارِ الْجَنَّةِ وَ ثِمَارِهَا، قَالَ: ذَلِكَ لِمَنْ سَبَّحَ تَسْبِيحَةً فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ» گفت: خدایا بهشت و نعمتهايش را مى‏‌خواهم، فرمود: راه رسیدن به آن یاد خدا و تسبيح گفتن در شب قدر است. 5. «قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ النَّجَاةَ مِنَ النَّارِ، قَالَ: ذَلِكَ لِمَنِ اسْتَغْفَرَ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ» گفت: خدایا رهايى از آتش جهنم را مى‏خواهم، فرمود: رمز نجات از آتش جهنم استغفار در شب قدر است. و ششمین مورد «قَالَ إِلَهِي أُرِيدُ رِضَاكَ، قَالَ: رِضَايَ لِمَنْ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ» گفت‏: خدایا رضای تو را مى‌‏خواهم، فرمود: رضای من در خواندن دو ركعت نماز در شب قدر است. 

انتهای پیام
captcha