کد خبر: 3992442
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۲

تشکیل وزارتخانه‌ «قرآن و عترت» در دستور کار قرار گیرد

پیشکسوت و فعال قرآنی استان یزد در درخواستی از دولت سیزدهم با تأکید بر اهتمام ویژه دولت به فعالیت‌های قرآنی خواستار تشکیل وزارتخانه «قرآن و عترت» شد.

وزارتخانه «قرآن و عترت» تشکیل شودمحمدرضا خوش‌قلب، پیشکسوت و فعال قرآنی استان یزد، در گفت‌وگو با ایکنا از یزد، با تأکید بر اهتمام ویژه دولت سیزدهم نسبت به فعالیت‌های قرآنی اظهار کرد: امیدواریم دولت جدید فعالیت‌های قرآنی را به صورت ویژه و جدی پیگیری و از همه ظرفیت‌ها برای تحقق اهداف قرآنی در بالاترین اندازه و عالی‌ترین کمیت و کیفیت استفاده کند.

وی ادامه داد: انتظار و درخواستی که از دولت جدید دارم در زمینه طرحی است که دولت نهم و دهم نسبت به آن ورود کرد ولی ناقص ماند که امید است موانعی که در این زمینه وجود دارد، رفع و حل و در کنار وزارتخانه‌های چندگانه‌ای که فعالیت دارند، تشکیل وزارتخانه‌ای با عنوان «قرآن و عترت» در دستور کار قرار گیرد.

خوش‌قلب افزود: این وزارتخانه می‌تواند در راستای تجمیع و تمرکزبخشی تمامی فعالیت‌های قرآنی، مذهبی و دینی کشور اقدام کند یا در این قالب سازمان و ارگانی تشکیل شود که این اقدامات را انجام دهد. 


بیشتر بخوانید:


وی ادامه داد: گاهی مشاهده می‌شود اقدامات از سوی نهادهای مختلف در این حوزه انجام می‌شود که به صورت جزیره‌ای و پراکنده است لذا در این وزارتخانه یا سازمان نسبت به تجمیع و تمرکزبخشی فعالیت‌ها اقدام شود تا از هرگونه فعالیت به صورت موازی‌کاری خودداری شود. به عنوان مثال مسابقات قرآن اوقاف، صدور مجوز از سوی ارشاد، آموزش و تبلیغ در سازمان تبلیغات اسلامی، تولید محتوای رسانه‌ای در شورای عالی قرآن، و یا فعالیت‌های پژوهشی در حوزه قرآن و ... که این فعالیت‌ها و فعالیت‌های دیگر می‌تواند در این وزارتخانه یا ارگان تجمیع و تمرکزبخشی شود و ایجاد معاونت‌های مختلفی اعم از آموزش، پژوهش، تبلیغ و ترویج، هنر قرآنی، تولیدات رسانه‌ای و ...در نظر گرفته شده و چارت تشکیل شود.

این فعال قرآنی استان یزد تجمیع اعتبارات و امکانات قرآنی کشور را از دیگر اقداماتی دانست که می‌تواند در این وزارتخانه اجرایی و با مدیریت خود در حوزه اعتبارات و رصد فعالیت‌های قرآنی کشور اقدام کند و گفت: مؤسسات مردم‌نهاد و ارگان‌هایی که در حوزه قرآن فعالیت دارند با کار کارشناسی رصد و از نظر کمی و کیفی امکانات را در پایشی ارائه دهد و به‌ویژه این اعتبارات در جای خود خرج شده و عدالت و انصاف نیز رعایت خواهد شد.

خوش‌قلب ادامه داد: از دیگر اقدامات علاوه بر ایجاد معاونت‌های تخصصی در این وزارتخانه و یا سازمان و یا ارگان، می‌تواند با برنامه‌ریزی و طراحی محتواها و طرح‌های تخصصی در زمینه‌های آموزشی، تبلیغ و ترویج، پژوهشی و ... آماده که هم خود اجرا و هم به نهادها برون‌سپاری کند و همه نهادها و ارگان‌ها و مؤسسات بر اساس این طرح مصوب و با ردیف اعتبار مشخص در قالب تفاهم‌نامه به مرحله اجرا رسانده شود.

پیشکسوت قرآنی استان یزد بیان کرد: همچنین در حوزه مسابقات به نظر من می‌تواند مسابقات را خود برگزار کند و یا مسابقات ارگان‌ها که در رده‌های مختلف اعم از کارمندان و خانواده آنان برگزار می‌شود، با اختصاص طرحی منسجم به مرحله اجرا برساند به نحوی که طرح را در اختیار ارگان‌ها قرار داده تا بر اساس آن و نظارت کامل اجرایی شود. 

وی با اشاره به وضعیت کنونی استان در زمینه فعالیت‌های قرآنی گفت: به نظر من وضعیت کنونی مطلوب نیست زیرا که یزد از جهات مختلف ظرفیت قرآنی بسیار بالاتری دارد به عنوان مثال در حوزه حفظ و قرائت می‌توانیم جزو استان‌های برتر کشور باشیم این در حالی است که نهادهای متولی باید به صورت بهتر و ویژه‌تری وارد شوند، متأسفانه در دولتی که گذشت، هم مؤسسات و هم فعالیت‌های قرآنی دولت از نظر حاکمیت دچار رکود شد که بخشی به این دلیل است که اعتبارات قرآنی خوب تقسیم نمی‌شود و بخشی هم اعتبارات به دلیل فقدان کار تخصصی و نظارت تخصصی خوب هزینه نمی‌شود و نیاز به طرح‌های کارشناسی و بحث تخصصی دارد و نظارت خیلی خوب تا به نتیجه برسد.

انتهای پیام
captcha