آغاز دوره شیعه‌شناسی در دانشگاه «پالرمو» ایتالیا
کد خبر: 3305161
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵

آغاز دوره شیعه‌شناسی در دانشگاه «پالرمو» ایتالیا

شعب خارجی: سومین دوره آموزشی ایران‌شناسی (معرفی زبان فارسی و شیعه‌شناسی) توسط رایزنی فرهنگی کشورمان در ایتالیا از نیمه دوم اردیبهشت‌ماه در دپارتمان مطالعات عربی و اسلام‌شناسی دانشگاه «پالرمو» آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این دوره توسط عباسعلی شاملی، استاد جامعة المصطفی(ص) العالمیه در 18 جلسه ارائه می‌شود و به معرفی شیعه‌شناسی در کنار زبان و ادبیات فارسی در دوره فوق لیسانس و دکترای این دانشگاه، می‌پردازد.
برگزاری این دوره بهانه‌ای شد تا قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان در ایتالیا، با دعوت رسمی از سوی دپارتمان مطالعات عربی و اسلام‌شناسی دانشگاه پالرمو در ایالت «سیسیل» ایتالیا، به شهر پالرمو سفر و ضمن بازدید از این دانشگاه، با لاگاللا، رئیس دانشگاه پالرمو در ایتالیا دیدار کند.
در این دیدار روابط دوجانبه بر اساس یادداشت تفاهمی که در سال 2013 میلادی بین دانشگاه پالرمو و پژوهشکده علوم اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری کشورمان به امضا رسیده بود، مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه همچنین پلیتری، رئیس مطالعات عربی و اسلامی دانشگاه پالرمو از تعامل رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا با دانشگاه پالرمو به‌منظور برگزاری دوره‌های شیعه‌شناسی و زبان فارسی در دانشگاه پالرمو در سال‌های 2013 ،2014 و 2015، برگزاری هفته فیلم و نشست سینمای معنوی در سال 2014 و همچنین ایجاد تعامل بین این دانشگاه و دانشگاه شیراز و دانشگاه المصطفی در قم، قدردانی کرد.
سپس لاگاللا، رئیس دانشگاه پالرمو، در سخنانی اظهار کرد: همواره از تعامل با دانشگاه‌های ایران خرسند بوده‌ام و معتقدم که سیسیل، برای ورود مسلمانان و ایرانیان، دروازه بسیار خوبی است؛ چرا که جای پای آنها از قرن‌ها پیش در این منطقه قابل مشاهده و پیگیری است و ما می‌توانیم میزبان خوبی برای آنها باشیم.
وی ادامه داد: دانشگاه پالرمو با داشتن نزدیک به 60 هزار دانشجو و بیش از دو هزار استاد یکی از دانشگاه‌های مهم ایتالیا است که از استقلال بالایی هم برخوردار است. ما در انواع رشته‌های علوم انسانی، پزشکی و فنی دانشجو داریم و در سال‌های اخیر گرایش دانشجویان خارجی برای ادامه تحصیل در دانشگاه پالرمو بیشتر شده تا جایی‌که در سال 2015 نزدیک به 25 درصد از دانشجویان دوره دکترای این دانشگاه را دانشجویان خارجی تشکیل می‌دهند، بنابراین دانشگاه پالرمو آمادگی برای جذب دانشجویان ایرانی را دارد و از هیچ مساعدتی در این زمینه دریغ نخواهد کرد.
وی افزود: برای ایجاد جامعه‌ای امن و باثبات، چیزی بهتر از تبادل استاد و دانشجو نیست. با تبادل دانشجو و استاد است که اندیشه‌های جدید به جامعه ما وارد شده و ایده‌های ما هم از طریق آنها در دنیا پخش می‌شود و نتیجه این امر، تعامل صلح دوستانه در عرصه بین‌المللی است.
در ادامه قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان در ایتالیا، گزارشی از فعالیت‌های صورت‌گرفته در تعامل با دانشگاه پالرمو را بازگو کرد و ضمن قدردانی از همکاری دانشگاه پالرمو، گفت: دانشگاه بین‌المللی المصطفی در قم، در 3 سال گذشته یکی از اساتید نخبه خود را برای تدریس شیعه‌شناسی و زبان فارسی به دانشگاه پالرمو اعزام کرده و هر 3 سال با ارزیابی مثبت دانشجویان و اساتید این دانشگاه مواجه شده است که این امر اراده دانشگاه‌های دو طرف را برای بسط مناسبات علمی تقویت می‌کند.
در پایان این دیدار توافقاتی بین طرفین صورت گرفت که تدریس رسمی زبان و ادبیات فارسی در دوره فوق لیسانس زبان‌های شرقی دانشگاه پالرمو، تدریس شیعه‌شناسی به صورت مستقل در رشته تاریخ کشورهای عربی، تبادل دانشجوی دوره فوق لیسانس در رشته زبان‌های خارجی بین دانشگاه پالرمو و یکی از دانشگاه‌های ایران برای گذراندن تعدادی از واحدهای درسی و معرفی استاد ایرانی در حوزه اسلام‌شناسی برای شرکت در بزرگ‌ترین سمینار اساتید اسلام‌شناسی دانشگاه‌های اروپا (شهریورماه آینده) از سوی رایزنی فرهنگی ایران به دانشگاه پالرمو از جمله این توافقات بود.

captcha