لزوم ارتقای فرهنگ دینی و بومی در دانشگاه‌ها
کد خبر: 3807495
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۰

لزوم ارتقای فرهنگ دینی و بومی در دانشگاه‌ها

گروه اجتماعی ــ نماینده ولی فقیه در گیلان با تأکید بر لزوم ارتقای فرهنگ دینی و بومی در دانشگاه‌ها، بیان کرد: موضوع فرهنگ در مراکز علمی مغفول مانده و این ظرفیت در دانشگاه‌ها کم شده است.

به گزارش ایکنا از گیلان،‌ آیت‌الله رسول فلاحتی،‌ نماینده ولی فقیه در استان گیلان امروز، 9 اردیبهشت‌ماه در دیدار با رئیس و معاونان دانشگاه گیلان، با تأکید بر لزوم ارتقای مطالعه در جامعه به‌ویژه توسط استادان و دانشجویان، اظهار کرد: اگر رابطه انسان با کتاب، کاغذ و قلم قطع شود، در هویت او انقطاع صورت می‌گیرد.

وی هویت انسان را به دانش او دانست و افزود: امروز دانش در حوزه‌های مختلف گسترش پیدا کرده و اگر ابوعلی سینا در این دوره زندگی می‌کرد تنها در یک حوزه می‌توانست متخصص باشد.

امام جمعه رشت با بیان اینکه شاهد نوآوری‌های علمی به‌ویژه در یک دهه اخیر در دانشگاه و حوزه هستیم، تصریح کرد: البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم.

آیت‌الله فلاحتی خواستار رابطه قوی دانشگاه با پارک‌های علم و فناوری و مراکز دانش‌بنیان شد و بیان کرد: افکار نخبگان علمی در مراکز دانش‌بنیان متمرکز شده؛ ضمن اینکه اگر دنیای غرب توانسته در تکنولوژی‌های مدرن پیشرفت کند در سایه مراکز دانش‌بنیان است.

وی بر ضرورت تقویت رابطه بین دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تاکید کرد و گفت: گیلان دارای یک‌هزار و 500 طلبه خواهر است.

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه برقراری ارتباط دانشگاه گیلان با دانشگاه‌های مادر کشور حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: توجه به رشد دانشگاه‌ها در بخش‌های مختلف در ارتقای علمی دانشگاه موثر است.

آیت‌الله فلاحتی همچنین خواستار احیای فرصت‌های مطالعاتی در دانشگاه گیلان شد و اظهار کرد: اگر کسب علم تنها برای دستاوردهای مادی باشد، برای بشر خطرناک است.

وی با بیان اینکه نشاط علمی در حوزه و دانشگاه در 15 سال اخیر کم شده است، گفت: متولیان امر وظیفه دارند نشاط علمی در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها را ایجاد کنند.

امام جمعه رشت هویت و حیات انسان را در سایه علم عنوان کرد و افزود: اگر نشاط علمی بالا رود، با بالا رفتن سن فرد قوی می‌شود، زیرا نشاط علمی انسان را سرزنده می‌کند.

آیت‌الله فلاحتی با تاکید بر لزوم ارتقای فرهنگ دینی و بومی در دانشگاه‌ها، بیان کرد: موضوع فرهنگ در مراکز علمی مغفول مانده و این ظرفیت در دانشگاه‌ها کم شده است. تمام آیه‌های قرآن به فرهنگ و دین ختم می‌شود؛ بنابراین در تمام برنامه‌ها اصل باید بر هدایت انسان باشد.

نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه دانشگاه را برای نسل‌های آینده ارزشی کنید، متذکر شد: وضعیت پوشش ناهنجار دانشجویان برای جامعه خجالت‌آور و فاجعه است و در تراز دانشگاه اسلامی نیست.

وی به پخش اذان در دانشگاه گیلان و دانشکده‌های آن اشاره و عنوان کرد: انتظار داریم اذان در سه وقت در جامعه و شهر نیز پخش شود.

امام جمعه رشت با اشاره به اینکه استاد و دانشجو باید دارای گرایش‌های سیاسی باشند و این امر برای دانشگاه خطر نیست، خاطرنشان کرد: البته استاد و دانشجو نباید سیاست‌زده باشند و دانشگاه را صحنه تاخت و تاز سیاسی نکنند.

وی به داشتن نگاه سیاسی استاد دانشگاه در نظام اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: رشد در صورتی است که بتوانیم کرسی‌های نظریه‌پردازی و کرسی‌های آزاداندیشی را در دانشگاه و حوزه علمیه تقویت کنیم.

انتهای پیام

captcha