کاهش هزینه بیماران؛ از مزایای نسخه‌نویسی الکترونیکی
کد خبر: 3829966
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۵

کاهش هزینه بیماران؛ از مزایای نسخه‌نویسی الکترونیکی

گروه اجتماعی - مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی کاهش هزینه بیماران و سازمان‌های بیمه‌گر، شفافیت هزینه‌کرد‌ها، کاهش ضریب خطا در حین نوشتن و خواندن نسخه، اطلاع از میزان مصارف دارو و ... را از جمله مزایای نسخه‌نویسی الکترونیکی دانست.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، محمدرضا جیریایی، مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی سوم مرداد در نشست شورای اطلاع‌رسانی بیمه سلامت استان با اشاره به اینکه سازمان بیمه سلامت استان بیش از ۵۶۳ هزار نفر بیمه‌شده دارد، گفت: پرجمعیت‌ترین بیمه‌شدگان به روستاییان و عشایر با رقمی بالغ بر ۳۱۷ هزار و دویست و بیست و سه نفر تعلق دارد که سازمان از طریق نظام ارجاع و پزشک خانواده رایگان خدمت‌رسانی می‌کند.

وی تصریح کرد: صندوق سایر اقشار با رقمی بالغ بر ۳۲هزار و ۵۰۳ نفر بیمه شده به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد، با عقد تفاهم‌نامه با کمیته امداد ۷۳۰۰ نفر به صندوق اقشار اضافه شده است، جمعیت بیمه‌شدگان مددجویان کمیته امداد ۱۶هزار نفر هستند که مابقی افراد بازمانده از بیمه می‌بایست با گرفتن معرفی‌نامه از کمیته امداد به دفاتر بیمه سلامت مراجعه کنند. صندوق بیمه همگانی با ۱۱۸ هزار نفر و ایرانیان با ۵۶۰۰ از دیگر صندوق‌های بیمه شده است.

جیریایی آمار بیمه‌شدگان تحت پوشش از امور اتباع بیگانه در استان را بیش از ۲۵۳ نفر اعلام کرد و گفت: افرادی که کارت آمایش مرحله ۱۳ را داشته باشند طبق تفاهم‌نامه می‌توانند از خدمات بیمه سلامت استفاده کنند. صندوق کارکنان دولت نیز ۸۸ هزار نفر جمعیت بیمه‌شده دارد.

وی در خصوص پرداخت معوقات مطالبات موسسات طرف قرارداد هم گفت: در هفته جاری ۱۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به دانشگاه علوم پزشکی و داروخانه‌ها برای مطالبات ۹۸ آنان پرداخت شده است. همچنین استفاده از خدمات الکترونیک از اولویت‌های سال جاری در سازمان است نسخه‌نویسی الکترونیکی در سطح کشور در هر استان یک شهرستان به عنوان پایلوت انتخاب شد شهرستان خمین تمام فعالیت‌های خود را در قالب نسخه‌نویسی الکترونیکی انجام می‌دهد و سامانه در حال تکامل است، تا پایان مردادماه شهرستان‌های شازند، محلات و دلیجان تحت پوشش نسخه‌نویسی الکترونیکی قرار می‌گیرند و تا پایان سال آینده تمام شهرستان‌های استان به نسخه‌نویسی الکترونیکی مجهز می‌‌شوند.

این مقام مسئول کاهش هزینه بیماران و سازمان‌های بیمه‌گر، شفافیت هزینه‌کرد‌ها، کاهش ضریب خطا در حین نوشتن و خواندن نسخه، اطلاع از میزان مصارف دارو، جلوگیری از مراجعات کاذب بیماران، جلوگیری و کاهش مراجعات افراد سودجو، مدیریت هزینه، کنترل بیماریهای خاص و مزمن را از جمله مزایای نسخه نویسی الکترونیکی است. همچنین طرح رسیدگی الکترونیک به اسناد بیمارستان ها اکنون به صورت نمونه در بیمارستان امیر‌المومنین شهرستان اراک اجرایی شده و امید است پس از برگزاری آموزش‌های لازم و رفع مشکلات، این طرح تا پایان سال جاری در استان اجرایی شود.

وی به سامانه ۱۶۶۶ نیز اشاره کرد و گفت: این سامانه از سال گذشته اجرایی شده است و مردم می‌توانند تمام مشکلات و نیازهای درمانی شکایات یا پیشنهادات را پیگیری کنند. هوشیاری مردم در برابر کلاهبردان بسیار ضروری است برخی از افراد سودجو از اسم بیمه سلامت استفاده کرده و با تماس تلفنی از بیمه‌شدگان می‌خواهند در قبال واریز وجه کارت الکترونیکی درمان دریافت کنند این اقدام صحت ندارد سازمان بیمه سلامت در قبال کارت خدمات الکترونیک هیچ گونه وجهی را دریافت نمی‌کند مردم هوشیار باشند و تمامی خدمات را از سامانه ۱۶۶۶ پیگیری کرده یا به دفاتر پیشخوان طرف قرارداد مراجعه کنند. افزایش سرعت و دقت در رسیدگی به پرونده‌ها و کاهش چالش بین بازرسان و مدیران بیمارستان‌ها و کاهش خطا در رسیدگی از جمله مهم‌ترین مزایای اجرای طرح یاد شده است.

جیریایی در خصوص افراد مجهول‌الهویه اظهار کرد: افراد مجهول‌الهویه که نیاز به خدمات درمانی پیدا می‌کنند با تفاهم‌نامه بیمه سلامت و سازمان بهزیستی در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاه علوم پزشکی بستری می‌شوند ۹۰% را بیمه سلامت و ۱۰ درصد را بهزیستی پرداخت می‌کند.

وی از عقد تفاهم‌نامه بیمه سلامت و سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی نیز خبر داد و گفت: ضرورت ارائه خدمات به زندانیان نیاز به بستری و خانواده مددجویان امری ضروری که افراد با دریافت معرفی‌نامه از اداره‌کل زندان‌ها بیمه سلامت می‌توانند خدمات درمانی دریافت کنند. همچنین اجرای طرح استحقاق سنجی در بیمارستان‌های استان از دیگر طرح‌های اجرایی است. بیماران با مراجعه به بیمارستان‌ها و با ارائه کد ملی استحقاق بهره‌گیری از خدمات بیمه‌ای این اداره‌کل مورد سنجش قرار می‌گیرند.

 مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی ادامه داد: با اجرای این طرح و ارائه کدملی توسط افراد همپوشانی بیمه ای بیمه شدگان نیز احصا می شود. با اجرای طرح مذکور در استان مرکزی ۵ هزار نفر همپوشانی با سازمان بیمه تأمین اجتماعی احصا و ماهانه ۴۰ تا ۵۰ نفر استحقاق سنجی می شود.

انتهای پیام

captcha