دو دیدگاه خطرناک در مورد وقف / کمک وقف به سرمایه اجتماعی
کد خبر: 3926592
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰

دو دیدگاه خطرناک در مورد وقف / کمک وقف به سرمایه اجتماعی

معاون فنی بنیاد توسعه و عمرانی موقوفات استان یزد با اشاره به اینکه متاسفانه دو دیدگاه از قدیم تاکنون تیشه به ریشه وقف در استان یزد زده است گفت: وقف بسیار می‌تواند به سرمایه اجتماعی کمک کند.

دو دیدگاه خطرناک در مورد وقف / کمک وقف به سرمایه اجتماعیبه گزارش ایکنا از یزد، به نقل از سایت اوقاف و امورخیریه، حمیدرضا تربتی، معاون فنی بنیاد توسعه و عمرانی موقوفات استان یزد با تاکید بر عمل امینانه در اجرای نیات واقفان اظهار کرد: متاسفانه دو دیدگاه از قدیم تاکنون تیشه به ریشه وقف در استان یزد زده است، یکی اینکه به اعتقاد یزدی‌ها استفاده از زمین وقفی، دلپسند نیست و معتقدند روی زمین وقفی نباید رفت که زندگیمان بر باد می‌رود که این دیدگاه بسیار اشتباه است، چراکه باید از موقوفات استفاده کرد تا نیت واقف اجرایی و عملی شود.

وی افزود: دوم دیدگاه اشتباه مسئولان است که معتقد هستند چون موقوفات عام المنفعه هستند و مسئول این زمین را برای کار عام‌المنفعه می‌خواهد پس باید به رایگان در اختیار آن‌ها قرار داده شود که این دیدگاه هم به شدت خطرناک است.

تربتی با بیان اینکه هرچه وقف در زمینه معیشت مردم باشد باز هم کم است عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و مشکلات معیشتی میزان موقوفات با نیت معیشت و اطعام کم است اما با این حال برخی منتقد هستند که وقفیات محدود به اطعام و معیشت می‌شود.

وی با عنوان اینکه نیت واقفان بسیار گسترده است و در مواردی یک موقوفه بیش از ۷۰ نوع نیت دارد ابراز کرد: وقف بسیار می‌تواند به سرمایه اجتماعی کمک کند به عنوان مثال در حوزه مسائل مذهبی موقوفات ضمن ترویج فرهنگ تشیع با همدلی‌ها در بالا بردن سرمایه اجتماعی هم اثرگذار است.

معاون فنی بنیاد توسعه و عمرانی موقوفات استان یزد گفت: دست اوقاف برای امور مختلف مانند توسعه شهری و برای همکاری با شهرداری‌ها بسته نیست و اگر طرح مصوبی باشد که بتواند از حاکم شهر که نماینده آن سازمان اوقاف است مجوز لازم را بگیرد، موقوفات می‌توانند در توسعه شهر مشارکت داشته باشند و چه بسا که حق این را هم نداریم که جلو این موارد را بگیریم اما آنچه مهم است عملی شدن نیت واقف است که باید با روش‌های مختلف محقق شود.

وی با اشاره به ایجاد بنیاد توسعه و عمران موقوفات در سال ۹۱ بیان کرد: در این مدت سرمایه گذاری‌های بسیار زیادی صورت گرفته که برای اجرای برخی موقوفات می‌توان از مازاد بر نیت یک موقوفه دیگر استفاده کرد و آن‌ها را مشارکت داد و یا اگر خود موقوفات استان کفاف سرمایه گذاری‌ها را ندهد، می‌توان از سرمایه‌گذار خصوصی بهره برد.

تربتی ادامه داد: در گذشته جذب سرمایه گذار در یزد برای موقوفات بسیار مشکل بود اما در ده سال گذشته با توجه به اقدام خوبی که در استان صورت گرفت دیدگاه‌ها نسبت به سرمایه گذاری در وقف تغییر کرده و با استقبال سرمایه گذاران برای مشارکت روبرو هستیم.

این مسئول با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص پروژه‌های عمرانی در حوزه وقف، ایجاد ۲۰ واحد تجاری در تفت با زیربنای ۸۰۰ متر و ارزش ۴میلیارد تومان، در یک موقوفه طبخ آش مهریز ۱۸ واحد تجاری در زیربنای ۷۰۰متر و ارزش ۵ و نیم میلیارد تومان، ایجاد مجتمع تجاری در موقوفه ابراهیم نورالله واقع در بلوارشهید صدوقی یزد با زیربنای ۷۰۰ متر و ارزش ۵.۷ میلیارد تومان، ساخت ۳۲ واحد مسکونی در قال یک مجتمع مسکونی در بلوار طالقانی، ۴۰ واحد تجاری در بلوار شهید عابدی یزد، ایجاد ۵ سوله و ۱۲ واحد تجاری در موقوفه رشیدجمشید در خیابان ایمان به ارزش ۱۵ میلیارد تومان را از جمله این طرح‌ها دانست.

وی با بیان اینکه یک هتل سنتی که تاکنون ۲۵ میلیارد تومان هزینه در برداشته در موقوفه زرگران یزد در حال احداث است که ۵۰ میلیارد تومان تاکنون ارزش‌گذاری شده است بیان کرد: پروژه بزرگ ساختمان ۲۰۰واحدی پزشکان در موقوفه رمضان با زیربنای ۱۷۰۰متر و در ۷ طبقه در حال احداث است که تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان از محل بنیاد توسعه و عمران موقوفات مرکز و از سایر استان‌ها تامین شده است و بالغ بر ۱۹۰میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.

تربتی با اشاره به راه اندازی مجتمع بین راهی شاهدیه تصریح کرد: در این مجتمع هم ۱۱ واحد تجاری و یک پمپ بنزین از محل بقعه شیخ محمد سلطان شروع به کار کرده است.

وی با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید با همراهی هرچه بیشتر در جهت ترویج فرهنگ وقف کوشا باشند ابراز کرد: فعالیت حوزه عمرانی و توسعه موقوفات استان یزد سعی در اجرای نیات واقفان و مثمر ثمر واقع شدن موقوفات دارد و این تلاش روزبه روز افزون‌تر و بیشتر خواهد شد.

انتهای پیام
captcha