پیوند زکات و نماز در آیات / پرداخت زکات در جامعه احیا شود
کد خبر: 3958651
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵

پیوند زکات و نماز در آیات / پرداخت زکات در جامعه احیا شود

نماینده ولی‌فقیه در استان یزد با اشاره به اینکه در بعضی آیات قرآن زکات در کنار نماز آمده است گفت: متأسفانه این فریضه الهی در جامعه مورد غفلت واقع‌ شده و باید پرداخت زکات در جامعه احیا شود.

پیوند زکات و نماز در آیات / پرداخت زکات در جامعه احیا شودبه گزارش ایکنا از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه یزد، امروز، 19 اسفند در جلسه شورای زکات استان با بیان اینکه زکات از جمله واجبات شرعی است اظهار کرد: روحیه کمک به دیگران و پرداخت زکات به فقرا و مستمندان باید در بین افراد جامعه تقویت شود زیرا که با پرداخت زکات بسیاری از مشکلات نیازمندان به‌ویژه مشکلات معیشتی حل می‌شود.

وی افزود: در برخی آیات قرآن کریم زکات همراه با نماز آمده که این امر نشان‌دهنده اهمیت پرداخت زکات است، همان‌گونه که نماز واجب است، زکات نیز از واجبات است و از اهمیت خاصی برخوردار است.

رئیس شورای زکات استان یزد ادامه داد: در روایات امر به گرفتن زکات شده است و مصونیت اموال و دارایی‌های افراد با پرداخت زکات میسر می‌شود و حق سائل و محروم در مال آن‌ها قرار داده ‌شده که باید گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه این فریضه الهی مورد غفلت واقع‌ شده است تصریح کرد: ضرورت دارد پرداخت زکات در جامعه احیا شود، زکات واجب طبق آیات قرآن و روایات اهل‌بیت (ع) شامل اقلام ۹ گانه می‌شود و اولویت پرداخت زکات به فقرا و مساکین است.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه یزد بیان کرد: در پرداخت زکات محدودیتی وجود ندارد و علاوه بر موارد واجب، انسان می‌تواند زکات هر چیزی را در قالب زکات مستحبی پرداخت کند. باغداران و کشاورزان می‌توانند بخشی از ثمره درختان و محصولات خود را به‌عنوان شجره طیبه برای کمک به فقرا در اختیار کمیته امداد قرار دهند، مقدار زکات مستحبی را خود زکات‌دهنده مشخص می‌کند و این کار بسیار ارزشمندی است به‌ویژه برای کشاورزان و باغداران که حق فقرا و مساکین را بدهند، این کار در مناطق و روستاهایی که زکات واجب به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد موجب برکت محصولات آن‌ها می‌شود.

محمد شجاعان، مدیرکل کمیته امداد استان یزد نیز در این جلسه بابیان اینکه در ۱۱ ماهه امسال ۳۲ میلیارد تومان زکات واجب و مستحب در استان دریافت شده است، افزود: زکات دریافتی در مسیر رفع نیاز محرومان و مستمندان مصرف می‌شود، طی این مدت ۷۸ درصد زکات در امور محرومان و ۲۲ درصد برای ساخت پروژه‌های عمرانی عام‌المنفعه (مرمت و بازسازی مسجد و حسینیه) طبق نیت زکات دهندگان هزینه شده است.

وی تصریح کرد: در ۱۱ ماه سال جاری ۶۱ درصد زکات دریافتی برای معیشت محرومان، ۱۸ درصد برای ساخت، مرمت و بازسازی مسکن نیازمندان، ۱۱ درصد برای کمک به تأمین جهیزیه نوعروسان نیازمند، شش درصد برای کمک به هزینه درمانی محرومان و چهار درصد برای امور تحصیلی و فرهنگی مددجویان تحت حمایت هزینه شد.

شجاعان یادآور شد: زکات اهدایی نیکوکاران در همان محل جمع‌آوری‌شده برای رفع نیاز محرومان و مددجویان منطقه هزینه می‌شود، شوراهای زکات در تمامی روستاها فعال هستند و زکات جمع‌آوری‌شده را در همان روستا به مصرف می‌رسانند و در مناطق شهری مراکز نیکوکاری مشغول فعالیت هستند و تمام کمک‌ها و زکات دریافتی را در همان محله ‌صرف فقرای محل می‌کنند.

انتهای پیام
captcha