کنترل حاشیه‌نشینی در مرکز شیراز با اجرای طرح جامع حرمین مطهر(ع)
کد خبر: 4048190
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸

کنترل حاشیه‌نشینی در مرکز شیراز با اجرای طرح جامع حرمین مطهر(ع)

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با اشاره به مشکلاتی که حاشیه‌نشینی در شهرها ایجاد می‌کند، گفت: طرح جامع حرمین مطهر(ع) تحولاتی را برای کنترل حاشیه‌نشینی در مرکز شهر ایجاد می‌کند و باید حاشیه‌نشینی‌ها به‌ویژه در مرکز شهر ساماندهی شود.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارسبه گزارش ایکنا از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام، نماینده ولی‌فقیه در استان فارس، شب گذشته، 20 فروردین در جلسه کمیسیون محرومیت‌زدایی شورای شهر شیراز با اشاره به مشکلاتی که حاشیه‌نشینی در شهرها ایجاد می‌کند، گفت: طرح جامع حرم تحولاتی را برای کنترل حاشیه‌نشینی در مرکز شهر ایجاد می‌کند.

وی با تأکید بر ضرورت ساماندهی و رفع این معضل، افزود: این حاشیه‌نشینی‌ها به‌ویژه در مرکز شهر باید ساماندهی شود چون مطالبه مردم اصیل شهر نیز همین است.

آیت‌الله دژکام با اشاره به بحث امنیت اخلاقی در حاشیه شهرها، گفت: تأمین این موضوع در روستاها قابل کنترل‌تر است تا در محیط یک کلانشهر، چون مهاجرت مسائلی دومینووار به‌وجود می‌آورد. این‌ها باید مدنظر قرار گرفته و جلسه سیاست‌گذاری کلی با حضور استاندار برگزار شود تا برای مهاجرپذیری شهر تصمیم گرفته شود.

امام‌جمعه شیراز با بیان اینکه هزینه‌هایی که برای ساماندهی محلات حاشیه‌ای و هزینه‌هایی که شهر باید بدهد باید در مطالعات بیاید، افزود: وقتی در روستاها ایجاد اشتغال شود، مهاجرت معکوس می‌شود همچنین اگر اشتغال‌آفرینی حمایت شود مهاجرت انجام نمی‌شود و مسئله‌های فرهنگی و اجتماعی کاهش پیدا می‌کند.

وی با تصریح اینکه تغییر رویکرد باید ایجاد شود و برای این منظور مهاجرت معکوس را به‌صورت جدی دنبال کنید، گفت: باید همه چیز با هم دیده شود و برای مطالعه علمی نیاز است که تمام مدیران استان را برای آن هماهنگ کنیم و پای کار بیاوریم.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه بین خدمات دادن در رویکرد پذیرفتن مهاجرپذیری با رویکرد نپذیرفتن این امر باید تفاوت باشد، افزود: قبل از انتخاب رویکرد مهاجرپذیری و عدم مهاجرپذیری به این مسئله به‌عنوان یک فوریت نگاه شود که باید کاری کرد تا برای شهرداری هزینه بیشتر ایجاد نکند مانند الحاق برخی از روستاها که برای این امر باید همه جوانب در نظر گرفته شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در تصمیم‌گیری‌ها باید دیدگاه دیگران را هم مدنظر داشت، گفت: این اصل همواره مطرح است که شیراز شهر مهاجرپذیر است، اما باید پرسید که آیا باز هم بنا بر مهاجرپذیری است یا خیر. عمده مهاجران غیر از اتباع خارجی از شهرها و روستاهای استان فارس است.

آیت‌الله دژکام با اشاره به وضعیت روستانشینی در شیراز و فارس، بیان کرد: چهار هزار نقطه روستایی داریم که دو هزار نقطه خالی از سکنه است و از آن طرف در نقاط حاشیه‌ای شهر گویش و پوشش مردم فریاد می‌زند که شیرازی نیستند.

وی با بیان اینکه عواطف انسانی ما را به خدمات‌دهی وا می‌دارد، اما گاهی برخی سوءاستفاده‌هایی هم می‌شود، افزود: باید این پرسش همواره مطرح باشد که اگر خدمات ارائه دهیم این مسائل حل می‌شود یا دامن زدن به انجام کارهای غیرقانونی در ساخت‌وسازهای حاشیه‌ها است.

آیت‌الله دژکام با طرح این سؤال که آیا می‌خواهیم روند مهاجرپذیری را تعطیل کنیم یا خیر، گفت: اگر بخواهیم باز این این سؤال مطرح است که چرا با وجود آب، برق، جاده‌ و حتی گاز، روستاها خالی از سکنه شدند و مردم مهاجرت کردند.

وی با بیان اینکه روستاهای خالی از سکنه با وجود خدماتی که داده شده است، ساکنانش به اطراف شهر شیراز مهاجرت کردند، اظهار کرد: این مردم در روستا تولیدکننده هستند، اما در مهاجرت همه این کارها رها می‌شود و در شهر تبدیل به خدمات‌‌گیرنده می‌شوند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تصریح اینکه گاه تحول اجتماعی را خودمان ایجاد می‌کنیم که معلوم نیست به سود نظام و استان یا مردم باشد، افزود: ابتدا باید این امر در یک جلسه مطرح و بررسی شود، مخالف طرح پژوهشی نیستم اما مراکز علمی و دانشگاهی باید مشخص کنند که ابتدا در این زمینه چه کرده‌اند.

آیت‌الله دژکام در ادامه به وضعیت الحاق روستاها هم اشاره کرد و گفت: بسیاری از خط‌مشی‌ها درباره الحاق روستاها از قبل تعیین شده است. مردم شما را انتخاب کردند که خط مشی عوض شود نباید همان که بوده را ادامه داد باید این جهت‌گیری‌ها تغییر کند.

وی با تأکید بر اینکه ساماندهی در حدی باشد که اولویت‌های ضروری انجام شود اما ایجاد هزینه برای شهرداری نکند، بیان کرد: مخالف یا موافق الحاق نیستم اما سود و ضرر را سبک و سنگین کنید بعد از آن اقدام کنید نه اینکه جهت‌گیری از پیش تعیین شده را بروید.

امام‌جمعه شیراز با بیان اینکه نوع نگاه برای حل مسئله، مسئله را افزایش می‌دهد و سبب توقع مردم و هزینه‌های شهرداری می‌شود، افزود: نوع نگاه و اینکه برای حاشیه شهر چه باید کرد، مشخص شود اما کار خدمت‌رسانی را با این رویکرد که ایجاد تعهدات را طولانی‌مدت نکند، معطل نکنید.

وی در پایان با ذکر اینکه فعالیت‌های جهادی در ارائه خدمات ضروری زندگی و چارچوب‌دار کردن انجام شود اما برای گسترش خدمات باید بررسی‌های دقیق‌تر شود، گفت: پیگیری هدفمند نسبت به کارها و معطل نگذاشتن کارهایی که باید انجام شود، مدنظر باشد.

انتهای پیام
captcha