سازوکار سامانه «سهیم» ثبت‌ احوال در چهارمحال‌وبختیاری تشریح شد
کد خبر: 4166422
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷
در گفت‌و‌گو با ایکنا:

سازوکار سامانه «سهیم» ثبت‌ احوال در چهارمحال‌وبختیاری تشریح شد

مدیرکل ثبت‌ احوال چهارمحال‌وبختیاری در خصوص سامانه «سهیم» ثبت احوال گفت: این سامانه در راستای دولت الکترونیک و برای خدمت‌رسانی به مردم در فضای مجازی طراحی شده تا همگان بتوانند از ۱۲ خدمت پیش‌بینی شده سازمان ثبت احوال در این سامانه بهره‌مند شوند.

سامانه سهیم

سیدمهدی موسوی، مدیرکل ثبت‌ احوال چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از استان در خصوص سامانه «سهیم» ثبت‌ احوال، اظهار کرد: این سامانه در راستای دولت الکترونیک و برای خدمت‌رسانی به مردم در فضای مجازی طراحی شده تا همگان بتوانند از ۱۲ خدمت پیش‌بینی شده سازمان ثبت احوال در این سامانه بهره‌مند شوند که از جمله می‌توان به خدماتی نظیر درخواست هیئت حل اختلاف، ثبت شکایات، درخواست تغییر نام و نام‌خانوادگی، درخواست صدور گواهی تجرد، انتخاب نام، ثبت‌نام کارت هوشمند ملی، درخواست تغییر نشانی و... اشاره داشت.

وی بیان کرد: همچنین در بخش سامانه اطلاعات خانوار ذیل سامانه سهیم، فرد می‌تواند ارتباط سببی خود با پدر و مادر و فرزندان را ببیند که افراد و نهادهای مختلف می‌توانند از این خدمت در راستای خدمات گوناگون از جمله انحصار وراثت بهره‌برداری کنند.

موسوی تصریح کرد: سامانه الکترونیکی سهیم به‌عنوان پنجره واحد ارائه خدمات سازمان ثبت احوال در نشان  sahim.sabteahval.ir درگاه سازمان ثبت احوال کشور و نیز پنجره واحد خدمات دولت هوشمند در دسترس است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ثبت احوال ممنوعیتی برای انتخاب نام نوزادان ندارد، توضیح داد: یک فرهنگ نام در ثبت احوال موجود است که بالغ بر ۹۰۰۰ نام را در خود دارد و پاسخگوی نیاز هر سلیقه می‌تواند باشد؛ اگر احیاناً نامی از سوی پدر و مادر ارائه شود که در فرهنگ نام‌ها موجود نباشد، به کمیته مرکزی که در سازمان ثبت احوال کشور مستقر است اعلام می‌کنیم و این کارگروه که متشکل از ریاست سازمان، مدیرکل اسناد هویتی و چند استاد زبان‌های فارسی و عرب و کارشناسان دیگر است، در خصوص این نام بررسی لازم را انجام می‌دهد تا در فرهنگ نام‌ها آورده شود.

موسوی افزود: طبعاً نامی که القاگر فرهنگ بیگانه باشد یا مفهوم نامناسبی داشته باشد و به هر دلیلی مناسب نباشد، در فرهنگ نام‌ها اضافه نمی‌شود. البته برخی نام‌ها نیز مختص اقلیت‌های شناخته شده در قانون اساسی است و لذا استفاده عموم مردم از این نام‌ها برای فرزندانشان امکان‌پذیر نیست.

مدیرکل ثبت‌ احوال استان در خصوص اسامی انتخابی برای نوزادان در استان، گفت: فراوانی اسامی پسران در استان به ترتیب «آیهان، کیان و آراد، آریا و امیرعلی، سامیار و علی» و فراوانی اسامی دختران به ترتیب «رستا، دلوین، آوا، فاطمه و آوینا» است.

مدیرکل ثبت احوال استان در خصوص وضعیت صدور کارت هوشمند ملی، اظهار کرد: ۹۹.۶ واجدان شرایط در استان درخواست خود برای دریافت کارت هوشمند ملی را ارائه داده‌اند و جامعه هدف سازمان ثبت احوال ۷۵۶ هزار نفر بوده که تا کنون ۷۱۲ هزار و ۲۵۰ کارت به متقاضیان تحویل شده، تعدادی از کارت‌ها در حال صدور است و قریب به ۱۲ هزار کارت نیز در ادارات ثبت احوال رسوب کرده و مردم برای دریافت اقدام نکرده‌اند.

انتهای پیام
captcha