آخرین جزئیات برگزاری عزاداری حسینی از زبان مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان
کد خبر: 3917043
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۵

آخرین جزئیات برگزاری عزاداری حسینی از زبان مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان در گفتگوی ویژه خبری شب گذشته 26 مرداد با صدا و سیمای مرکز استان شرایط برپایی مجالس سوگواری محرم امسال را توضیح داد.

مواردی که هیئات در مراسم سوگواری محرم باید رعایت کنندشرایط مراسم عزاداری محرم امسال از زبان مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدمهدی نبی‌زاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان در گفتگوی ویژه خبری شب گذشته 26 مردادماه که از صداوسیمای مرکز استان پخش شد، درباره شرایط برپایی مجالس سوگواری ماه محرم در استان، گفت: در روایات ما آمده است که برای امام حسین(ع) در قلوب مؤمنان حرارتی وجود دارد که تا قیامت سرد نمی‌شود. دین اسلام مدیون امام حسین(ع) است و در ضرورت برپایی عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) همین بس که امام راحل فرمودند: «این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.»

وی با بیان اینکه هدف و همت همه، این است که امسال اقامه عزا همراه با حفظ سلامتی باشد، با اشاره به تهدیدهای دشمن برای ضربه زدن به محرم در شرایط کنونی گفت: وضعیت سفید خوزستان حاصل همراهی مردم و تلاش مسئولان و کادر پزشکی است. بخشی از تهدیدهای دشمن، امروز تشویق مردم به برپایی عزاداری بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی است. این اعتقادات تشیع لندنی است و مردم باید مراقب این تهدیدها باشند. تشیع علوی پیروی از دستور مقام معظم رهبری است که فرمودند باید پیرو تصمیمات کارشناسان بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا باشیم.

نبی‌زاده گفت: امسال برای هیئات مذهبی خود رمزی با عنوان «شفا» تعیین کرده‌ایم که مخفف سه اصل مهم «شست‌وشوی مکرر دست‌ها»، «فاصله گذاری اجتماعی» و «استفاده مستمر از ماسک» است. روح حاکم بر کل پروتکل‌ها توجه به تجمع و تنفس است. این دو عامل باعث نشر بیماری می‌شود.

 مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان با بیان اینکه بهترین ناظران بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی خود مردم هستند، افزود: اتفاقاً یکی از اهداف امام حسین(ع) امر به معروف و نهی از منکر است. یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر در این شرایط توصیه همدیگر به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

وی با اشاره به جلسه اخیر ستاد کرونا در استان گفت: در این جلسه تمام پروتکل‌های بومی بررسی شدند و به نتایج خوبی رسیدیم. براساس آیین نامه مصوب، برنامه‌ریزی مراسم باید به گونه‌ای باشد که در فضای باز برگزار شود. این نکته شامل مراسم زنجیرزنی و سینه زنی است و اگر قرار است مراسم در فضای بسته باشد باید ارتفاع آن فضا بیش از ۶ متر باشد. یک تبصره در این زمینه در خصوص نماز جماعت وجود دارد که اگر امام جماعت بخواهد بعد از نماز سخنرانی کند حداکثر به مدت ۱ ساعت در شرایط رعایت بهداشت و پرشدن یک چهارم ظرفیت مکان بلامانع است.

این عضو ستاد مقابله با کرونا گفت: مسئله بعدی کاهش ساعت برگزاری مراسم است. مراسم باید حداکثر طی دو ساعت تمام شود. جابجایی هیئات و دسته‌ها کاملا ممنوع است. البته پروتکل‌های تاسوعا و عاشورا هنوز اعلام نشده اما استفاده از طبل و سنج ممنوع است. منظور از طبل و سنج، دمام زنی جلوی دسته‌های عزاداری است که همراه با جابجایی است. استفاده از ماسک به صورت مستمر در مراسم عزاداری نیز الزامی است.

نبی‌زاده گفت: پیش‌بینی ما استفاده از راهکارهای جایگزین مراسم حضوری است. یکی از این گزینه‌ها فضای مجازی است که مردم و هیئات می‌توانند از آن استفاده کنند. یکی دیگر از گزینه‌ها روضه‌های خانگی و خانوادگی است؛ یعنی هر خانه یک حسینیه باشد. مبلغان و روحانیت در قالب جهاد تبلیغی در منازل مومنان حاضر شوند و برای اعضای یک خانواده مراسم مختصری برگزار کند.

وی ادامه داد: مسئول برگزاری هر مراسم، نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی را بر عهده دارد و متعهد می‌شود که این پروتکل‌ها در ساعات برگزاری مراسم در هیئت رعایت می‌شود. هیئات ما برای پر کردن این تعهدنامه در ابتدا لازم است در سامانه بیرق ثبت‌نام کنند. تا امروز ۸۰۰ هیئت در سامانه بیرق ثبت نام کرده‌اند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان همچنین درباره تعزیه و شبیه‌خوانی نیز گفت: تعزیه‌های بزرگ و پرجمعیت ممنوع هستند. تعزیه‌های کوچک در فضای باز با رعایت فاصله گذاری و نظارت و محدودیت ورود به مراسم بلامانع است. حرکت هیئت‌هایی که وارد امامزاده‌ها و بقاع متبرکه می‌شوند امسال از سوی اوقاف ممنوع اعلام شد؛ اما هماهنگی شده است که اگر هیئتی بخواهد از فضای باز اماکن متبرکه برای عزاداری استفاده کند مانعی وجود نداشته باشد.

نبی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امکان برگزاری مراسم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وجود دارد، گفت: بهترین نمونه آن برگزاری مراسم دعای روز عرفه در 100 نقطه استان است. درباره نذرهای مردمی نیز طبق پروتکل‌ها در جریان برگزاری مراسم هرگونه پذیرایی ممنوع است و توصیه می‌شود مردم نذرهای خود را به صورت کمک‌های مومنانه جهت‌دهی کنند. اما اگر نذر پخت و پز دارند توزیع در محل نداشته باشند و نذر خود را به صورت بیرون‌بر بسته بندی و توزیع کنند.

وی همچنین گفت: با هماهنگی انجام شده با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اهواز، هیئات هر شهر می‌توانند مراسم خود را در مصلی‌ها برگزار کنند. ادارات اوقاف و آموزش و پرورش نیز همکاری کنند که اگر فضای مناسبی دارند در اختیار هیئات قرار دهند. از اداره کل صمت نیز خواهشمندیم برای تامین ماسک در هیئات همکاری کند. از گروه‌های جهادی نیز دعوت می‌کنیم که در زمینه تولید ماسک همچنان به کمک‌های خود ادامه دهند.

نبی‌زاده گفت: امسال ذبح دام جلوی دسته‌ها و در خیابان‌ها کاملا ممنوع است. موکب‌ها نیز لازم است تغییر کاربری دهند و به توزیع ماسک و بروشورهای بهداشتی اقدام کنند. مکان‌های برگزاری مراسم عزاداری باید قبل و بعد از مراسم به صورت کاملا ضدعفونی شوند.

همچنین رضا نجاتی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا نیز در ضمن این گفت‌وگوی خبری گفت: امسال قرار شد مراسم عزاداری متفاوت از سال‌های گذشته باشد. شیوه‌نامه ملی با توجه به شرایط استان‌ها، بومی سازی شده است و خوشبختانه مسئولان هیئات ما خودشان کسانی هستند که در راستای مقابله با کرونا پیشگام بوده و در برنامه‌های قبلی با ما همکاری داشته‌اند و یقین داریم خودشان نظارت خواهند کرد. دستگاه‌های دیگر نیز همکاری می‌کنند تا شیوه نامه های سلامت عزاداران رعایت شود.

وی اظهار کرد: تعامل بین دستگاه‌های دولتی و هئیات در حال انجام است. اطمینان داریم که شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط هیئات و مردم رعایت می‌شود.

نجاتی گفت: در تمام مراسم عزاداری، ناجا مسئول رسیدگی به تخلفات و برخورد با کسانی است که خلاف شئونات اسلامی و مقررات و پروتکل های بهداشتی عمل می‌کنند. در مراسم ماه محرم نیز عوامل انتظامی بر حسب وظیفه خود در مقابل تخلف تذکر می‌دهند و در صورت لزوم بر اساس قانون پیگیری می‌کنند.

سنخگوی ستاد مقابله با کرونا درباره آخرین وضعیت کرونا در خوزستان نیز گفت: در هفته‌های گذشته با همت و تلاش خود مردم و اطلاع رسانی خوب صدا و سیما و همچنین عوامل بهداشتی و درمان، آمار ما رو به کاهش رفت. آمار کرونا پایین آمده است اما همچنان این بیماری در استان وجود دارد و مردم توجه کنند که این وضعیت شکننده است و با توجه به مناسبت های پیش رو حتماً پروتکل‌ها را رعایت کنند تا وضعیت بهتر شود.

انتهای پیام
captcha