توان‌بخشی افراد ‌کم‌توان جسمی با حمایت بنیاد برکت
کد خبر: 3997442
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۴
از سوی شرکت دانش‌بنیان مشارکتی برکت صورت گرفت؛

توان‌بخشی افراد ‌کم‌توان جسمی با حمایت بنیاد برکت

شرکت دانش‌بنیان مشارکتی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) موفق به تولید فن‌آوری توان‌بخشی هوشمند برای افرادی شد که از لرزش دست رنج می‌برند.

توان‌بخشی افراد ‌کم‌توان جسمی با حمایت بنیاد برکتبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی بنیاد برکت، هادی جوهری، معاون تأمین نهاده‌ها و مشارکت‌های اقتصادی بنیاد برکت اظهار کرد: استارتاپ فن‌آسا به عنوان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مشارکتی بنیاد برکت اقدام به ساخت قاشق هوشمند تخصصی برای بیماران، سالمندان و افرادي کرده است که از لرزش دست رنج می‌برند.

جوهری تأکید کرد: متأسفانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان مبتلا به لرزش غیرقابل درمان دست ناشی از اختلالات مختلف مانند بیماری پارکینسون، کهولت سن، صدمات سر، بیماری‌های مغز و اعصاب و... هستند. در این شرایط، خوردن غذا به یکی از چالش‌های زندگی اين افراد تبدیل می‌شود که در بسیاری از موارد، افسردگی و انزوای اجتماعی آن‌ها را به دنبال دارد.

وی افزود: قاشق هوشمند تولید شده در کشور به این افراد کمک می‌کند تا به طور مستقل و بدون نگرانی غذا بخورند و از غذاخوردن در كنار دیگران لذت ببرند. این قاشق کمکی از فن‌آوری‌های پايدارسازی فعال نوين و همچنین الگوریتم‌های تشخیص دقیق لرزش استفاده می‌كند و به اين ترتيب، اجازه نمی‌دهد لرزش دست فرد به سر قاشق منتقل شود و غذا بريزد.

معاون مشارکت‌های اقتصادی بنیاد برکت درباره شرکت دانش‌بنیان مشارکتی این بنیاد نیز بیان کرد: شرکت دانش‌بنیان فن‌آسا از سال 1397 توسط جمعی از اساتید و دانشجويان دانشگاه فردوسی مشهد با هدف طراحی ابزارهای توان‌بخشی هوشمند برای کمک به زندگی بهتر بیماران آغاز به فعالیت کرد. «قاشق‌يار» اولین محصول این شرکت، یک قاشق هوشمند برای افرادی است که از لرزش دست رنج می‌برند.

جوهری تصریح کرد: شرکت دانش‌بنیان مشارکتی بنیاد برکت در ادامه مسير خود قصد دارد با توسعه فناور‌ی‌های توان‌بخشي نوين، زندگی آسان و بدون دغدغه‌ای را برای بيماران مبتلا به بیماری‌های مغز و اعصاب فراهم كند.

وی با اشاره به تولید انبوه این محصول از پایان سال جاری گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در فاز اول راه‌اندازی خط تولید انبوه، سالانه 2 هزار قاشق هوشمند تولید شود. قیمت تمام شده این محصول نیز یک‌سوم محصولات خارجی است.

معاون مشارکت‌های اقتصادی بنیاد برکت با اشاره به حجم کل سرمایه‌گذاری 13 میلیارد ریالی برای تولید این فن‌آوری توان‌بخشي بیان کرد: در حال حاضر فقط دو کشور آمریکا و چین اقدام به تولید قاشق هوشمند برای افراد سالمند و دارای لرزش دست می‌کنند که محصول آمریکایی فقط در داخل این کشور و محصول چینی در چند کشور معدود توزیع می‌شود. در چنین شرایطی، امکان صادرات محصول ایرانی به کشورهای مختلف و ارزآوری فراهم است.

جوهری تأکید کرد: قاشق هوشمند ایرانی برای افراد ناتوان، پس از گذراندن مرحله تحقیق و توسعه و با توجه به بازخوردهای دریافتی از سوی استفاده‌کنندگان وارد فاز تولید انبوه شده است.

وی در پایان بیان کرد: بنیاد برکت تا به امروز در مجموع اقدام به مشارکت، سرمایه‌گذاری، ارائه تسهیلات و پشتیبانی از 742 بنگاه متوسط صنعتی در سراسر کشور کرده که باعث ایجاد فرصت‌های کسب و کار برای 211 هزار متقاضی اشتغال شده است. 66 هزار و 750 میلیارد ریال برای توانمندسازی این 742 بنگاه سرمایه‌گذاری شده و بنیاد پس از تثبیت و به سوددهی رسیدن، از 282 بنگاه خارج شده و سهام خود را به کارآفرینان و بخش خصوصی واگذار کرده است.

انتهای پیام
captcha