کنفرانس بین‌المللی «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» در کربلا برگزار می‌شود
کد خبر: 4040918
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۴
با حضور جمعی از اندیشمندان ایران و عراق؛

کنفرانس بین‌المللی «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» در کربلا برگزار می‌شود

کنفرانس بین‌المللی «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» با حضور جمعی از اندیشمندان ایران و عراق، 23 و 24 اسفندماه در کربلا برگزار می‌شود.

به گزاش ایکنا، به نقل از روابط عمومی ستاد فرهنگی اربعین، حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین از برگزاری کنفرانس بین‌المللی «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» در عراق خبر داد و گفت: این کنفرانس به منظور تبیین ارزش‌ها و معارف نهضت بزرگ و الهی امام حسین علیه‌السلام به ابتکار ستاد فرهنگی اربعین و با مشارکت دانشگاه‌های کربلا و بنیاد بین‌المللی اربعین، دانشگاه اهل‌البیت (ع) در کربلا، دانشگاه امیر المومنین (ع) و پژوهشگاه امام صادق (ع) برگزار می‌شود.

وی به مشارکت برخی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی ایران و عراق در کنفرانس دو روزه کرامت انسانی در گفتمان حسینی اشاره کرد و یادآور شد: این کنفرانس از سلسله کنفرانس‌های معرفت و رسالت حسینی است که هم‌زمان با سالروز ولادت حضرت علی‌اکبر (ع) در دانشگاه اهل‌البیت (ع) در کربلای معلی برگزار خواهد شد.

حجت‌الاسلام احمدی بیان کرد: برای برگزاری این‌ کنفرانس، هیئت اجرایی با عضویت ۱۳ نفر از اساتید دانشگاه‌ها و مراکز علمي و همچنین هیئت‌ علمی و عضویت ۱۱ نفر از شخصیت‌های علمی از دانشگاه‌های تهران، پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع)، معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور، دانشگاه امیرالمؤمنین (ع)، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه کربلا، دانشگاه بغداد، دانشگاه وارث الانبیاء (ع)، دانشگاه مستنصریه تشکیل شده و فراخوان مقالات نیز از پاییز امسال انجام گرفت.

وی، درباره تعداد مقالات و نحوه ارزیابی آن‌ها بیان کرد: در مجموع حدود ۲۲۰ چکیده مقاله از طریق سایت کنفرانس دریافت شد که ۱۸۰ چکیده مقاله پذیرفته شد. حدود ۱۵۰ مقاله از جمهوری اسلامی ایران، هند، افغانستان و عراق دریافت شد که در چند مرحله ارزیابی توسط داوران، حدود ۱۱۰ مقاله قابل قبول اعلام شد.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین اظهار کرد: حدود ۳۰ نفر از اساتید و اندیشمندان از جمهوری اسلامی ایران جهت ارائه مباحث در این کنفرانس شرکت خواهند کرد و سه جلد مجموعه مقالات پذیرفته شده در دست تدوین است که امیدواریم جلد اول و چکیده مقالات برای کنفرانس ارائه شود.

وی، میزبان این کنفرانس را دانشگاه اهل‌البیت (ع) که از دانشگاه‌های غیردولتی عراق و دارای دانشکده‌های متعددی همانند طب، حقوق و معارف اسلامی است، معرفی کرد و از مشارکت فعال نمایندگی اساتید دانشگاه‌های کربلا و بنیاد بین‌المللی اربعین در عراق در برگزاری این کنفرانس و همچنین مساعدت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد تقدیر کرد.

حجت‌الاسلام احمدی، برنامه افتتاحیه کنفرانس را سخنرانی شخصیت‌های علمی و فرهنگی از جمهوری اسلامی ایران و عراق اعلام کرد که به ریاست دکتر حمید النجدی، رئیس دانشگاه اهل‌البیت (ع) برگزار و در عصر مقالات منتخب ارائه و مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. روز دوم کنفرانس، گزارش مباحث و سخنرانی شخصیت‌های علمی و ارائه‌دهندگان آثار ادامه خواهد یافت.

وی نماینده ولی فقیه در امور حج و زيارت، استاندار کربلا، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و دکتر عادل دعمی، نقیب آکادمی اساتید دانشگاه‌ها و رئیس هیئت اجرایی را از سخنرانان این همایش عنوان کرد.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در خصوص اهداف این کنفرانس‌ها و نشست‌های علمی مشترک که در موسم اربعین هم شاهد آن بودیم را برقراری تعامل و ارتباط سازنده بین دانشگاهیان و اندیشمندان و علمای جمهوری اسلامی ایران و عراق در گام نخست و در مرحله بعد بین اندیشمندان جهان اسلام بیان کرد و گفت: اربعین حسینی به عنوان یک حرکت بزرگ فرهنگی ظرفیت‌های جدیدی را در جهان گشود که با مشارکت نخبگان و دانشمندان و علما باید شناسایی و از آن برای حل مسائل و اعتلای فرهنگی جهان اسلام بهره برد.

وی، حضور شخصیت‌های برجسته علمی از روسای دانشگاه‌ها و مراکز علمي و اساتید و صاحب‌نظران در این نشست‌ها را نشانگر درک درست و احساس مسئولیت ایشان دانست و آن را مطلعی مبارک برای گسترش و تعمیق تعاملات علمی و فرهنگی بین ملت‌های ایران و عراق بیان کرد.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین، نقش کمیته فرهنگی را حسب سیاست‌های اعلامی نماینده ولی فقیه در امور حج و زيارت و ستاد مرکزی اربعین، حمایت و تسهیل گری در توسعه ارتباطات و فراهم آوردن زمینه اقدام‌ها و فعالیت‌های مشترک از سوی اساتید و مراکز علمي و فرهنگی و پژوهشی برشمرد و اعلام کرد: ما از دخالت، اجرا و تولیت این امور پرهیز می‌کنیم، زیرا ماندگاری و اثربخشی برنامه‌ها در عرصه فرهنگ، دانش و پژوهش تنها از این مسیر ممکن خواهد بود‌؛ بنابراین از مشارکت و ایده‌ها و طرح‌های تحقق این اهداف استقبال می‌کنیم.

گفتنی است، این کنفرانس در پنج محور معرفتی و اعتقادی، معنویت و عرفان، فقهی و حقوقی، فرهنگی و اجتماعی و ادب و هنر در ۳۱ موضوع برنامه‌ریزی و در هفته آینده برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha